Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Listopad 2019. 13:30

Aurora87

Bila nam patronazna i napokon je pupak gotov🤗🎉🤗🎉🤗🎉

🥳🥳🥳🥳 Sad se moze fino okupati 😊😊

Venus
    31. Listopad 2019. 13:36

Mojoj pupak otpao u rodilistru sa 6 dana, al doma nikako sa se isusi. Ostane malo krvavo na gazi, mi stavljamo tyrosur, a tu i tamo ocistimo octeniseptom kako nam je patronazna rekla. Pa smo joi sinoc prali guzu u teci samo i krpicama je peremo 😊

Nezz jel skok u razvoju al nocas sam spavala 3 sata
    I evo na sisi je od 11 do sada, ne odustaje. Samo je imala dvije kratke pauze da tata promijeni pelenu i udahnula zrak van 5min

Podrigne pa opet ogladni kako Noemi kaze

Venus
    31. Listopad 2019. 13:38

I kaki ko luda 😂 bar 5 puta u danu ako ne i vise 😅

Zastitini znak joj je pocet piskit taman kad je obrisemo o namazemo guzu kremom, i obavezno se pokaki netom poslije presvlacenja 😂

A presmijesna mi je kako zastenje nakon sto eksplodira guza u pelenu 😅😂😅😂

Venus
    31. Listopad 2019. 13:42

I koja bi bila najbolja njega lica sad sa 11 dana starosti, jos je nicim ne mazemo osim guzu sa djecjom masti s balzamom i pomoglo je osipu.
    Na licu bi joj dosad izbacila 1-2 crvene onako flekice i prodju same za par sati, a evo danas primjetim sa ima malo vise sitnih tockica i suhe kozice sitne na celu. Nezz dal samo obrisati vodom i ostaviti il isto necim namazati, ne bih da se od masnoce iz kreme jos pogorsa

31. Listopad 2019. 13:43

Frajla

Aurora87

Hahahaha, a bilo bi dobro staviti i link🤣🤣🤣
    https://www.mamatataja.hr/rast-i-razvoj/prvi-dani-s-bebom-od-rodenja-do-1-mjeseca/

Super, hvala za link
    Meni je oduvjek bila zelja otici na baby handling tecaj, ali evo na kraju nisam…. u prosloj trudnoci sam dosta gledala tih vide i trudila se drzati toga sto vise sam mogla. Recimo kod presvlacenja ga nikad nisam dizala za nogice nego rotirala i onda dode patronazna i digne ga maltene naglavacke za nogu 😡
    Sto se podrigivanja tice, moj prvih tjedana nije uopce podrigivo, jbg, takvo dijete… kasnije je poceo, ali teze. Uvjek sam ga drzala tak preko ramena i tu je bitno da se obje rukice moraju prebaciti preko, ne smije jedna ostati onak ko da vas je beba zagrlila.
    I kod dojenja/hranjenja u polozaju koljevke ("obicno") obavezno obje rukice moraju biti naprijed, a ne jedna iza mame.
    Ta druga rukica ide iza jedino u onom polozaju dojenja (zaboravih kako se zove) kad se djetetu glavica pridrzava sa suprotnom rukom

Po ovome tvome ja krsim sva pravila 🤪🤪🤪 

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 13:52

Venus

Zastitini znak joj je pocet piskit taman kad je obrisemo o namazemo guzu kremom, i obavezno se pokaki netom poslije presvlacenja 😂

Hahahha daaaa 😂😂😂😂😂 i onda blazeni osmijeh 😂😂😂

Dinah
    31. Listopad 2019. 13:53

Noemi1

Dinah

Noemi1

Dinah

Iscitala sma vas do kraja. I pozalila jer sam ogladnila! A vec sam sa +20 tako da nista od nocnog obroka 🙄
    Umjesto da spavam i i skupljam snagu, mene neka nesanica uhvatila i neda mi se u krevet.
    Zara88 bi 5.11, ak sma dobro zapamtila, a ja se ne bih bunila pa ni da krene nocas! Nadam se da cu nocu radjat kad klinci budu spavali. I da necu biti previse glasna. 😌
    Eto, za one koje zanima, rodit cu kod kuce u nadi i uvjerenju da nista nece krenuti po zlu 🥰
    Laku noc curke i hvala sto niste pobjegle i sto 'cekate' s nama ❤️

