Cure hvala na preporukama za kolica.
Lolly i Loptica vi spominjete da ste koristile kisobran kolica od nule pa mi to bas nije najjasnije. Znaci realno se i kisobran kolia mogu koristiti od rodenja djeteta ali s obzirom da ce moje biti rodeno zimi pozeljno je uzeti neka s kosarom ili? 🤔
To su kolica koja imaju poziciju prilagođene da beba odmah može u njima biti. E sad, puno njih smatra da moraju imati košaru, pogotovo ako je zimska beba, iako se navodno košara ne koristi dugo. Moji kriteriji su bili da mogu koristiti ta kolica sama jer sve što je preglomazno, niti mogu iznijeti (nemamo lift), niti ubaciti u gepek bez da razmontiram kotače i sl. tako da to jednostavno nije dolazilo u obzir. Rodila sam sredinom 9.mj. a evo, vrijeme nas je poslužilo. Imam dobru zimsku vreću za kolica, ne planiram satima gaziti po snijegu i kiši tako da se nadam da će biti ok. Ta velika kolica s košarom koja smo posudili mi stoje u dnevnom boravku i s obzirom koliko su teška, nema šanse da ih spuštam nekoliko katova bez lifta. Uzmi u obzir svoj stil života, gdje živiš, koliko snage imaš za nositi i u dućanu isprobaj pa vidi koliko su ti lagana, teška, stanu li ti u auto itd.
Istina je ovo što Lolly kaže. Moraš ih prilagoditi sebi i svom načinu života. Sebi olakšati. Ja sad imam ova s košarom jer lako iziđem vam s njima (živim u kući) ali da kišobran kolica nisu praktičniji-jesu puno. I na kišobran kolicima ti je označeno koja su namijenjena za korištenje od rođenja.
Cure mi smo u bolnici, zutica. Vidjet cemo sutra sta kazu.
Da li su vama iz vas ispadai veci ugrusci?
Meni da, mislim da je to normalno, kao neko čišćenje.
Nadam se da će se bebici žutica brzo povući pa da idete doma. Bit će to sve dobro!!
Cure kako susite bebinu robu sad kad je frisko, kisa i vlaga? Jel moze susilica il ce skupit robicu?
Pa taman smo sutra trebali imati nefrologa i valjda cemo ga imati (nisu ni oni sigurni), odnosno pregled nefrologa tako da sam znala da ostajemo duze, ali zbog zutice bi moglo i jos duze biti. Vidjet cemo. Mali je poceo dobivati ja tezini i kazu da je sve ostalo uredno.
Rekle su mi sestre da pratim ugruske, ako su precesti kazem. Imala sam dva veca u dva dana. Budem sutra pitala.
Kengurice brzo ce to proc malcu, ja sam bila od ned-petka u bolnici zbog carskog, beba je bila na granicnim vrijednostima zutice, na otpustu 185. Al za par dana doma ko nova, izvodili smo je po 5-10min u dvoriste na sunce. Uz dojenje i mokrenje bilorubin brzo opada.
Meni je nakon carskog samo prva dva dana islo onako jace crveno, a poslije stalno neko narancasto vodenastije krvarenje. Al u bolnici bi dobila “odljev” nakon dojenja i kontrakcija, pogotovo ako bi sjedeci dojila bebu. Obicno te doktori na viziti upitaju za krvarenje pa reci sve sto nisi sigurna
Venus hvala. Ma ne sikiram se zbog produzenog boravka, samo neka mi je on dobro. Dojim i to sam jako sretna da nam zasad ide. Hvala na tjesenju. Super da tebi ide dojenje unatoc carskom.
Ovdje te na viziti bas i ne pitaju nista nego kako ste i bace pogled. Kako sam vec prekjucer ja bila kao za otpust vise me ne gledaju. Nije mi nitko gledao trbuh za dijastazu. Zna netko nesto o tome, o stezniku?
Nije ni meni nitko gledao trbuh, a kako je bio carski doslovno nista ne gledaju, udju u sobu, kako ste i pogledaju imamo li jos sta terapije za pit i adio.
Meni ne patronazna rekla nakon mjesec dana steznik, al neznam ni kakav ni gdje kupiti. Znam da imaju oni kao “wrap” sta se na cicak zakace, a imaju i one duboke steznik gacice, kao bapske.
Venus hvala. Ma ne sikiram se zbog produzenog boravka, samo neka mi je on dobro. Dojim i to sam jako sretna da nam zasad ide. Hvala na tjesenju. Super da tebi ide dojenje unatoc carskom.
Ovdje te na viziti bas i ne pitaju nista nego kako ste i bace pogled. Kako sam vec prekjucer ja bila kao za otpust vise me ne gledaju. Nije mi nitko gledao trbuh za dijastazu. Zna netko nesto o tome, o stezniku?
Nama je dolazila fizijatrica i pokazala jednu vježbu koju možemo radit od 10.dana nakon carskog reza, kao najkasnije početi 14.dan. I ona nam je tada pogledala i trbuh i rekla tko treba steznik, tko ne. Pogleda taj neki razmak na trbuhu dok ležiš. Meni je rekla da ne. Ja sam rodila u Vinogradskoj. Kad sam 1.rodila nije nam nitko dolazio. 🤷♀️
Loptice o kojoj vjezbi je rijec, meni je danas tocno 2tt od poroda. Al mene iznad reza nekih 5-10 cm p na desno od pupka boli unutra pod kozom, onako pece i zateze kad se pomjeram i skvrcim malo.
Ne znam ni jel smijem sta “vjezbat”?
Na sv duhu recimo ide fizijatrica i gleda svima jel ima dijastaze, sto sam skuzila da kod drugih nije bas praksa
Al s druge strane dolje nitko ni ne zaviri, samo pitaju jeste dobro i aj bok
Sortiraj odgovore
Najstariji