Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    30. Svibanj 2019. 10:27

Cure koje vec imate bebace, kaj ste sve kupovali od gricki za zube, bocica, toplomjera, skarica, za nosic itd....sta je koristilo, a sto vam nije? Jel preferirate neke odredene brendove? Razmisljam otici kupiti sve te stvari odjednom tipa u Muller ili Dm pa bi odmah uzela i sebi za bolnicu da sam s tim mirna......dajte savjete. 😊

marinaaaa
    30. Svibanj 2019. 11:11

Ja sam u 22 tjednu trudnoće, zatrudnila sam sa 55 sada imam 61.  Bas sam se iznenadila jer sam cijeli zivot mrsava, imam uvijek 54, 55 kila kad se uhvatim vježbanja dođem do 57 zbog mišića na 178 cm visine.Pa sam mislila da necu toliko dobiti, iako jedem isto kao prije i prilagodila sam si vježbe za trudnice. Alii meni paše! Dobro mi stoje te kile a trbuh se samo malo nazire 🙆 😄

luce35
    30. Svibanj 2019. 11:12

Pozdrav cure, evo napokon nam izislo sunceko 😁. 
    Odmah sam se uhvatila prati robu, prozracila i sredila sobe, oprala podove , napokon stan slici na mjesto zivljenja.
    Za rucak imam gotovu juhicu i brzinski samo povrce skuhati i ispohati meso. Ako vrijeme ostane ovakvo mogli bi prosetati kad pokupim dijete iz skole. 

Frajla
    30. Svibanj 2019. 11:34

Julie

Cure koje vec imate bebace, kaj ste sve kupovali od gricki za zube, bocica, toplomjera, skarica, za nosic itd….sta je koristilo, a sto vam nije? Jel preferirate neke odredene brendove? Razmisljam otici kupiti sve te stvari odjednom tipa u Muller ili Dm pa bi odmah uzela i sebi za bolnicu da sam s tim mirna……dajte savjete. 😊

Za pocetak, svi dm-ovu u trgovackim centrima imaju jednom mjesecno 15%na sve, pa je za vece kupovine dobro ciljati te dane. Ako imas dm karticu mozes traziti paket za trudnica, pa dobijes knjizicu s kuponima. I ima uvjek online za aktivirati isto nekih cuda, pa se nakupi tih bodova
    Gricke za zube sam uzimala svakakve, nikad nisu zazivile u upotrebi 🙈 ali svakako ne trebaju dok zubici ne krenu (tamo oko 3, 4 mj pocnu sliniti i sve stavljati u usta, ali najcesce nisu zubi, nego samo istrazivanje)
    Bocicu je zgodno imati za svaki slucaj, ja bih rekla od 150 ml za male (ako ces uzimati izdajalicu dobijes s njom). Ja sam imala i piksu adaptrianog.
    Skarice obavezno zakrivljene (ja imam tommee tippee), nikako ravne (npr lola) jer se s tim nokti mogu odrezati samo na dugacko 🤦🏼‍♀️
    Za nos imam onu malu pumpicu-skroz beskorisno. Aspirator za usisavac (ariana koja se moze rastaviti) presuper, ali to znaci kad je prehladen da stalno preskacem usisavac po stanu. Sad gledam uzeti neki na baterije, iako kazu da su slabiji...
    Taplomjer, e tu nemam pametni savjet. Imamo za uho omron, ja neznam s tim mjeriti, nikad isto ne ispadne. U guzu mu ne volim mjeriti. Sad koristimo microlife obicni digitalni za pod pazuh i zadovoljna sam. A imam tosama traxit naljepnice, to mi je super kad je bolestan, zakeljim i lako provjerim. Jedino sto su skupe i malo velikei tvrde za bebice
    Treba jos i meka cetka za kosu (i bebe celavice se ceslja, to potice cirkulaciju i smanjuje sanse za tjemenicu)

