Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    28. Lipanj 2019. 13:45

Kengurica

Da li trudnice smiju koristiti kantarionovo ulje lokalni, dakle na kozu mazati? Nasla sam oprečne tekstove na webu.

Ja mislim da to mozemo jer i ja sam mazala ramena kad sam malo pocrvenila...i za neke ranice i to...bitno da ga ne pijemo i ne stavljamo direktno u vaginu sto sam ja npr radila kod gljivica prije, ali isto tako sam spomenula gin da sam se mazala izvana njime prije neka 2 mj kad sam ih imala i nije rekla da ne smijem izvana

PatyDi
    28. Lipanj 2019. 13:50

Manich

Julie

Evo ja se spakirala za more jer sam jučer imala neku trudnički hormonalni poremećaj pa sam plakala i bila nervozna jer eto nisam znala sto bi ponijela na more od odjeće, jer Boze moj, nisam odradila self tanning pa ne znam sto od jada tako blijeda Itd…… idiotarije 😂🙈

Uzivajte na moru i ljepo se provedite.. A za boju ne sekiraj haahha ja sam zbog onih visanja trenutno lino lada gore tamna dolje ko sir hahaha al ne sekiram se previse. Ima vremena da pokupim boje i dolje malo jedino nikako da kupim slauf da mogu na stomak jucer probala lec na stomak hahah nemoguca misija naravno beba me odma pocela ritat misli si mamika pa gnjeeeecis me mici se haahhaa

Meni je suncanje potrbuske nemoguca misija cak i kad legnem na slaufic bebi ne pase...isto sam gore tamna, ruke i lice i cak donji dio noga je okej, ali iznad koljena 🤣🤣🤣 sad jos do ned cuvam malog i onda od pon krecem na plazu, ali ove god mi je tak svejedno za tu boju, nekako su mi te stvari pale u drugi plan, isto kao i cinjenica da ne mogu kako spada sredit bikini zonu, ali bas me briga 😄 kome smeta nek se okrene na drugu stranu 😋

• Pikulica19
    28. Lipanj 2019. 14:30

Frajla

Pikulica19

Julie, Deja uziva s muzicem jos dok su sami u hotelskoj atmosferi 😂🥰 ma sigurno nas nije zaboravila vec nema vremena sad za forum. 😊

Ajde da povucem temu….
    Dali postoji koja da ima prebivaliste u jednom gradu, a zivi ili mozda ima i prijavljeno boraviste u drugom gradu?
    Sto sadrzi u sebi Uvjerenje o prebivalistu kad se beba prijavljuje na MUP?
    Dali stvarno HZZO provjerava stvarno boraviste? 🙄
    Kako ste vi koje ste rodile dogovorile se s patronoznom koliko traju te provjere za prvu bebu? Znam da to ide po boravistu, pa sad sam zbunjena jer ako prijavljujem bebu na svoju prebivalisnu ads kako onda da ostvarim onu pomoc od hzzo-a a opet mi boraviste u drugom gradu 🤷‍♀️

Ajme svasta sam napisala ali imam 🤯 u glavi….

Patronazna (u zg) ti ne ide po papirima, nego fino nazoves patronazu gdje pripadas po mjestu gdje spavas 😂 pred kraj trudnoce, das osnovne podatke-termin, broj mob, adresu gdje treba doci i sl. Ili odes tamo osobno, u remetincu npr imaju papirice ispred vrata, pa se to sve napise i ubaci u kutiju.
    Za MUP nemam pojma kako ide ako niste na istoj adresi, pretpostavljam da samo djete mora biti s jednim roditeljem prijavljeno, ne moze samo. Za HZZO pomoc je bitno da je adresa u hr, svi to dobiju. A grad/opcin/zupanija i sl svatko ima svoja pravila.

