Noemi na njoj je pisalo 0-6, pa pretpostavljam da taj sisac koji dodje s bocicom i je taj najmanji.
Ma ja nemam pojma koliki je kapacitet zeludca bebi od 10 dana, 2tj itd.
Citala sam oko 60+ml, al koliko god da se da na bocicu ode u sekund i nije to to pa nastavi plakat, a nekad kontam da joj muz da bar jednom nocu izdojeno kad sam premorena, jer svakako izdajam zbog upale. Nocas je pila oko 4, pa 7, 9, 11... i jos je na meni
A sise bolile toliko da nisam mogla spavat na boku. Vec smo zamrzli puno onih posudica za urin punih mlijeka
Iscitala sma vas do kraja. I pozalila jer sam ogladnila! A vec sam sa +20 tako da nista od nocnog obroka 🙄
Umjesto da spavam i i skupljam snagu, mene neka nesanica uhvatila i neda mi se u krevet.
Zara88 bi 5.11, ak sma dobro zapamtila, a ja se ne bih bunila pa ni da krene nocas! Nadam se da cu nocu radjat kad klinci budu spavali. I da necu biti previse glasna. 😌
Eto, za one koje zanima, rodit cu kod kuce u nadi i uvjerenju da nista nece krenuti po zlu 🥰
Laku noc curke i hvala sto niste pobjegle i sto 'cekate' s nama ❤️
Jaoo predobroo, domaa 😊 aj napisi kad se naspavas kak ce to ic. U bazenu, s doulom, babicom il kak? Bas me zanima 🤔Noemi1 ovdje stvarno ima puno opcija. Od besplatnih su 3. Mozes normalno preko bolnice, u rodilistu i tad imas babicu koja ti vec bude u smjeni. Ginekolozi ne vodu trudnocu, nego babice, ako je sve uredno. Tako da ja nisam imala niti jedan vaginalni pregled niti sam vidjela doktora.
Druga opcija je tzv Domino shema. Tri babice se izmijenjuju, upoznajes sve tri i i dozis k njima na preglede, imaju ordinaciju u sklopu TA. Biras oces doma ili u radjaoni. Ja sam odabrala doma i na meni je bilo da si sve ostalo organiziram. Znaci imam bazen pa ako sve bude ok nadam se da cu u vodi. Osim kao mi tad dodje drugacije 😌
Ako odlucis rodit kod kuce onda nema vise pregleda u bolnici nego od 38tt dolaze k tebi doma jednom tjedno.
Suradjuju s bolnicom tako da kad porod krene, hitna ima jedno vozilo koje ceka u slucaju bilo kakvih komplikacija. Ima cijeli ugovor koji se potpisuje i zna se u kojim situacijama je nuzan transfer u bolnicu, ali kazu da se desava rijetko.
Eto, valjda nisam predugo napisala. Doulu nemam. Ali rado bih!!
Jao super mi ovo za doma zvuci za bazen. Vidjela sma na netu da zene tak znaju radjat. I dobro je sto je hitna u pripravnosti u slucaju komplikacija. Jedino mi cudno da te ne gleda doktor tokom trudnoce. Znaci nemas uzva? 🤔 kak onda znas da je sve ok? Jedino ak babice gledaju uzv, a opet one nisu dovoljno strucne na to. 🤷
S koliko dana/tjedana ste otisli s bebom u prvu setnju, on bar po ure-uru po gradu kolicima. I sta obuci sad po ovom vremenu da joj je toplo, u Splitu je ovih dana 17-19 i kisno, nadam se da ce me bolovi pustit dok ona napuni 2tj bar il koji dan vise pa da izadjemo malo.
Cak muz moze parkirat kraj rive pa da napravimo djir tamo vamo :-)
Noemi na njoj je pisalo 0-6, pa pretpostavljam da taj sisac koji dodje s bocicom i je taj najmanji.
Ma ja nemam pojma koliki je kapacitet zeludca bebi od 10 dana, 2tj itd.
Citala sam oko 60+ml, al koliko god da se da na bocicu ode u sekund i nije to to pa nastavi plakat, a nekad kontam da joj muz da bar jednom nocu izdojeno kad sam premorena, jer svakako izdajam zbog upale. Nocas je pila oko 4, pa 7, 9, 11… i jos je na meni
A sise bolile toliko da nisam mogla spavat na boku. Vec smo zamrzli puno onih posudica za urin punih mlijeka
Pogledaj si na sisacu, pise ti broj (1 ili 2) utisnuto je onak. Ja sam uzela bocice 0+, sad aam nedavno uzela 2+ posto mu treba veca kolicina. U ovu manju mi ne stane 170ml. E sad, sto se tice kolicine, pise na hippu da pije 70ml po obroku prva 2tj i to od 5 do 7 obroka. Kod dojenog mlijeka mislim da moze vise obroka, lakse je probavljivo, cesce si gladni. Probaj nakon 3min na bocici podic bebu da podrigne pa dat da nastavi jest?