Frajla
    30. Svibanj 2019. 12:20

Avenu mall u zg ima uvjek 10 u mjesecu (sretna desetka), pa je mozda tako i u os
    A taj za celo je mislim beskontaktni, treba ga staviti blizu, ali ne da dira, tak da i tu treba znati gdje naciljati, mislim neku zilu.... jedna cura je hvalila neki xiaomi, al nisam pribala....

m-mama
    30. Svibanj 2019. 12:44

Trudnice imam jednu inf ako vam zatreba. Ako rodite prije 37 tjedna mozete zatraziti produljenje porodiljnog za tih pr tjedana ili dana koliko ste prije rodile. Isto tako ako nedaj boze nesto bude za bebom ili će vas pedijatar uputiti na vjezbice( to je sad vec uobicajeno za prijevremeno rodene bebe iako ne mora imati neke velike
    Poteskoce) mozete zatraziti produljenje koje ce odrediti na vjesacenju. Ja nisam zaposlena pa nemam
    Pravo na produljenje s obzirom na teskoce, ali ovo za produljenje zbog prijevremenog
    Poroda sam saznala tek sad, a vec mi je ostekao porodiljni. To su one stvari o kojima te nitko nece obavijestiti jer se podrazumijeva da znas. Sretno svima! 

marinaaaa
    30. Svibanj 2019. 14:23

Mene zanima jedna informacija. Radila sam 4 godine na istom mjestu prestala sam jer sam se udala u drugom gradu. Trenutno sam 6 mjesec trudnoce, od 1.6 cu se prijaviti na mjesec dana rada ovdje, platit cu zdravstveno i sve ostalo. I onda ce mi ginekolog otvoriti porodinji da primam naknadu. Pa me zanima sta je sve potrebno i kako to funkcionira, kolika je naknada i koliko dugo se prima? Nisam upoznata bas dobro s tim.  Hvalaa :) 

• Petrica87
    30. Svibanj 2019. 14:42

marinaaaa

Mene zanima jedna informacija. Radila sam 4 godine na istom mjestu prestala sam jer sam se udala u drugom gradu. Trenutno sam 6 mjesec trudnoce, od 1.6 cu se prijaviti na mjesec dana rada ovdje, platit cu zdravstveno i sve ostalo. I onda ce mi ginekolog otvoriti porodinji da primam naknadu. Pa me zanima sta je sve potrebno i kako to funkcionira, kolika je naknada i koliko dugo se prima? Nisam upoznata bas dobro s tim. Hvalaa :)

Koliko dugo ne radis? Mislim da moras imati min 12 mjeseci staza u zadnjih 18 mjeseci, inace ces dobiti mininalnu naknadu za porodiljni, oko 2300 kn

• Petrica87
    30. Svibanj 2019. 14:44

Petrica87

marinaaaa

Mene zanima jedna informacija. Radila sam 4 godine na istom mjestu prestala sam jer sam se udala u drugom gradu. Trenutno sam 6 mjesec trudnoce, od 1.6 cu se prijaviti na mjesec dana rada ovdje, platit cu zdravstveno i sve ostalo. I onda ce mi ginekolog otvoriti porodinji da primam naknadu. Pa me zanima sta je sve potrebno i kako to funkcionira, kolika je naknada i koliko dugo se prima? Nisam upoznata bas dobro s tim. Hvalaa :)

Koliko dugo ne radis? Mislim da moras imati min 12 mjeseci staza u zadnjih 18 mjeseci, inace ces dobiti mininalnu naknadu za porodiljni, oko 2300 kn

Krivo sam rekla,evo tu pise: 
    "Iznos naknade se računa kao prosjek plaće prethodnih 6 mjeseci prije odlaska na porodiljni dopust. Uvjet za primanje naknade po ovom kriteriju je da roditelj ima 12 mjeseci neprekidnog staža ili 19 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine."

https://www.maminsvijet.hr/briga-o-djeci/porodiljna-naknada-tko-ima-pravo-kako-se-ostvaruje-i-u-kojem-iznosu/

Julie
    30. Svibanj 2019. 14:50

Frajla sto mislis o elektricnim aspiratorima da izbjegnem usisavac?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.