Ko da si i znala za remetinec mi i treba 😂😂😂😂
    Hvala ti... 
    A u Mupu bi bila na prebivalištu gdje sam i ja prijavljena 😊

Frajla
    28. Lipanj 2019. 14:35

Pikulica19

Frajla

Pikulica19

Julie, Deja uziva s muzicem jos dok su sami u hotelskoj atmosferi 😂🥰 ma sigurno nas nije zaboravila vec nema vremena sad za forum. 😊

Ajde da povucem temu….
    Dali postoji koja da ima prebivaliste u jednom gradu, a zivi ili mozda ima i prijavljeno boraviste u drugom gradu?
    Sto sadrzi u sebi Uvjerenje o prebivalistu kad se beba prijavljuje na MUP?
    Dali stvarno HZZO provjerava stvarno boraviste? 🙄
    Kako ste vi koje ste rodile dogovorile se s patronoznom koliko traju te provjere za prvu bebu? Znam da to ide po boravistu, pa sad sam zbunjena jer ako prijavljujem bebu na svoju prebivalisnu ads kako onda da ostvarim onu pomoc od hzzo-a a opet mi boraviste u drugom gradu 🤷‍♀️

Ajme svasta sam napisala ali imam 🤯 u glavi….

Patronazna (u zg) ti ne ide po papirima, nego fino nazoves patronazu gdje pripadas po mjestu gdje spavas 😂 pred kraj trudnoce, das osnovne podatke-termin, broj mob, adresu gdje treba doci i sl. Ili odes tamo osobno, u remetincu npr imaju papirice ispred vrata, pa se to sve napise i ubaci u kutiju.
    Za MUP nemam pojma kako ide ako niste na istoj adresi, pretpostavljam da samo djete mora biti s jednim roditeljem prijavljeno, ne moze samo. Za HZZO pomoc je bitno da je adresa u hr, svi to dobiju. A grad/opcin/zupanija i sl svatko ima svoja pravila.

Ko da si i znala za remetinec mi i treba 😂😂😂😂
    Hvala ti…
    A u Mupu bi bila na prebivalištu gdje sam i ja prijavljena 😊

Eto vidis 😎
    Tamo gdje se otvara porodiljni (vjerojatno se i za komplikacije ide tamo), znaci kak skrenes desno i siđeš onim stepenicama to su prva vrata desno

• Pikulica19
    28. Lipanj 2019. 14:39

Frajla

Frajla

Pikulica19

Julie

Pikulica mislim da sam tak nekaj čitala na ljetnima, kao da oba roditelja moraju biti prijavljeni na istoj adresi i beba sa njima, tako nešto. Ne želim te sad slagati, ako ne zna bolje neka kaže. Zato sam i ja sam išla mjenjat adresu iako smo dragi i ja živjeli na 200 m udaljenosti. Inače smo oboje odrasli u istom kvartu i živjeli čitav život.
    Sto se tiče perilice ja ju imam ali ne koristim jer malo mi zapetljamo tog suda. Jedino kad nam netko dolazi na ručak ili tako nešto onda sve ubacim.

Sigurno mislis na Zg jer to je njihov uvijet takav, iako je u Gorici drugacije tamo je bitno jedan roditelj da bude vise od godine dana a tamo sam uhuhu…. I sad smo na stanu u Zg i ne mislim prijavljivat nju na ovu boravisnu ads. Vec zbog situacije cu na svoju prebivalisnu ads… 🤯

Mislim da ovo nije istina. U Zg moras biti tu 5 god za naknadu od grada i trazi ju onaj roditelj koji ima taj uvjet (ako drugi nema).
    A ne moze nitko roditelje djeteta natjerati da zive zajedno. Sta ako ne zove? To bi znacilo da moraju ili lagati gdje zive ili je mogu djete prijaviti?

Mozda je jedino fora da roditelj koji trazi naknadu i dijete moraju imati isti adresu 🤔

Ovo piše:
    Pravo na novčanu pomoć može ostvariti i koristiti roditelj: 

- koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti; 
    - ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu ili ako je drugi roditelj stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Gradu Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti. 
    Pravo na novčanu pomoć može se ostvariti samo jednom za isto dijete.

Ja sam shvatila da jedan mora biti duze od 5 god a drugi privremenu ili stalnu adr. u Zg. 🤷‍♀️

Frajla
    28. Lipanj 2019. 14:43

Pikulica19

Frajla

Frajla

Pikulica19

Julie

Pikulica mislim da sam tak nekaj čitala na ljetnima, kao da oba roditelja moraju biti prijavljeni na istoj adresi i beba sa njima, tako nešto. Ne želim te sad slagati, ako ne zna bolje neka kaže. Zato sam i ja sam išla mjenjat adresu iako smo dragi i ja živjeli na 200 m udaljenosti. Inače smo oboje odrasli u istom kvartu i živjeli čitav život.
    Sto se tiče perilice ja ju imam ali ne koristim jer malo mi zapetljamo tog suda. Jedino kad nam netko dolazi na ručak ili tako nešto onda sve ubacim.

