Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Listopad 2019. 10:19

29
    💜38
    KOLOVOZ
    Sara2019 - 20.8. Djevojčica 💜 🎂 Sara 12.08.
    Minnie_mi - 20.8. Djevojčica 💜 🎂
    Martina0204 - 22.8. Djevojčica 💜🎂 04.09.
    ayla - 22.8. Djevojčica💜 🎂 17.08.
    TeBa- 25.8. Dječak 💙 🎂22.08
    PetiteFille- 31.8. 💙 🎂 04.09
    RUJAN
    Noemi1 - 5.9., djecak 💙 🎂 23.08.
    Senci30 - 5.9.,djevojčica 💜 🎂22.08.
    Angelina - 9.9.djevojcica-KB Merkur💜🎂Nika 08.09.
    ReginaP - 11.9., djecak - KB Merkur 💙🎂 16.09
    Leona29 - 12.9., djevojčica 💜🎂 16.09
    samy_lo - 14.9. djevojčica 💜 🎂 11.09.
    Breskvica - 14.9., djevojčica💜 🎂 12.09.
    Julie - 15.9. dječak - KB Merkur💙🎂 17.09
    LollyBB - 15.9 dječak💙🎂14.09
    Aurora87 - 18.9., dječak-KBC Osijek💙🎂 19.09.
    Maša62 -19.09.curka-Vinogradska💜🎂Maša 07.09
    Nopobo- 21.09. curka💜🎂 02.10
    Lalolitala- 21.9 Dječak💙🎂 16.09
    irma123 - 23.09. curica - OB Virovitica 💜🎂 22.09
    DijMar - 24.9. dječak - ŽB Čakovec💙 🎂03.10
    Jules55-25.9. Djevojčica 💜 🎂24.09
    felicita28 - 28.9., dječak - Petrova💙🎂28.09
    anemone - 29.9., djevojčica - KB Merkur💜🎂 30.09
    LISTOPAD
    Marinaaaa- 2.10., 🎂 02.10
    DaVoS - 3.10., djevojčica💜🎂 09.09
    Petrica87 - 06.10, dječak💙
    Natalie - 7.10. dječak💙
    Laura233 - 7.10. djevojcica💜
    ygritte - 8.10.dječak💙🎂09.10
    Deja1988 - 12.10. djevojcica- Vinogradska💜🎂05.10
    Linopp - 10.10. Djevojčica 💜🎂09.10
    Matea26- 13.10. Dječak - Vinogradska💙🎂29.09
    Nensy0308-13.10. curica-Vinogradska💜🎂25.10
    mc_zbg - 13.10. - curica - Vinogradska💜🎂 25.09
    Xoxo - 15.10. - dječak 💙🎂 09.10
    Dior2 - 15.10.- Djevojčica 💜🎂 30.09
    sreca - 16.10.- Curica💜 🎂 20.10
    Doris3101 - 16.10. - dječak💙🎂20.10
    Loptica10- 16.10.- djevojčica 💜🎂07.10
    Pahuljicaa - 18.10.-djevojčica 💜🎂20.10
    Andrea21 - 18.10. - djevojčica 💜
    Lady_Bird - 20.10. curka💜🎂22.10
    Mamika99 - 21.10. - dječak, KBC Osijek💙
    HarryPotter - 21.10-dječak 💙 🎂19.10
    fritula - 23.10. - dječak💙
    Teresita - 24.10-dječak💙🎂 15.10
    MonaL. - 24.10-dječak💙 KBC Split🎂27.09
    Venus - 24.10. - curica 💜 🎂20.10
    Manich - 26.10. - dječak 💙 🎂 26.10
    October30-30.10.- djevojčica 💜
    danica_zvijezda - 31.10.- dječak💙
    STUDENI
    Iva2 - 01.11. - curica 💜
    Luce35- 01.11 - curica 💜
    Mouse - 02.11.- djecak 💙 🎂 23.10
    Dinah - 02.11. - curica 💜
    anita775 - 03.11. dječak - OB Sisak💙
    Toškica95 - 06.11. - dječak?💙
    mommy_V - 06.11.-djevojčica 💜
    Pikulica19 - 12.11. curica - Vinogradska💜
    Zara88 - 12.11. Djevojčica 💜
    lala3 - 17.11. djevojčica 💜
    Jeja4 - 19.11.djevojčica-Vinogradska💜
    Frajla - 20.11. dječak - Sv. Duh💙
    Nutrizone- 22.11. Djevojčica 💜
    Kengurica - 25.11. dječak 💙🎂29.10
    Ivana0907 - 25.11.djevojčica💜
    Iwancheee- 26.11. dječak💙
    Marijaa.Ika - 26.11. Djevojčica 💜

