Hey cure. Samo da se javimo na brzinu..
Danas u 14:10 stigla je moja curka,3350g i 50 cm…. 15 sati je trajao porod! 😱 ne znam kak sam to uspjela prezivjet..ali smo super… javimo se dok dodemo malo k sebi s detaljima ako zanima cure koje jos nisu rodile.. i procitamo zadnjih 15str zaostataka 😂😂😂 najsretnija sam mama na svijetu ❤❤❤❤
Prekrasno!!!! Cestitke 😘😘😘
Stalno sam u zaostatku, a kako i ne bi kad nas nas decko zestoko trenira :) evo sad malo zaspao, a sto ce opet biti po noci...
Netko je tocno primijetio da sam ostala duzna opis poroda (vec sam mislila da cu se izvuci :)
Bio je dogovoreni carski, zabranilo nam mobitele na intenzivnoj i najprije smo ih presvercale preko muzeva, ali onda sam ja pogrijesila i vratila svoj muzu. Najduza 24 sata. Loptica koja je bila krevet do mene na intenzivnoj i isla u salu nakon mene javila je da smo dobro. Kad sam usla u salu i vidjela Sve one instrumente uhvatio me strah Ko nikad u zivotu. Anesteziologinje su bile divne. Vidjele su da me strah i ona koja je stajala iza mene me cijelo vrijeme milovala po kosi i tetosila ko malo dijete. Svi su bili divni, cestitali mi i donijeli bebu nakon sto su ga oprali. Podsjetili su me i da ga poljubim i onda su ga odnijeli tati za kozu na kozu. Tako su se njih dvoje druzili nekih 15 min a on je uspio i snimiti mali video tako da sam ih i ja poslije vidjela.
Nakon sto su me prebacili sa stola u krevet, sestra me odgurala na kratki razgovor s muzem, a uskoro su mi donijeli i moju bebicu. Nikad necu zaboraviti Kako je otvorio oci kad se sklupcao na meni i poceo me nekako promatrati u stilu: aide da konacno vidim kakva je ta mama 💕 toliko puno osjecaja...
Tata nam je ponovno dosao na pola sata u 4 i totalno smo uzivali zajedno. Drugi dan su nas prebacili na redovni odjel i to je bilo kao u survivoru. Nisam se mogla ni dici Iz kreveta, a bebica je bila kraj mene i trebalo ju je prematati i hraniti. Islo nam je tesko, puno smo plakali i brojali sate do kad ce doci tata i onda dane i sate da nas puste doma.
Sestre i svo osoblje u Vinogradskoj su bili stvarno divni (uz rijetke iznimke), ali prostorni uvjeti Stvarno koma: jos kad su zene Iz dvije sobe s bebama izbacilli na hodnik Ko da smo u kakvom zbjegu. Pa stemanje i busenje...
Preporodili smo se kad smo dosli doma. Toliko od nas :) Nista nam nije tesko za nase bebe
Ja sam pupak sacuvala naravno u bolnici kad je otpao stavili ga u kesicu i pitali zelim li ja sam rekla da da i sad je s nama 😊😊
Ju pa sta radis s tim? Cuvas u formaldehidu ili? 🤔 meni to bas bljak 🤢
Samlila sam pa koristim kao papar 😂😂😂😂 salim see, samo cuvam majka mi rekla da sacuvam da je ona nama tako sve cuvala osim pupcane i da joj zao, ona je nama svima sacuvala kosicu a ja kako sam bila mala ja sam to non stop otvarala i nezz di je na kraju zavrsilo 😂😂😂
Hahahhahahahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahaha koristim ko papar 😂😂😂😂😂😂 a si luda 😂😂😂😂 e i moja je cuvala kosicu, stajala je u radosnici onoj 😆
😂😂😂 Mi nismo imali radosnicu, al zato je curka dobila knjigu da joj sve upisivam od mame i tate upoznavanje do njene nezz ni ja koje godine
Ja cu to morat kupit. To mi je bas fora. Sad imas i one personalizirane radosnice, pa na koricama pise ime bebe 😍
Dobijes radosnicu od Bebimila 🥰 samo se prijavi 💕
😮 super, bas cu pogledat 😊
Upravo odrezala nokte na nogama, koji je to bio pothvat 😂🤣
Jaooo daa, sjecan se sebe kad sam rezala 😂 koje su to vratolomije bile. Jos sam ja super fleksibilna, ali dzabe kad se ne mos preko stomaka sagnut🙄 hahaha
Pahuljice cestitam 😊
Marla uh ne zvuci bas kao predivno iskustvo. Al operacija je to pa valjda mora biti tako. Da ne mozes ni bebu uzet u ruke i vratit u krevetic. Jos ti radovi u bolnici 🙄 ali najbolje mo je svercanje mobitela preko posrednika 😂😂 stvarno ste kraljice 😂
Evo ovako.. oko ponoći sam pisala zadnji put i poslije sam.zvala muža da se ipak vrati jer nisam mogla spavat, bolovi na 4min setam ko budala i grozno mi bilo.. u 1h ctg 1cm otvorena i dalje, u 3ctg trudovi na 2min 1cm otvorena. Jedva izdrzavala hodala,pa legnem pa ne mogu ležati od boli,muž jadan u fotelji pati se🙆♀️ al aj ne napušta me
Dobijem cepice protiv bolova nakon pol sata proljev izađu,dobijem tablete protiv bolova i to povratim nakon 15min
Cijelu noć povracanje i proljev napokon pol 8 ,dolazim na ctg vec nervozna,ne ispavana, oko 8 mi daju tabletu. Ne mogu više trpit nakon cijelog dana i noći. U roku sat vremena opet povrcanje. Tražim nešto protiv bolova nećkaju se ,i srećom naša me zapadne babica i kaže sad ću joj ja reci. Daju mi infuziju i taj medikament protiv boli, malo mi je pomogao, kao da me osamutilo. Muke isusove kreću ,jedan predzadnji dio sam na koljenima tiskala, pa izgon normalno. Da u 8h bila tri cm otvorena oko pol 10 5cm i ja kažem daj odmah i epiduralnu šta je sigurno sigurno . Dok je osla do njih po papire ja vec u mukama pogleda kaže 10cm ,ne treba ti. I u 11.08 se rodila 51cm 3240g
Nadam se da ćete skuzit malo sam zbrda z dola pisala.
