Obavila pregled, sve ok, velicina odgovara tjednima, zatvorena, cerviks citav, protoci ok, malecka je teska 2400, taman prosjecno za taj tjedan.
Odnijela briseve u dz baruna filipovica, usput se otisla naruciti u TA u vinogradsku, narucili me za 28.10., onda cu biti vec skoro 38 tj, tako da mi se cini da necu vise od dva puta do poroda ici.
Sad sam tako krepana da mislim da cu ici malo jos odspavati, vrijeme i nije za drugo.
Super za da curka fino napreduje
Moram reci da meni uopce ne zvuci lose ovo za TA, to tamo je ionak najcesce cekanje od par sati za par min pregleda 🙄
Znam da se pitanje pranja poteglo 1000 put, al dad kad sam trebala ubaciti u ves masinu sam se poljuljala. Inace ni ne citam etikete za svoju robu, perem kak mi dodje.
Moj ginekolog je drugaciji, nikad mi ne spomene ni glavu ni femur ni trbuh nego kaze, beba je u prosjeku s krivuljama i to zelimo. A ja onda na onom papiricu od ultrazvuka vidim da uvijek nesto bude malo vece od tjedna u kojem smo nesto manje, al on je iskusan ginic i cim ne reagira znam da je ok. Opcenito je dosta lezeran, a s druge strane frendica mi je bila ‘poseban slucaj’ i s njom je pak bio oprezan i stvarno na sve pazio pa pretpostavljam da je to sto je lezeran samnom dobro 🤪
Venus ja sam primjetila da uzv na 2 katu i onaj u prizemlju di se rade kombinirani pokazu drugacije mjere, jos kad uzmes u obzir da dr fali 1mm pri mjerenju eto ti pouzdanosti. Najbolje to nista ne pratit dok god kaze iza pregleda da je sve ok
Ako beba spava 10-12 sati u komadu izgledno da mama u AD doda malo rakijice 🤣🤣
Haha, pitala sam je sta mu je stavila u AD. U početku je dojila, imala je mlijeka ali je sva neka lijena, pa je presla na AD valjda da ga duze drzi mirnim. Sama je, i nema nikoga osim mame koja joj bas i ne zna rec sta je dobro. Onda joj ja i druga prijateljica dajemo savjet, i javimo se da vidimo jel mali ziv.. ali ne smijes se puno mijesati kad nije tvoje dijete.
Hvala cure, tjesite me 😃
Ono prosli tjedan mjera glave ravno za 37 tjedana pod konac, a jucer za 40tj (a danas smo punih 38), herc me strefio 😂
Luce na kraju sam bila u Benzon Sandre, Branica je utorkom u ambulanti sto me i zbunilo, jer je uvik utorkom kad i moja...
Terezita imamo isti termin, i mojoj bebi jucer procjena tezine na 3100g 😍
Ako beba spava 10-12 sati u komadu izgledno da mama u AD doda malo rakijice 🤣🤣
Haha, pitala sam je sta mu je stavila u AD. U početku je dojila, imala je mlijeka ali je sva neka lijena, pa je presla na AD valjda da ga duze drzi mirnim. Sama je, i nema nikoga osim mame koja joj bas i ne zna rec sta je dobro. Onda joj ja i druga prijateljica dajemo savjet, i javimo se da vidimo jel mali ziv.. ali ne smijes se puno mijesati kad nije tvoje dijete.
Wow, možda sam propustila, ali koliko joj ima beba? Moj je na AD i sigurno ne spava 10h. U početku 3h, a sad je borba jer su i grčevi došli.
Fakat je razlika AD i dojenje. Djeca na AD sva koju znam lijepo spavaju i ne moraju biti pokraj mame, a sve zene koje znam da doje male bebe nema tu puno spavanja i naravno zgodnije ti je da ti je dijete uz tebe.
Tako da planiranje unaprijed di ce beba spavati se meni cini da nema smisla dok ne vidis hoces li dojiti na kraju ili nis od toga. Eto to je moj neki zasad osvrt i po frendicama i vama.
.
Imam one lijepe tetre sarene iz Ethereala, imam par bambus krpica i jednu jedinu bambus pelenu. Da li bi vi sve to sibnuli na 60 stupnjeva? Pise 40, ali ipak je prvo pranje. I ako perilica nekaj zeza pa susi samo na najduzim programima jel to to much, hoce se unistiti?
Ja sam ti sve prala na 60 i susila u susilici. Nista mi se nije unistilo. Sve tetre su bile normalne poslje pranja i susenja. Imam i normalnih i bambus i muslin tetri. Jedino nesto od robice mi se smanjilo i to ovisi o kvaliteti. Ove bolje stvarcice mi ostanu iste i nakon 10 pranja i susenja, a ove manje kvalitetne se skupe. Sto se tice dojenja i spavanja i ADa i spavanja, ja ne vidim razliku. Moj je spavao u kreveticu i kad je bio dojen i odkad je na Ad-u. Jedino ga znam po noci stavit kod sebe, ako se prejede pa da sam pored i da cujem ako krene bljuckat. A sto se duzine spavanja tice, ne vidim ni tu razliku. Nekad to bude 2 nekad 3, maksimalno 3 i pol sata. Toliko mi je znao spavati i kad je sisao.
Jesu vasim bebama one mjere glave, stomaka i bedara bile pod konac ili odstupale od tjedna trudnoce, i kako kad ste rodile, jel bas bilo tako ko procijenjeno?
Mojoj je dosad glavica bila ko 4 dana veca samo, a stomak i femur manji za 10ak dana. 🙁
I stalno tako… a jucer gledam mjere s pregleda nove i usporedjujem na netu ono (bpd hadlock, ac i femur) i najednom mi pokazuje po mjerama da je glava 2 tjedna veca (9.5, a prosli tjedan 9.1), a stomacic i femur opet manji za cca 10-14 dana ☹️😭 ja se sad nadam da je krivo izmjerila jucer jer joj se zurilo, bas sam se zabrinula. Kazem muzu nece zar bit mrsava bebica s vecom glavom, tko ce to rodit 😭
Moja je uvjek bila veca za tj dva kako kada bi mirli, nemoj se sikirati ne izmjere oni to toliko precizno i jos kazes da joj se zurilo. 😘
Moja je cijelo vrijeme po mjerama bila za tjedan vise, onda nam je gin pomakla termin i sada glavica odgovara mjerama u dan dva, a trbuscic i nogice su opet za tjedan veci... Kaze da ce imat duge noge 😁
Obavila pregled, sve ok, velicina odgovara tjednima, zatvorena, cerviks citav, protoci ok, malecka je teska 2400, taman prosjecno za taj tjedan.
Odnijela briseve u dz baruna filipovica, usput se otisla naruciti u TA u vinogradsku, narucili me za 28.10., onda cu biti vec skoro 38 tj, tako da mi se cini da necu vise od dva puta do poroda ici.
Sad sam tako krepana da mislim da cu ici malo jos odspavati, vrijeme i nije za drugo.
Super za da curka fino napreduje
Moram reci da meni uopce ne zvuci lose ovo za TA, to tamo je ionak najcesce cekanje od par sati za par min pregleda 🙄
Ma da, sjecam se da sam i s prvom kceri cekala satima. Danas, kad sam se isla naruciti, guzva u TA je bila strasna.
Sortiraj odgovore
Najstariji