Manichtebi onda dobro oslabio imunitet, pojacaj cesnjak i vitamin C :-D
Znam da se on moze suzbit kaladontom, al mozda bolje ne u trudnoci jer tako samo ostaje virus u tijelu, i ja sam ga prje znala cesce imati, al u trudnoci jednom il nijednom, da se ne ureknem sad 😃
Ja bila u Cityu s dragim, iskoristila u dm-u popuste jos jedan pak pelena i vl.maramica i za sebe od Alverde -30% na mama ulje i jos neke stvari… i u Mulleru -10% na sve pa uzela onih Mama still saft jer su u njih najpovoljniji, i dvoje vocnih kasica da imam u rodilistu i sl. Cirnula sam malo u C&A , stvarno imaju super onih odjelaca/skafandera, divni uzorci 🥰🥰
Tebi fine te kasice? 😱😱
Nama je jos ostao za kupiti onaj madrac u Bubamari, sto je dzepni, periva navlaka, 15cm i 600kn. Rekla nam prodavacica utorkom -10% i jos imamo 40kn popust bon. I sad dosla doma iz citya i vidim da je jutros bilo u Mallu u Bubamari u splitu -30% na sve (svakog 12.og u mjesecu)… to je 180kn popusta
Smrc 😭😭😭
Venus pogledaj si emezzeti madrac, isto s bonelli dzepicastim oprugama, antialergijski, 16cm visok i 260kn (120x60cm)
Manichako je trudnoca uredna, nisi otvorena i cerviks ok, plodna voda ne bude zelena pustit ce te
Sve ovo osim plodne vode ce mozda i provjeravat moja doktorica ali plodnu vodu nikad cula nisam da ona to gleda tu kod nas.. Kako je aljkava bila do sada da budem iskrena draze bi mi bilo da me posalje u bolnicu pa cu radije lezat tamo i biti pod njihovom kontrolom nego biti kuci a da ona nista ne provjerava...
Ja uvela dohranu ipak… imam mljeka koje strca okolo al on je ljen vuc i probala sam izdajat al tak mi jednostavno nejde.. 20ml po 20ml mozda izdajalica vise nema takav vakum..mada nevjerujem jer mi ni s njom nije islo na nju. Uglavnom nije jos ni na porodajnoj tezini i iza svakog jela place. Sad iza sise uzme si jos 50ml navecer i ko bog
A sta su ti rekli pedijatar i patronazna? Obavezna dohrana jel? Ja sam isto muku mucila s izdajalicom. I uvijek nakon nje pogledam i bude jos mlijeka. 🙄 sad se bojim samo da ne dobijem mastitis kako ne dojim 😒
Meni je s izdajalicom super islo, imala sam hiperprodukciju mlijeka, beba bi se posteno najela al ostajalo dosta. Racunala sam ako ne izdajam taj visak regulirat ce se ponuda/potraznja al sipak, dobila mastitis i otada sam stalno visak izdajala. Neznam kakvu izdajalicu imas ali ako je Avent a slabo se stvara vakum i ne ide treba zamjeniti onaj kruzic s crticama, kao zvijezda sto izgleda ( nije bas da mi ide objasnjavanje veceras)
Noemi volim ja one vocne s borovnicom i marelicama 😃😃 a ja sumnjam da cu se bas hranit puno u bolnici jer ne jedem meso i ostalo, pa reko nek imam nesto grickalica koje mogu u kufer dok mi muz ne donese spizu na posjete 😂
A ovaj madrac su nam bas svi nahvalili da je za nase podneblje prozracan i to, a dobit cemo opet 100kn popusta, i muz je procitao sve super na netu za njega.
Luce ti taj isti imas?
Marina ja se slazem s tim isto da treba jest pa nemozemo gladovat i ocekivat da imamo mljeka.. Treba jest vise namirnica mozda koje poticu proizvodnju mljeka i ne se bas nasopat graha koji napuhuje i smeta cak i nama ali da sve treba jest to stoji.. Ja cu pripaziti na stvari koje i mene samu napuhnu pa mi nebude dobro i ima da si popijem casu piva svaki dan mama kaze to provjerena fora ona pila pivkana svaki dan sa nama kad je dojila kaze imala mljeka ko kravica..
