Evo ja se spakirala za more jer sam jučer imala neku trudnički hormonalni poremećaj pa sam plakala i bila nervozna jer eto nisam znala sto bi ponijela na more od odjeće, jer Boze moj, nisam odradila self tanning pa ne znam sto od jada tako blijeda Itd…… idiotarije 😂🙈
Uzivajte na moru i ljepo se provedite.. A za boju ne sekiraj haahha ja sam zbog onih visanja trenutno lino lada gore tamna dolje ko sir hahaha al ne sekiram se previse. Ima vremena da pokupim boje i dolje malo jedino nikako da kupim slauf da mogu na stomak jucer probala lec na stomak hahah nemoguca misija naravno beba me odma pocela ritat misli si mamika pa gnjeeeecis me mici se haahhaa
Hvala ti ayla za info, zadnji put je sve bilo zatvoreno dolje, tako da su vjerojatno to onda normalne lažne kontrakcije.
DijMari ti si u procesu seljenja, nije baš zabavno ni meni s timJa bi se kroz koji tjedan trebala seliti natrag u stan, i ja bi sad sve to htjela da bude pic pic počišćeno. Rekla je mama da ne smijem pipnuti ništa, ona će mi očistiti sve, a žao mi je ko psu vidjet ju tako da "crnči" a ja noge u zrak. Al eto, čim se više krećem mi sranja kreću, pa svi pušemo na hladno. Maltene ni laptop ne smijem dić doma
Onda kad se preselimo ću napokon moć počet pripremati sve za bebača, do sad me to nije zanimalo, kad nismo imali gdje sa stvarima više. Veseli me to
Da najverojatnije, kazu da su dobre da bude laksi porod a to cemo jos vidjeti 😁 samo lagano da nebi morala mirovati kao i ja i non stop misliti jesi li dns mozda napravila koji korak previse, jer meni nema ko pomoci, mislim ima al jednostavno kazu da ih nije briga tako da me to najvise pogodilo i ljuta sam na njih
A da, moramo se cuvati koliko mozemo iako vjerujem kako bismo najradije sve same sredile…ja cu samo robu, a ostalo ce doci tata i jos netko ako dragi bude na terenu…samo sto ja imam i malo duzi put od 360 km 😓 Ali polako i bit ce sve okej 🤗 Sad jos imam mjesec dana opustanja i kupanja u moru, a nakon toga u znoju 😅😅😅
I meni je samo roba ostala al kako to sve treba ispeglati i stajati morat cu tj dana lagano al sta je tu je, bome veliki put.. Samo se zavuces u hlad i odmaraj 😁
Frisko mi je rekla cura da je diskriminirana jer je muz prijavljen u drugi grad, a ona i mali u Zg i ne moze dobiti naknadu od Grada. Da je ostala u soku zbig toga. Evo stvarno je friska informacija. Kaze, pa kaj ak sam samohrani roditelj, zar onda isto ne bih imala pravo.
E sad da li to ovisi referentu kojem predajes zahtjev pa je jedan educiraniji od drugog, mene uvijek to pitanje muci jer na hzzo mi jedan kaze da mogu prekinuti komplikacije na par dana pa nastaviti zbog koristenja godisnjeg, a drugi kaze da kaj mi pada napamet.
Moraju oba roditelja biti prijavljena u Zg, ali ne moraju biti na istoj adresi. Tako pise u pravilniku
Tocno, moraju oboje biti prijavljen u zg, ali ne moraju oboje ispuniti uvjet da su tu 5 god. Onaj koji ispunjava taj uvjet trazi naknadu i taj roditelj i djete moraju imati istu adresu
Ja cu imat zeznutu situaciju malo, jer cu u 8.mj prijaviti prebivaliste opet kod roditelja i tu ce bit mali prijavljen, a decko ce jos za to vrijeme bit na staroj adresi ak ne stigne radi posla obaviti to i u tom slucaju on mora potpisati samo neki formular da se slaze da mu sin bude prijavljen na moju adresu. A za naknadu hm, nemam pojma…mozda bi on mogao traziti u svom gradu, a ja u svom mjestu 🤣
Ovo se svakako raspitaj unaprijed kako ide i jel trebas neku punomoc, jer smo mi kod prijave malog morali ici oboje u maticni (tamo se radi domovnica, rodni list, prijava na mup i zahtjev za hhzo jednokratnu pomoc). E sad, koji smo tocno papir oboje potpisivali ne sjecam se…
Ako je tako kako pise na netu onda nije komplicirano, ali s obzirom na to di zivimo, oni lako zakompliciraju 😓
Provjeri si u maticnom gdje ces prijavljivati na vrijeme, ako treba nesto da stignete pripremiti. Ja sam recimo zvala u cernomerec, gdje idu sve bebe iz vinogradske i sv duh (ako ih preko egradani ne prijavljuju) i svaki put su se javili i bili ljubazni. Tako da vjerujem da ni u vz nemaju puno vise posla i da se javljaju na telefon
Ovo za pomoc grada Zg se zbilja nisam raspitivala jer smo mi zagrepcani pa kod nas to nije ni upitno, a za bolovanje sam se raspitala. Kod poslodavca da li se on slaze, zatim na hzzo i zatim kod ginekologa. I iskoristila sam svojih par dana godisnjeg.