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 10:55

Venus

Ja primjetim da zadnjih dana kad se zavalim na kauc, il dojim curku sjedeci na krevetu, da uvijek sjedim na trtici i vrsim pritisak, sigurno dosta doprinosi bolovima 😑
    A po noci mi je muz dodaje na dojenje jer se jedva okrenem sa strane na stranu, em ledja em zateze i boli oko rane.
    Jedva cekam prvu setnjicu i kavicu s njom, il setnju po prirodi. Sad kad je tmurno vani po danu bas mracno u kuci, a navecer mi jedino divota, romantika u spavacoj, beba, dekica i toplo svjetlo lampice na nocnom ormaricu.
    Idem i ja pranje zubiju i hrk dok me micka ne probudi, ako budem premorena onda ce joj muz dat izdojeno na bocicu 😂 al to joj nije drago bas, nije joj jasno kako tako puno popije u sekund, jos ne osjeti sitost bice pa onda place i dalje…
    Uzeli smo neku Mam anti colic bocicu sto jos navodno otpusta zrak, za te posebne prilike, a nezz ima li neka slicna al da sporo otjece mlijeko iz nje i beba se mora potruditi na cucli da izvuce?

Laku noc 💕

Imam i ja tu. Jel imas gore sisac br 1? Iz njega curi sporije. Ja sam probala sad dat i sa sisacem br 2, iz njega puno vise curi. Puno brze mi popije, pa vise izbljucka. 🤷 kazu cure da i dr brown isto ima anti colic bocice, a sad koliko curi ne znam. Mislim da na svima isto curi. Da je ta velicina rupice slicna na svim bocicama 🤔

• Zara88
    31. Listopad 2019. 11:02

Jutro curke! Evo tek sam se sad ustala 🙈 bacam se na spremanje i na kuhanje. 

luce35
    31. Listopad 2019. 11:08

Aurora87

luce35

Jutros rano mi poceo ispadat sluzni cep i sad se mislim bi li ostala u bolnici ili trazila da idem doma.
    U prvoj trudnoci mi je ispao prije termina a prenijela 7 dana i tad me inducirali pa sad se mislim. Nema nikakvih naznaka da se nesto dogadja 🙄

Hmm…jel cijeli ispao? Meni je ispadao 2 tjedna

Ma samo jedan komad smrklja, nije cijeli cep. Tako mi bilo i u prvoj trudnoci dan pred termin malo sluzavo i nista, Inducirali me na 40+6

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 11:27

ygritte

A sto se tice whatsapp meni se cinilo ko dobra ideja. Mogu se iskljuciti samo notifikacije te grupe i ukljuciti privatnost da ne pise kad si online. Meni se whatsapp cini bolji je dolaze poruke u real time pa lakse pratiti, ovdje sam nekako uvjek u zaostatku pa dok ja nes napisem tema se promjeni 10 puta. To je jedan od razloga zasto ne pisem puno, a drugi je privatnost, tj. cinjenica da moze bilo tko citati pa mi nebi pisala detalje i kamoli slike. S druge strane grupa je privatna, pa eto mene nisu primili, a ovdje vas uvjek mogu citati. Moje stivo za nocna hranjenja 😊

