Dijmar ma taj bu i ostao tak dobra beba. Nekak sam sigurna u to. Bas super.
Ja upoznala svoju patronaznu, na prvu bas draga zena. Savjetnica je za dojenje ujedno.
Fakat je razlika AD i dojenje. Djeca na AD sva koju znam lijepo spavaju i ne moraju biti pokraj mame, a sve zene koje znam da doje male bebe nema tu puno spavanja i naravno zgodnije ti je da ti je dijete uz tebe.
Tako da planiranje unaprijed di ce beba spavati se meni cini da nema smisla dok ne vidis hoces li dojiti na kraju ili nis od toga. Eto to je moj neki zasad osvrt i po frendicama i vama.
.
Imam one lijepe tetre sarene iz Ethereala, imam par bambus krpica i jednu jedinu bambus pelenu. Da li bi vi sve to sibnuli na 60 stupnjeva? Pise 40, ali ipak je prvo pranje. I ako perilica nekaj zeza pa susi samo na najduzim programima jel to to much, hoce se unistiti?
Ja ne dojila al moja oce spavat s menom i oce paznju kao da ju dojim 😂😂 ja sve perem na 60 osim dekica i oni flafasti odjelca
Jutro! 🌧☔
Spavaj kad beba spava…ja bi po tome prespavala pol zivota jer frajer stvarno hrce ko top 🤣 i jedan plan je uspio, spava u kreveticu 🤗🤗🤗 za sad 😅
Ali ja se na svaki njegov pokret i zvuk trznem i brzo ga provjeravam 😬
Nego, imaju li vasi malci soor? Mislim da je Ayla pricala o tome ako se dobro sjecam? Moze li se rijesiti bez odlaska doktoru?
Men je dala pedijatrica, probaj s gazom ocistiti i vidi ima li soor, al moze ti i patronazna pogledati i dati nesto ona ima isto ovlastenje.. Men moja ne dolazi uopce tako da sam na prvom pregledu tek otkrila za njega
@venus, imamo identicnu situaciju gdje je dr meni rekao da se ne treba brinuti oko toga sto je trbuščić manji, ipak je to procjena stroja i nije 100% točna.
Jucer na kontroli beba mi ima 3125g
E da, on jako puno prducka. Vecinom se ne muci, ali brate mili to je paljba svako malo 🤣🤣🤣
Kak su vasi po tom pitanju?
I moja kad krene je paljba dajem joj kapi pa ona uz njih to jos bolje obavi 😂😂 ja sam sretna kad puca jer izlazi zrak i onda se negrci
I jos su mi 2 plana uspjela - spava dok mi normlano pricamo i radi tv isto kao i u tisini nocu te spava uz svijetlo kao i uz mrak…za sad ☺ Moram uzivati u tome dok ne pocne s glupostima 😅
Hahahaha i moja isto tako, samo ju na mrak nisam ucila jer mi lakse kad se probudi da ju vidim i kud ja idem
Obavila pregled, sve ok, velicina odgovara tjednima, zatvorena, cerviks citav, protoci ok, malecka je teska 2400, taman prosjecno za taj tjedan.
Odnijela briseve u dz baruna filipovica, usput se otisla naruciti u TA u vinogradsku, narucili me za 28.10., onda cu biti vec skoro 38 tj, tako da mi se cini da necu vise od dva puta do poroda ici.
Sad sam tako krepana da mislim da cu ici malo jos odspavati, vrijeme i nije za drugo.
Super za bebici i za odlican pregled 🥰🥰 samo neka tako nastavi 😊
Jesu vasim bebama one mjere glave, stomaka i bedara bile pod konac ili odstupale od tjedna trudnoce, i kako kad ste rodile, jel bas bilo tako ko procijenjeno?
Mojoj je dosad glavica bila ko 4 dana veca samo, a stomak i femur manji za 10ak dana. 🙁
I stalno tako… a jucer gledam mjere s pregleda nove i usporedjujem na netu ono (bpd hadlock, ac i femur) i najednom mi pokazuje po mjerama da je glava 2 tjedna veca (9.5, a prosli tjedan 9.1), a stomacic i femur opet manji za cca 10-14 dana ☹️😭 ja se sad nadam da je krivo izmjerila jucer jer joj se zurilo, bas sam se zabrinula. Kazem muzu nece zar bit mrsava bebica s vecom glavom, tko ce to rodit 😭
Moja je uvjek bila veca za tj dva kako kada bi mirli, nemoj se sikirati ne izmjere oni to toliko precizno i jos kazes da joj se zurilo. 😘
Sto se mjera tice, moja je u 36. tjednu imala samo mjeru glave za taj tjedan, ostalo je bilo za 33.,34. tjedan. Doktorica nije nista komentirala, samo je rekla da je to tako manja bebica. I tako je bilo, rodila se sva sitna, ali sve je u redu. Mora se uzeti u obzir i greska aparata, i greska prilikom mjerenja i micanje bebe i svasta. A tu su ipak milimetri u pitanju. Tako da sam misljenja ako je do sada sve bilo u redi, da ce biti sve ok. 😊
Ajme, moja spava po 2 sata, dojim ju svakih 1-2-3 sata, ovisi kako kada. 😅 Nevjerojatno mi je da tako malo dijete spava po 10 sati, pa makar i na ADu bila.. to mi je bas cudno 😱
Luce hahahahahhah.
Frajla mislila sam neki prosjek ajmo reci i ovo za spvanje naravno o zeljama roditelja ovisi nego mislim da se pokolebaju cesto zene ako nemaju kindac uz krevet zbog dojenja p stave bebu u svoj krevet.
Daj ti meni, molim te, reci enciklopedijice nasa dal ce mi se upropastiti Ethereal tetre na 60 i jos ak idu u susilicu? Ja bi ih nekako radje na 60 pa zato gnjavim.
E bas to, na kraju najcesce ovisi sta je roditeljima (tj mami 😆) lakse...ali i oni mali nekada traze vise paznje i blizine, nekad manje.
A ovo za ves sam ignorirala 🤪, ja na 40 perem dekice, navlake od kolica i sl, sve ostalo ide na 60 ili 90 (bijelo ili bijelo s nekom slikom) i sve susim u susilici
Pa neznam koliko sam relevantna....
bambus tetre nemam, imam njihove pamucne sarene i nist im se nije dogodilo
To sto pise na etiketama su meni uglavnom nebuloze, imam valjda 3 stvari doma na kojima pise da idu na 90, a da ne kazem da na trapericama pise da se peru na ruke 😏
Sortiraj odgovore
Najstariji