Jaoo predobroo, domaa 😊 aj napisi kad se naspavas kak ce to ic. U bazenu, s doulom, babicom il kak? Bas me zanima 🤔
    Noemi1 ovdje stvarno ima puno opcija. Od besplatnih su 3. Mozes normalno preko bolnice, u rodilistu i tad imas babicu koja ti vec bude u smjeni. Ginekolozi ne vodu trudnocu, nego babice, ako je sve uredno. Tako da ja nisam imala niti jedan vaginalni pregled niti sam vidjela doktora.
    Druga opcija je tzv Domino shema. Tri babice se izmijenjuju, upoznajes sve tri i i dozis k njima na preglede, imaju ordinaciju u sklopu TA. Biras oces doma ili u radjaoni. Ja sam odabrala doma i na meni je bilo da si sve ostalo organiziram. Znaci imam bazen pa ako sve bude ok nadam se da cu u vodi. Osim kao mi tad dodje drugacije 😌
    Ako odlucis rodit kod kuce onda nema vise pregleda u bolnici nego od 38tt dolaze k tebi doma jednom tjedno.
    Suradjuju s bolnicom tako da kad porod krene, hitna ima jedno vozilo koje ceka u slucaju bilo kakvih komplikacija. Ima cijeli ugovor koji se potpisuje i zna se u kojim

Jao super mi ovo za doma zvuci za bazen. Vidjela sma na netu da zene tak znaju radjat. I dobro je sto je hitna u pripravnosti u slucaju komplikacija. Jedino mi cudno da te ne gleda doktor tokom trudnoce. Znaci nemas uzva? 🤔 kak onda znas da je sve ok? Jedino ak babice gledaju uzv, a opet one nisu dovoljno struc

Tokom trudnoce imas 3 uzv, e sad ne znam kak se tocno zove, ali imaju osoblje koje radi samo ultrazvuke. Prvi preglet i uzv je sa 12 tjedana.  Ja sam imala prvi s 9tt zbog dva spontana, ukupno 4. Vade krv, meni su dva put, tlak mjere i provjeravaju urin svaki put. Ne vazu, ne rade ogtt ako nema indikacija  i tako. Ako postojo sumnja na bilo sto onda naravno ides ginekologu i na ostale preglede.  Meni osobno je super. Ali da mi je prvo, ne znam.... 😌

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 13:53

Venus

I koja bi bila najbolja njega lica sad sa 11 dana starosti, jos je nicim ne mazemo osim guzu sa djecjom masti s balzamom i pomoglo je osipu.
    Na licu bi joj dosad izbacila 1-2 crvene onako flekice i prodju same za par sati, a evo danas primjetim sa ima malo vise sitnih tockica i suhe kozice sitne na celu. Nezz dal samo obrisati vodom i ostaviti il isto necim namazati, ne bih da se od masnoce iz kreme jos pogorsa

Ja sam lice znala s becutanom ako ima nest suho po njemu 🤷

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 13:54

ayla

Frajla

Aurora87

Hahahaha, a bilo bi dobro staviti i link🤣🤣🤣
    https://www.mamatataja.hr/rast-i-razvoj/prvi-dani-s-bebom-od-rodenja-do-1-mjeseca/

Super, hvala za link
    Meni je oduvjek bila zelja otici na baby handling tecaj, ali evo na kraju nisam…. u prosloj trudnoci sam dosta gledala tih vide i trudila se drzati toga sto vise sam mogla. Recimo kod presvlacenja ga nikad nisam dizala za nogice nego rotirala i onda dode patronazna i digne ga maltene naglavacke za nogu 😡
    Sto se podrigivanja tice, moj prvih tjedana nije uopce podrigivo, jbg, takvo dijete… kasnije je poceo, ali teze. Uvjek sam ga drzala tak preko ramena i tu je bitno da se obje rukice moraju prebaciti preko, ne smije jedna ostati onak ko da vas je beba zagrlila.
    I kod dojenja/hranjenja u polozaju koljevke ("obicno") obavezno obje rukice moraju biti naprijed, a ne jedna iza mame.
    Ta druga rukica ide iza jedino u onom polozaju dojenja (zaboravih kako se zove) kad se djetetu glavica pridrzava sa suprotnom rukom

Po ovome tvome ja krsim sva pravila 🤪🤪🤪

I ja isto. Dizem nozice u zrak svaki put kod prsvlacenja, jos se tak zna pokakat kad su u zraku 😂

• Jeja4
    31. Listopad 2019. 13:58

Venus

A jos je bolji zvuk kad se pokaka 🤣. Mm je sa prvom kceri uspio snimiti u dva navrata zvuk kakanja. Danas obozava gledati ta videa i umire od smjeha 😂😂🙊🙊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.