Ma ni sa cim ne pretjerivati, znas i sama sta tebe napuhuje, to ce i bebi smetati.. a jos jedan savjet meni je bio zlata vrijedan, od moje pedijatrice, praviti kompot od suhih sljiva i krusaka ili sta vec stavljate, po citav dan se zalivati s tim, jer je za mlijeko presudno da imamo dovoljno tecnosti.. a mnogo lakse popiti casu kompota, nego vode 😊... jos vidjet cete kakva zeđ uhvati za vrijeme dojenja, ja sam uvijek imala kraj sebe neku tekucinu ili bih zvala da mi donesu da ne prekidam dijete dok papa 😊.. ne znam manich kako ces ti kad toliko volis vodu, ni 5 l na dan ti nece biti dovoljno 😂
Ja uvela dohranu ipak… imam mljeka koje strca okolo al on je ljen vuc i probala sam izdajat al tak mi jednostavno nejde.. 20ml po 20ml mozda izdajalica vise nema takav vakum..mada nevjerujem jer mi ni s njom nije islo na nju. Uglavnom nije jos ni na porodajnoj tezini i iza svakog jela place. Sad iza sise uzme si jos 50ml navecer i ko bog
A sta su ti rekli pedijatar i patronazna? Obavezna dohrana jel? Ja sam isto muku mucila s izdajalicom. I uvijek nakon nje pogledam i bude jos mlijeka. 🙄 sad se bojim samo da ne dobijem mastitis kako ne dojim 😒
Meni je s izdajalicom super islo, imala sam hiperprodukciju mlijeka, beba bi se posteno najela al ostajalo dosta. Racunala sam ako ne izdajam taj visak regulirat ce se ponuda/potraznja al sipak, dobila mastitis i otada sam stalno visak izdajala. Neznam kakvu izdajalicu imas ali ako je Avent a slabo se stvara vakum i ne ide treba zamjeniti onaj kruzic s crticama, kao zvijezda sto izgleda ( nije bas da mi ide objasnjavanje veceras)
Nije avent, imam neku rucnu i imam Medela elektricnu. I na rucnu mi je bolje islo (dok je vise sisao). Sad vise ne sisa. Morala uvest dohranu zato sto nije dobivao na kilazi, a imao je manju porodjajnu tezinu. Nakon uvodjenja dohrane plakao bi svaki put nakon sisanja od gladi pa sam uvijek morala davat i dohranu. Kad je otkrio bocicu, uljenio se i skuzio da mu je lakse iz bocice. Pa ga ne zelim silit da sisa i navlaci mlijeko i place bez razloga. Ja sam se probala izdajat svo vrijeme ali kako je on prorijedio sisanje meni se mlijeko smanjilo i eto sad vise ne sisa niti se izdajam, a ja sam gledan svaki dan hocu dobit mastitis 🙄
Noemi volim ja one vocne s borovnicom i marelicama 😃😃 a ja sumnjam da cu se bas hranit puno u bolnici jer ne jedem meso i ostalo, pa reko nek imam nesto grickalica koje mogu u kufer dok mi muz ne donese spizu na posjete 😂
A ovaj madrac su nam bas svi nahvalili da je za nase podneblje prozracan i to, a dobit cemo opet 100kn popusta, i muz je procitao sve super na netu za njega.
Luceti taj isti imas?
Ahaa onda se naoruzaj hranom 😁 ne znam za taj iz bubamare, ja sam uzela u emmezeti i bas sam zadovoljna s njim. Jedino sto je bas visok (sto mi je bilo super) a sto kaze Frajla, kad pocne stajat, fino ce se odgurnut i salto napravit preko krevetica 😬😱
I da, ne pitah vas juce.. Dr mi kaze kako sad sa 35tt imam 3 stepen starosti posteljice.. kaze da mi je to od povisenog pritiska, ali beba super napreduje sad je na oko 2,5 kg, u mjerama je veca za sedmicu, osim stomacica.. pa me interesuje je li nekome jos tako bilo i da li ste uspjele doci na termin ili je bio raniji porođaj? Guglala sam, pa izađe svasta 🙄🙄, uglavnom da je porod raniji jer joj istekne rok trajanja 😂..
Marina ja se slazem s tim isto da treba jest pa nemozemo gladovat i ocekivat da imamo mljeka.. Treba jest vise namirnica mozda koje poticu proizvodnju mljeka i ne se bas nasopat graha koji napuhuje i smeta cak i nama ali da sve treba jest to stoji.. Ja cu pripaziti na stvari koje i mene samu napuhnu pa mi nebude dobro i ima da si popijem casu piva svaki dan mama kaze to provjerena fora ona pila pivkana svaki dan sa nama kad je dojila kaze imala mljeka ko kravica..
Ma ni sa cim ne pretjerivati, znas i sama sta tebe napuhuje, to ce i bebi smetati.. a jos jedan savjet meni je bio zlata vrijedan, od moje pedijatrice, praviti kompot od suhih sljiva i krusaka ili sta vec stavljate, po citav dan se zalivati s tim, jer je za mlijeko presudno da imamo dovoljno tecnosti.. a mnogo lakse popiti casu kompota, nego vode 😊… jos vidjet cete kakva zeđ uhvati za vrijeme dojenja, ja sam uvijek imala kraj sebe neku tekucinu ili bih zvala da mi donesu da ne prekidam dijete dok papa 😊.. ne znam manichkako ces ti kad toliko volis vodu, ni 5 l na dan ti nece biti dovoljno 😂
Ja cu se spojit crijevom do kuhinje i samo vuc haaha beban ce vuc sisu a ja crijevo hahahaha.. Ma samo ako smijem pit cajeve meni onda ne treba nista vise.. Voda i cajevi zakon ja sokove bas ne volim tako da me to ne privlaci..
Sortiraj odgovore
Najstariji