S koliko dana/tjedana ste otisli s bebom u prvu setnju, on bar po ure-uru po gradu kolicima. I sta obuci sad po ovom vremenu da joj je toplo, u Splitu je ovih dana 17-19 i kisno, nadam se da ce me bolovi pustit dok ona napuni 2tj bar il koji dan vise pa da izadjemo malo.
Cak muz moze parkirat kraj rive pa da napravimo djir tamo vamo :-)
Prva setnja s 12dana, 10min. Poslje tog smo povecavali za 5min. A ono u duzu setnju (citaj kavu na terasi) od sat i pol smo isli s 40dana, kad je malo stekao imunitet.
E dizanje bebe "po pravilu" mi je bilo nemoguca misija, probala par puta i odustala
Mislim, ja sam to gledala, pa sto mi se cinilo "izvodivo" sam se trudila usvojiti, a nisam sam zamarala bas se svime. Muz da je recimo bas volio nositi prema sebi, a to nije bas pravilno, a sta sad da covjek radi.
Nego, za dojenje s jakim otpustom ti ima i ona poza da se zavalis, pa stavis bebu na stomak (prva na ovoj slici)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQrQYXg7DfOAIFfTtjJpiH1xZGSyoHgpgxTJsKl2u_qtLhBXlYK
Zara, koliko si spavala, mogla si bit do ujutro na forumu 😛 i kod mene je rizoto na meniu 😋
Aurora, supeeer za pupaaak, nakon ces ga normalno okupatii 🎉🎊
Luce, sta si odlucila, jel ostajes ili gibas doma?
Ja vas citam, ali ne stignem pisati od ovog malog zderonje 😁
Davila nas rodbina otkad se mali rodio da kad Ce ga vidjet i mi sad dosli na tjedan dana u Os i odjednom nikome ne odgovara nista. Valjda bi bilo najbolje da mi s malim djetetom idemo od kuce do kuce 🤣
Imam jedno pitanjce, ne znam jel maloga muce grcevi ili sta je to. Dakle nekim danima jede pa pocne cvilit na sisi i odgurne ju pa ga maknem pa place pa ga vratim malo jede i odjednom pocne opet mlataranje rukama, cviljenje, micanje od sise, a jeo bi pa ne bi pa place I tako u krug. Ne znam kako mu pomoci 🥴
Aurora, ja maloga tako drzim po 20 minutai malo podrigne i spustim ga i odjednom opet bljucka. Tako da ako otkrijes neki bolji način javi mi da i ja probam. Taman mi zaspi i onda ga probudi bljuckanje 🤦🤦🤦
Davila nas rodbina otkad se mali rodio da kad Ce ga vidjet i mi sad dosli na tjedan dana u Os i odjednom nikome ne odgovara nista. Valjda bi bilo najbolje da mi s malim djetetom idemo od kuce do kuce 🤣
Imam jedno pitanjce, ne znam jel maloga muce grcevi ili sta je to. Dakle nekim danima jede pa pocne cvilit na sisi i odgurne ju pa ga maknem pa place pa ga vratim malo jede i odjednom pocne opet mlataranje rukama, cviljenje, micanje od sise, a jeo bi pa ne bi pa place I tako u krug. Ne znam kako mu pomoci 🥴
Aurora, ja maloga tako drzim po 20 minutai malo podrigne i spustim ga i odjednom opet bljucka. Tako da ako otkrijes neki bolji način javi mi da i ja probam. Taman mi zaspi i onda ga probudi bljuckanje 🤦🤦🤦
Moj tako na boci. Al se i zacrveni pa znam da su grčevi. Prati mu noge,ako ih podiže prema trbuhu to je to..tako su dosadni ti grčevi 🙄
Regina, kad pocne tak cvilit i micat se od sise, digni ga da podrigne i cim podrigne, vrati ga nazad, pa ce nastavit papat. Naguta se zraka od ovog prvog mlijeka, kad je jak let-down, pa im bude previse na pocetku. Tak je i moj znao. Poslje pidrigivanja nastavi normalno jest 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji