Fakat je razlika AD i dojenje. Djeca na AD sva koju znam lijepo spavaju i ne moraju biti pokraj mame, a sve zene koje znam da doje male bebe nema tu puno spavanja i naravno zgodnije ti je da ti je dijete uz tebe.
Tako da planiranje unaprijed di ce beba spavati se meni cini da nema smisla dok ne vidis hoces li dojiti na kraju ili nis od toga. Eto to je moj neki zasad osvrt i po frendicama i vama.
.
Imam one lijepe tetre sarene iz Ethereala, imam par bambus krpica i jednu jedinu bambus pelenu. Da li bi vi sve to sibnuli na 60 stupnjeva? Pise 40, ali ipak je prvo pranje. I ako perilica nekaj zeza pa susi samo na najduzim programima jel to to much, hoce se unistiti?
Jutro!
E pa bas me zanima to, frendica imam malog, sad ce 3 mj, i na AD je, i spava joj po 10,12 h. Jel to normalno?
I ja sam uzimala od njih tetre i neke navlake, prala sam na 40,i susila na zraku, tanko je pa se brzo osudi.
I jos su mi 2 plana uspjela - spava dok mi normlano pricamo i radi tv isto kao i u tisini nocu te spava uz svijetlo kao i uz mrak...za sad ☺ Moram uzivati u tome dok ne pocne s glupostima 😅
Fakat je razlika AD i dojenje. Djeca na AD sva koju znam lijepo spavaju i ne moraju biti pokraj mame, a sve zene koje znam da doje male bebe nema tu puno spavanja i naravno zgodnije ti je da ti je dijete uz tebe.
Tako da planiranje unaprijed di ce beba spavati se meni cini da nema smisla dok ne vidis hoces li dojiti na kraju ili nis od toga. Eto to je moj neki zasad osvrt i po frendicama i vama.
.
Imam one lijepe tetre sarene iz Ethereala, imam par bambus krpica i jednu jedinu bambus pelenu. Da li bi vi sve to sibnuli na 60 stupnjeva? Pise 40, ali ipak je prvo pranje. I ako perilica nekaj zeza pa susi samo na najduzim programima jel to to much, hoce se unistiti?
Jutro!
E pa bas me zanima to, frendica imam malog, sad ce 3 mj, i na AD je, i spava joj po 10,12 h. Jel to normalno?
I ja sam uzimala od njih tetre i neke navlake, prala sam na 40,i susila na zraku, tanko je pa se brzo osudi.
U komadu?!?!?
.
Jutro!
U komadu?!?!?
Da, kaze sinoc jeo u 22h, zaspao i sad se probudio.. Meni je to cudno, ali kontam sta ja znam🤔
Jutro
Ajme, odspavam malo duze (do 8 🎉) i doceka me 20 str zaostataka.
Dijmar, pitaj patronaznu svakako, pa ako ona procjeni da je soor mozda mozes samo nazvati pedijatra za recept. Jer soor su gljivice, nece micanje gazicom izliječiti. I ako ces se dalje izdajati trebas i bradavicu mazati, mozda je preslo na tebe pa da ne igrate ping-pong s tim
Za savove i kakanje - ja sam imala samo par savova (pukla malo), nije me ta rana nesto patila kasnije, vise su me bolili hemeroidi 🙊, ali bome i dan danas osjetim da zateze oziljak kod tvrde stolice 🙄
Stigla sam negdje do hrenovke 😂 idem dalje čitati zaostatke
Pikulica sretno na pregledu
Lala zao mi je zbog robice, ja bi vjerojatno dobila popizditis 😡🤬😈
Kengurica nebih se slozila ovo za spavanje....djeca na ad u prosjeku spavaju duze u komadu, ali ovo gdje spavaju ovisi o visi o puno faktora. Evo aylina mala uziva pored nje, moj je recimo bio dojen i do 7 mjeseci (do prvog zuba) je spavo u kreveticu bez problema
Ali sve to kod beba, i dobro i lose, su faze i sve dode i prode 😏
Ako beba spava 10-12 sati u komadu izgledno da mama u AD doda malo rakijice 🤣🤣
Obavila pregled, sve ok, velicina odgovara tjednima, zatvorena, cerviks citav, protoci ok, malecka je teska 2400, taman prosjecno za taj tjedan.
Odnijela briseve u dz baruna filipovica, usput se otisla naruciti u TA u vinogradsku, narucili me za 28.10., onda cu biti vec skoro 38 tj, tako da mi se cini da necu vise od dva puta do poroda ici.
Sad sam tako krepana da mislim da cu ici malo jos odspavati, vrijeme i nije za drugo.
Jesu vasim bebama one mjere glave, stomaka i bedara bile pod konac ili odstupale od tjedna trudnoce, i kako kad ste rodile, jel bas bilo tako ko procijenjeno?
Mojoj je dosad glavica bila ko 4 dana veca samo, a stomak i femur manji za 10ak dana. 🙁
I stalno tako... a jucer gledam mjere s pregleda nove i usporedjujem na netu ono (bpd hadlock, ac i femur) i najednom mi pokazuje po mjerama da je glava 2 tjedna veca (9.5, a prosli tjedan 9.1), a stomacic i femur opet manji za cca 10-14 dana ☹️😭 ja se sad nadam da je krivo izmjerila jucer jer joj se zurilo, bas sam se zabrinula. Kazem muzu nece zar bit mrsava bebica s vecom glavom, tko ce to rodit 😭
Luce hahahahahhah.
Frajla mislila sam neki prosjek ajmo reci i ovo za spvanje naravno o zeljama roditelja ovisi nego mislim da se pokolebaju cesto zene ako nemaju kindac uz krevet zbog dojenja p stave bebu u svoj krevet.
Daj ti meni, molim te, reci enciklopedijice nasa dal ce mi se upropastiti Ethereal tetre na 60 i jos ak idu u susilicu? Ja bi ih nekako radje na 60 pa zato gnjavim.
Sortiraj odgovore
Najstariji