Sigurno mislis na Zg jer to je njihov uvijet takav, iako je u Gorici drugacije tamo je bitno jedan roditelj da bude vise od godine dana a tamo sam uhuhu…. I sad smo na stanu u Zg i ne mislim prijavljivat nju na ovu boravisnu ads. Vec zbog situacije cu na svoju prebivalisnu ads… 🤯

Mislim da ovo nije istina. U Zg moras biti tu 5 god za naknadu od grada i trazi ju onaj roditelj koji ima taj uvjet (ako drugi nema).
    A ne moze nitko roditelje djeteta natjerati da zive zajedno. Sta ako ne zove? To bi znacilo da moraju ili lagati gdje zive ili je mogu djete prijaviti?

Mozda je jedino fora da roditelj koji trazi naknadu i dijete moraju imati isti adresu 🤔

Ovo piše:
    - koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti;- ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu ili ako je drugi roditelj stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Gradu Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.Pravo na novčanu pomoć može se ostvariti samo jednom za isto dijete.

Ja sam shvatila da jedan mora biti duze od 5 god a drugi privremenu ili stalnu adr. u Zg. 🤷‍♀️

Tocno, ali taj drugi ne moze imati adresu u nekom drugom gradu. I dodatno, ako je drzavljanin hr onda mora imati prebivaliste (a ne boraviste). Ali opet, to je nesto sto se moze napraviti ako nema drugih prepreka  (npr posao), jer je rok za predaju zahtjeva stvarno dug...

• mamaoddanas
    28. Lipanj 2019. 14:44

Bok svima! 
    Bila sam ovdje kad se tema Jesenske bebe otvorila, nisam se javljala, ali vas čitam kad stignem.
    Termin je 22.10., čekamo dečkića, jako smo rano saznali spol, u 12. tjednu već.
    Kod mene je sve super, stvarno uživam u trudnoći.

• Pikulica19
    28. Lipanj 2019. 14:56

Frajla

Pikulica19

Frajla

Frajla

Pikulica19

Julie

Ovo piše:
    - koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti;- ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu ili ako je drugi roditelj stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Gradu Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.Pravo na novčanu pomoć može se ostvariti samo jednom za isto dijete.

Tocno, ali taj drugi ne moze imati adresu u nekom drugom gradu. I dodatno, ako je drzavljanin hr onda mora imati prebivaliste (a ne boraviste). Ali opet, to je nesto sto se moze napraviti ako nema drugih prepreka (npr posao), jer je rok za predaju zahtjeva stvarno dug…

Ma prijavit cu ja u Gorici, tamo nije komplicirano kao u Zg a i jedan roditelj mora biti na V.G. adr s prebivalistem a to imam. Hvala ti puno! 

PatyDi
    28. Lipanj 2019. 15:52

Ja sam malo u matematici danas 😅
    Racunam kad moram otvoriti porodiljni pa me zanima jel  ide i termin poroda u to ili do tog datuma? Rekla mi je gospodja na hzzo da tamo di otvaram kompl moram i zatvoriti i onda mogu porodiljni u drugom gradu, samo se nadam da ce mi htjeti kod gin dati doznake tih tj dana unaprijed 🤔😬

mc_zgb
    28. Lipanj 2019. 16:28

DijMar

Ja sam malo u matematici danas 😅
    Racunam kad moram otvoriti porodiljni pa me zanima jel ide i termin poroda u to ili do tog datuma? Rekla mi je gospodja na hzzo da tamo di otvaram kompl moram i zatvoriti i onda mogu porodiljni u drugom gradu, samo se nadam da ce mi htjeti kod gin dati doznake tih tj dana unaprijed 🤔😬

Jooj i ja sam si računala to, ja sam računala sa tim datumom onih 45 dana. Valjda sam to ok izračunala  Samo moram idući tjedan kod soc. ginekologice da ju pitam hoće li mi dati tih 45 dana, iako s obzirom na situaciju, nema mi šta ne dati. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.