Jutro cure, citam bas malo o kilama vasim. Ja sam dobila 6 kila i rekla mi je ginekologica da malo pripazim sa kilazom. Doduse ne pazim sta jedem previse ali sam primjetila da mi se apetit bas jaaako povecao. Imam osjecaj da mogu kolicinski strasno puno pojest 😂😂
Jutro na ovaj kisni dan, za promjenu.
Jedem sve sto mi pase, od smecaste hrane do voca. Bas mi pase sad ovo sezonsko, pogotovo jagode i sve jagodasto, borovnice, maline, kupine a to mi se i u prvoj trudnoci jelo.
Pase mi i peceno meso (snicli), zelena salata, riza....
Nocas sam napokon malo bolje spavala, uz jedno budjenje...mozda od atb. Sad cu odvesti kcer u vrtic pa ipak jos malo odspavati a onda me ceka brisanje prasine i sauganje.
Pa nije nužno da se kasnije dobije najviše na kilaži. U trećem tromjesečju beba dobiva najviše na kilaži ali to ne mora pratiti i naše tijelo. Moja mama je dobila 30 kg u trudnoći sa mnom od čega 2/3 u prva dva tromjesečja. Ona je sa 6 mjeseci di sam ja sada imala 20 kg plus i bila puna vode jadna. Osim toga, imala je i velikih problema s opadanjem kose i upalom gingiva. Srećom moja trudnoća je potpuno drugačija, barem za sada. To opet ne znači da neću i ja zadržavati vodu pogotovo u ljetnim mjesecima, ali hej ima načina i za to rješavati. Samo da je beba živa i zdrava, kile će već ići dole. A smjernice iz trudničke knjižice su sasvim ok. Ako je koja jg više ili manje i to je ok. Nije trudnoća graf ni pravocrtno gibanje :)
To za ustajanje i pusta je preko reda, ima malo toga da su ljudi sebicni, a ima u toga da stvarno nije zgodno komenitrati da je netko trudan, a onda ispadne da nije. Mene su recimo puuuuno vise pustali kad sam negdje s malim isla nego dok sam trudna bila. Iako svugdje pise trudnice i invalidi imaju prednost, rijetko gdje se spominju mala djeca.
U banku se sada gledam dogovoriti sa svojom bankaricom, pošaljem mail i pitam kad radi, obicno mi kaze da ne uzimam papiric, nego samo prodem kod nje...
Nekidan mi se kolegica ispricava da se slucajno izlajala pred nekim da sam trudna, reko nije bed, nije tajna, vec mi i stomak izgleda sumljivo. A kolega kaze da je vec davno prosla ta tocka kad je bilo sumljivo. Umrla sam od smijeha 😂 znaci sad sam i sluzbeno trudnica
Ja citam te vase kile i ne vjerujem!! Pa kako, kako tako malo? 😂 Ja sam sad na +11. Mislim ja se ni ne zalim jer ne pazim uopce sta jedem i ne zelim paziti dok god je sve u redu. I inace sam onako normalno mrsava i stalno imam istu kilazu tako da i sad izgledam kao da je 90% tih kila samo u trbuhu, ruke i noge su i dalje mrsave.
Stigao mi je nalaz OGTT-a...
nataste 4.4, nakon 1h 5.3, nakon 2h 4.4.
Prezadovoljna sam. Ocito da mi je sudeno da se udebljam kao slon 😁
Jutrooo! Evo kod nas malo stala kisa pa ja nakon 4 dana "mirovanja" malo pjeske do grada u djir (naci se s kolegicom koja me nije vidjela viss od mj dana pa da cujem jesam li se puno udebljala iliti promijenila hee) ...i dalje osjecam lagano u ledjima kod nekih pokreta, ali svjesna sam da moram usporiti sa svime i ne biti prenagla 😬
A kolicina i vrsta pojedenog uopce ne mora imati veze sa kilazom jer ima nas koje bi i voda udebljala 🤣
Toliko o tome planu da cu se vratiti na spavanje kad malu odvedem u vrtic. Neplanski zavrsila kod zubara. Sinoc mi se kao mala tockica odkrhnula sa donjeg umnjaka ali nisam bila sigurna. Jutros kad sam jela, kad je hrana doala na to, pocelo hladiti i bockati. Srecom me teta odmah primila i popravila ga. Naravno, sad jos pola sata ne smijem jesti a gladna sam da bi vola pojela.
Toliko o tome planu da cu se vratiti na spavanje kad malu odvedem u vrtic. Neplanski zavrsila kod zubara. Sinoc mi se kao mala tockica odkrhnula sa donjeg umnjaka ali nisam bila sigurna. Jutros kad sam jela, kad je hrana doala na to, pocelo hladiti i bockati. Srecom me teta odmah primila i popravila ga. Naravno, sad jos pola sata ne smijem jesti a gladna sam da bi vola pojela.
Taman odspavas tih pol sata do dorucka 😂
Suosjecam
Tak sam ja zadnji put isla poslje posla, neku kutnjak mi je radila. I sad objasnjava ona meni da se bijela placa, pa mogu crnu jer se ne vidi to iza. Reko zeno, ne zanima me kolko kosta, samo stavi nesto da mogu odma jesti 🙈
Suosjecam
Tak sam ja zadnji put isla poslje posla, neku kutnjak mi je radila. I sad objasnjava ona meni da se bijela placa, pa mogu crnu jer se ne vidi to iza. Reko zeno, ne zanima me kolko kosta, samo stavi nesto da mogu odma jesti 🙈
Meni je moja prvo isfurala da trudnicama ne stavlja amalgam, a kad sam dosla nakon mj dana da mi stavi plombu nakon lijeka, onda je ipak stavila, ali iz neke ampulice koji kao nije toliko stetan...
Suosjecam
Meni je moja prvo isfurala da trudnicama ne stavlja amalgam, a kad sam dosla nakon mj dana da mi stavi plombu nakon lijeka, onda je ipak stavila, ali iz neke ampulice koji kao nije toliko stetan…
Meni je stavila neku mjesavnu jer, bijela plomba se placa 200kn (a zubar u domu zdavlja, preko hzzo-a) a crna bi mi se kao slegla pa bi bilo problema, nesto, bla.
Sortiraj odgovore
Najstariji