E tko te nije primio? Mozes slobodno doc na vocap, samo sibni Manich na mail svoj br moba pa te ona doda, ak si poslala, rec cu joj da provjeri mail. Iako ja prvo cekiram forum, pa ak se tu nis ne dogadja, odem provjerit wap(tam su mi iskljucene obavijesti, pa mi isto ko ovdje, znam doc a ono hrpa poruka) 🤣 

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 11:28

lala3

Jutro 🌞, malo sunca u ovaj tmurni dan.
    Ja zaspala oko 12, jutros uđem ovdje 10 str zaostatka, kontam pikulica rodila sigurno, kad ono ni traga od pikulice 🤪, bit ce da je i ona presla na wats…
    Ja sam bas nervozna ovih dana, sutra je pregled i bas me strah da ce mi preporuciti da se javim u bolnicu, a oni da me smjeste na odjel… ☹.. ako sutra prođe dobro onda mogu ostati kod kuce jos jednu sedmicu, da navrsim 39, pa da idem njima..
    Nije mi vise jasno, stalno sam u pokretu, setam i sve ostalo, ali eto iako je trece jos nista… ludim vec polako…

Hahahahha jesmo te nasamarili s brojem stranica 😜😜

Frajla
    31. Listopad 2019. 11:29

Aurora87

luce35

Aurora87

luce35

Jutros rano mi poceo ispadat sluzni cep i sad se mislim bi li ostala u bolnici ili trazila da idem doma.
    U prvoj trudnoci mi je ispao prije termina a prenijela 7 dana i tad me inducirali pa sad se mislim. Nema nikakvih naznaka da se nesto dogadja 🙄

Hmm…jel cijeli ispao? Meni je ispadao 2 tjedna

Ma samo jedan komad smrklja, nije cijeli cep. Tako mi bilo i u prvoj trudnoci dan pred termin malo sluzavo i nista, Inducirali me na 40+6

Ma onda potpisi i odi kuci…za 5 min se sigurno neces poroditi kod kuce a i nije ti prvo pa da ne znas ni otprilike prepoznati kad bi trebala doci u bolnicu

Bas to, i da krene za sat vremena znas gdje trebas doc, neces se izgubiti
    Uostalom, ako krene prirodno bolje ti je biti malo doma nego da te nedajboze odma u krevet spakiraju ako vec nece raditi carski odmah

• Noemi1
    31. Listopad 2019. 11:35

ygritte

Aurora87

Htjela sam reci i da se stvarno tu uvijek nasmijem..😊
    Dejo, to s lukom sam i ja cula…nareze se na cetvrtine i ostavi preko noci blizu bebe…smrdi prostorija ali beba navodno prodise.
    A ja sam van jucer imala patetican razgovor s materom (,nekad ko da mi je svekrva)…nije od proslog tjedna pitsla za malog, ni traga joj ni glasa i onda prodaje spiku da ceka mene da se javim i kaze kako im svima pucaxsrce za njin na sto sam joj rekka da im pucaa da ne kazem sta pa je odtala sva u cudu da kako ja to pricam…nije bas navikla jet sam fina🤣. A curke moje, ja otkad sam rodika, bas sam nekako ocvrsnula i uopce ne pazim kako pricam i nekako sam jako zastitnicki nastrojena i boli me briga sza ce tko misliti…zove li se to majcinstvo ili mene pucaju hormoni?🙈 kako vi po tom pitanju?

Pa mene ti je to (postavljanje granica) pucalo od pocetka trudnoce. Moja familja je po principu svi za jednog, jedan za sve, sto je vecinu vremena super, ali stvarno se nekad previse petljaju jedni drugima u zivot. Plus ovo je prva beba sljedece generacije i bas me bilo strah da ce svi odjednom navaliti a i muz nije naviknuo na toliko zajednicu i dogovorili smo se da se drzimo zajedno, da smo si mi medjusobno i beba najbitniji i da cemo sami donositi sve odluke za bebu. Takodjer sam rekla nema posjete (osim baka) prvih mjesec dana. U pocetku su stvarno svi njurgali i ja sam ispadala adzdaja ali kroz 7 mjeseci svi se naviknuli i prihvatili i cak mislim i razumjeli. Stvarno su svi super sad, stalno pitaju za bebu, saljem im hrpu slikica i evo jos malo pa cemo se i vidjeti svi i bas se veselim 😃
    S druge strane svekriva mi je inace odlicna, pomoci ce ali se stvarno u nis ne mjesa i super smo si zato. No odkako je stigao mali svako malo je pocela bacati/nametati neka misljenja. S njom nisam imala ovaj 7omjesecni predtrening jer sam mislila da mi ne treba, ocito greska 😌 Sljedeci tjedan dolazi kod nas, a jos cu bit sama s njom prek dana jer mm radi i iskreno malo me strah kak ce to ici. Ako nis doci cu tu pa se jadati, Ayla je uvjek za jednu rundu "tko ima goru svekrivu" 😆