Čitam zaostatke poslije
Hvala drage cure ❤
Evo ukratko: Jucer podvecer meni dosadno, nagovorila dragog da odemo tu u kvartovski kafic na sokic, reko idemo.. bacili se u krevet vec oko 22-23h, mene pocela leda ubijat, budim se u 1, vrtim u krevetu do 2 i budim dragoga da imam trudove svakih 5 min i da budem umrla 😂 spremamo se polako, ja se otuskala i krecemo u bolnicu. Dolazimo u bolnicu, odmah ctg, trudovi svakih 5 min, 1 prst tek otvorena 😨😰 obavljam klizmu i smjestaju me u predradaonu oko 4 na ctg i daju normabel da se malo odspavam.. mos mislit.. oka nisam sklopila a trudovi trgaju leda 😱 u 8 otvorena 2 prsta, prokidaju vodenjak, voda vec bila zelenkasta, daju drip, smjestaju u radaonu,dolazi dragi, i neku dobru drogu mi dali 😂 izmedu trudova bilo oke, ali trudovi - dragome sam skoro slomila ruke, jednoj sestri takoder, one rucke na stolu isto tako. Rekli da sam mala ali zilava 💪💪 i tako trudovi bili svakih par min od 8 do 13h...umrla sam zene moje..disala,prodisavala, ali govorila da vise ne mogu i da je kraj.. ali kraj tek pocinje od 13h, tiskanjeee a mala ne zeli van, na kraju izasla glavicom do pola i stala...a doktor skakao po trbuhu jako dugo da mala izade a ona nista... tvrdoglavo na mater 😏 vise ni babica nije znala sto dalje pa je doktor gurao sve prema guzi dolje i nakom neznam ni sama kolilo trudova mala je vani, koje olaksanje je to bilo.ufff. ugl. Nekoliko unutarnjih savova, ali izvana sve oteceno, nadam se da nece nastat hematomi.. sivanje je bolilo unatoc lidokainu... a i izgon posteljice jer se malo raspala.. to me jako boljelo - nakon poroda babica jos tiskala trbuh da to sve izade...
15 sati trudova ne zelim nikom, a bome za drugu bebu nakon ovoga daanas ce trebat puno hrabrosti.. cijelo vrijeme sam dragom vikala da nema vise sexa nikad, dr i babice se smijali 😂 nisam spavala nista od jucer ujutro, umorna ko pas, a moja curka i ja same u apartmanu, a moje zlato spava i ne place jos od vizite.. malo je pocicala u radaoni, pa zaspala, sad cemo probat opet...
I savjet za sve buduce mame -- pravilno disanje me spasilo, kolko sam bila u stanju disat pravilno, ali je pomoglo.. i naravno moj muskarac, moja stijena koja je od 7 ujutro do poroda stajao kraj mene i drzao me za ruku, jadan nije ni jeo ni pio ni pisao 😂❤ bez njega nebi uspjela nista...
Evo ovako.. oko ponoći sam pisala zadnji put i poslije sam.zvala muža da se ipak vrati jer nisam mogla spavat, bolovi na 4min setam ko budala i grozno mi bilo.. u 1h ctg 1cm otvorena i dalje, u 3ctg trudovi na 2min 1cm otvorena. Jedva izdrzavala hodala,pa legnem pa ne mogu ležati od boli,muž jadan u fotelji pati se🙆♀️ al aj ne napušta me
Dobijem cepice protiv bolova nakon pol sata proljev izađu,dobijem tablete protiv bolova i to povratim nakon 15min
Cijelu noć povracanje i proljev napokon pol 8 ,dolazim na ctg vec nervozna,ne ispavana, oko 8 mi daju tabletu. Ne mogu više trpit nakon cijelog dana i noći. U roku sat vremena opet povrcanje. Tražim nešto protiv bolova nećkaju se ,i srećom naša me zapadne babica i kaže sad ću joj ja reci. Daju mi infuziju i taj medikament protiv boli, malo mi je pomogao, kao da me osamutilo. Muke isusove kreću ,jedan predzadnji dio sam na koljenima tiskala, pa izgon normalno. Da u 8h bila tri cm otvorena oko pol 10 5cm i ja kažem daj odmah i epiduralnu šta je sigurno sigurno . Dok je osla do njih po papire ja vec u mukama pogleda kaže 10cm ,ne treba ti. I u 11.08 se rodila 51cm 3240g
Nadam se da ćete skuzit malo sam zbrda z dola pisala.
Čitam zaostatke poslije
Cestitaam Sreco 😊 bas si se napatila 🙁 bas se to posteno oduzilo 😐
Sortiraj odgovore
Najstariji