Ja cu imat zeznutu situaciju malo, jer cu u 8.mj prijaviti prebivaliste opet kod roditelja i tu ce bit mali prijavljen, a decko ce jos za to vrijeme bit na staroj adresi ak ne stigne radi posla obaviti to i u tom slucaju on mora potpisati samo neki formular da se slaze da mu sin bude prijavljen na moju adresu. A za naknadu hm, nemam pojma…mozda bi on mogao traziti u svom gradu, a ja u svom mjestu 🤣
Sad citam, nije problem samo adresa, nego i prijava djeteta, ime i sta ti ja znam sta se tamo sve radi. Jer oboje roditelja mora potpisati. Isto ako niste vjencani vjerojatno mora potpisati da priznaje djete (ako ste vjencani ide automatski)
Naravno, ovo govorim samo za slucaj da ti dragi nece biti tu kada ces ici prijavljivati. Ako je tu onda nije problem
Da li trudnice smiju koristiti kantarionovo ulje lokalni, dakle na kozu mazati? Nasla sam oprečne tekstove na webu.
Renata sad kad si spomenula bolonjez, dobro sam si ga zapamtila neki dan. Inače ga obožavam do ludila, ali od kad sam trudna jela sam ga nekad tamo na početku i bilo mi je 3 dana muka od njega i izbjegavala ga do eto prije par dana i reko ajde nema vise to bojazni kad ja pojela i imala žgaravicu da sam mislila da će mi grlo izborit…..tako da dok ne rodim, nema vise bolonjeza 😂🙈
DijMar ne trudi se draga, gospodična imala zadnju mengu 27.srpnja i po tome je trebala odavno roditi ali nije…… pitanje je ko ono “dragi Lastane, poljubila sam se s dečkom u usta, mogu li ostati trudna???? 😂🙈
Meni se u prvoj trudnoci zgadila riba i do dana dansanjeg je ne mogu jesti, smrdi mi, jednostavno ne ide. Iznimka su lignje i panirani oslic, eventualno plodovi mora na rizoto.
U prvoj trudnoci nisam imala zgaravicu, u ovoj sam primijetila da mi dodje od mlijecnih proizvoda, jabuke, kobasica pa to za sad izbjegavam.
Na kraju sam danas ipak obavila vise manje sve planirano, osim mijenjanja posteljine, to ce pricekati dan dva. Upalila sam klimu jer vise ne mogu podnijeti sparinu i sad mi je puno bolje.
Perilica sudja...ne bi mogla zivjeti bez nje, naucila sam je imati vec 20-ak godina, jos dok sam sa starcima zivjela. Slusam frendicu kak se zali da pere sudje dobrih 2h navecer, kad malog stavi na spavanje i nagovaram je da je kupi, da se rijesi te muke. Ostaje puno vise vremena za druge stvari.
Ne znam kako vama danas ali dosta su mi visoki otkucaji srca, ok 97-98, tlak je normalan, oko 115/75. Sad sam popila magnezij pa idem malo odmoriti dok ne dodje vrijeme da odem po malu u vrtic.
Sad citam, nije problem samo adresa, nego i prijava djeteta, ime i sta ti ja znam sta se tamo sve radi. Jer oboje roditelja mora potpisati. Isto ako niste vjencani vjerojatno mora potpisati da priznaje djete (ako ste vjencani ide automatski)
Naravno, ovo govorim samo za slucaj da ti dragi nece biti tu kada ces ici prijavljivati. Ako je tu onda nije problem
Mi vjerujemo da ce biti tu, tako ce planirati, ali raspitar cu se ja jos detaljnije
Sortiraj odgovore
Najstariji