Hahhahahahhaha zadnja recenicaa 🤣🤣😂😂😂😐😐😂

• Pikulica19
    31. Listopad 2019. 11:46

TeBa

Pikulica19

Noemi1

Di nam je Pikulicaa? Zabavlja ekipu u vinogradskoj, a mi nek se dosadjujemo a?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Meni su promjenili sobu jucer, selila se, pa sam bome se umorila i onda rano zaspala.
    Bome uz ovo skakanje po lopti, obroke, posjete, ctg-ove i selidbe covjeku bas brzo dan prodje i jos uz to uspijem se umorit i bar kvalitetno spavat 🥰🥰🥰

ayla

Noemi1

Di nam je Pikulicaa? Zabavlja ekipu u vinogradskoj, a mi nek se dosadjujemo a?

Ma garant nesto jede ne stigne pisat masne ruke 😂😂😂

Joooooj da ti vidis jucer rucka 🤦🏼‍♀️
    Znaci masna juha i pokraj varivo s mahunama i unutra ubacen komad piletine, pa ti sad jedi.
    Imam osjecaj ko da smo svinje pa nam napoj dali 😏
    Ispricala sam se sva od variva dok sam malo piletine uzela.
    Ne ginu mi dns cevapi ak rucak bude 🤢🤮

Haha, najjace mi kad daju 3 komada kruha i 2 komada sunke ili jednom neke mahune sa polusirovim krumpirom jer je bilo manjih i puno vecih komada pa se nije sve skuhalo jednako…i uz to neki komad piletine koji ima kost i ne daju noz uz to da se usitni, a ne mozes nikako drugacije pojest osim da cupas s te kosti prstima ili krvolocno kidas zubima 🤣🤣, onda ostanes gladan pa cekas posjete da ti donesu haha

Pa upravo to bilo.... Zlica i vilica a komad piletine u varivu mahuna
    Em sam se ispricala sva od safta em dok skinem meso s kosti nema nit M od mesa 🙈🙈🙈🙈

Frajla
    31. Listopad 2019. 11:58

Aurora87

Hahahaha, a bilo bi dobro staviti i link🤣🤣🤣
    https://www.mamatataja.hr/rast-i-razvoj/prvi-dani-s-bebom-od-rodenja-do-1-mjeseca/

Super, hvala za link
    Meni je oduvjek bila zelja otici na baby handling tecaj, ali evo na kraju nisam.... u prosloj trudnoci sam dosta gledala tih vide i trudila se drzati toga sto vise sam mogla. Recimo kod presvlacenja ga nikad nisam dizala za nogice nego rotirala i onda dode patronazna i digne ga maltene naglavacke za nogu 😡
    Sto se podrigivanja tice, moj prvih tjedana nije uopce podrigivo, jbg, takvo dijete... kasnije je poceo, ali teze. Uvjek sam ga drzala tak preko ramena i tu je bitno da se obje rukice moraju prebaciti preko, ne smije jedna ostati onak ko da vas je beba zagrlila.
    I kod dojenja/hranjenja u polozaju koljevke ("obicno") obavezno obje rukice moraju biti naprijed, a ne jedna iza mame. 
    Ta druga rukica ide iza jedino u onom polozaju dojenja (zaboravih kako se zove) kad se djetetu glavica pridrzava sa suprotnom rukom

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.