Ako beba spava 10-12 sati u komadu izgledno da mama u AD doda malo rakijice 🤣🤣
😂😂😂😂😂😂😂
Noemi hvala!
Ovo za Ad sam rekla jer imam par prijatelja cije dijete cim je proslo prva tri mjeseca spava cijelu noc na AD, a ne znam nikoga da tako spava na majcinom mlijeku, ali dobro, ne mogu pisati pravilo po par beba.
E a zar novorodjence smije spavati 10h? Zar nije neka opasnost od dehidracije?
Fakat je razlika AD i dojenje. Djeca na AD sva koju znam lijepo spavaju i ne moraju biti pokraj mame, a sve zene koje znam da doje male bebe nema tu puno spavanja i naravno zgodnije ti je da ti je dijete uz tebe.
Tako da planiranje unaprijed di ce beba spavati se meni cini da nema smisla dok ne vidis hoces li dojiti na kraju ili nis od toga. Eto to je moj neki zasad osvrt i po frendicama i vama.
.
Imam one lijepe tetre sarene iz Ethereala, imam par bambus krpica i jednu jedinu bambus pelenu. Da li bi vi sve to sibnuli na 60 stupnjeva? Pise 40, ali ipak je prvo pranje. I ako perilica nekaj zeza pa susi samo na najduzim programima jel to to much, hoce se unistiti?
Ja ne dojila al moja oce spavat s menom i oce paznju kao da ju dojim 😂😂 ja sve perem na 60 osim dekica i oni flafasti odjelca
Ja i dekice i medo odjelce i te flafi stvari perem na 60, izadju mi iz susilice jos meksa nego sto su bila 😊
Ako beba spava 10-12 sati u komadu izgledno da mama u AD doda malo rakijice 🤣🤣
Haha, pitala sam je sta mu je stavila u AD. U početku je dojila, imala je mlijeka ali je sva neka lijena, pa je presla na AD valjda da ga duze drzi mirnim. Sama je, i nema nikoga osim mame koja joj bas i ne zna rec sta je dobro. Onda joj ja i druga prijateljica dajemo savjet, i javimo se da vidimo jel mali ziv.. ali ne smijes se puno mijesati kad nije tvoje dijete.
Wow, možda sam propustila, ali koliko joj ima beba? Moj je na AD i sigurno ne spava 10h.U početku 3h, a sad je borba jer su i grčevi došli.
3 mj za koji dan. Ma strasno je znam, sad je pitam sta mali radi kaze uspavljujem ga🤔
Ako joj nesto kazes ljuti se, pa ne zelim da se mijesam, mada sam nekad imala zelju da je prijavim nekom. Kad bi nam napisala da mu dnevno promijeni 3 pelene.. 😩
Noemi hvala!
Ovo za Ad sam rekla jer imam par prijatelja cije dijete cim je proslo prva tri mjeseca spava cijelu noc na AD, a ne znam nikoga da tako spava na majcinom mlijeku, ali dobro, ne mogu pisati pravilo po par beba.
E a zar novorodjence smije spavati 10h? Zar nije neka opasnost od dehidracije?
Pa mislim da bi se dijete probudilo da je gladno/zedno, iako ovo 10h stvarno zvuci previse za malu bebu. Ja bi ga probudila, nakon 6,7 sati da vidin jel u redu. Mjerila bi temperaturu, sta ja znam, previse mi to spavanja 😂I od moje prijateljice je mali spavao po 7,8 sati na ADu (eno ga sad je super, narastao, ide u vrtic). Ja nisam te srece, za sad 😊
Sto se tice spavanja, kcer mi nije dvije godine spavala kako treba nocu, to je bilo budjenje svaka 2h, nacicavanje, za poluditi. Zato je po danu spavala ko andjelak. S 2g je pocela spavati noc u komadu uz tek pokoje budjenje za cicu. Cicala je 3,5g. Spavala je od pocetka samnom jer mi je tako bilo lakse radi dojenja, i evo je dan danas samnom u krevetu.
Nadam se da ce druga biti bolji spavac i htjela ne htjela, morat ce spavati u kinderbetu, buduci da se starija rotira nocu po krevetu, mama naravno na rubu zavrsi.
DijMar, mozes proc sterilnom gazicon po usnoj supljini. Omotas gazu oko prste i prodjes lagano po jeziku, unutarnoj strani obraza i nepcu. Ako i nakon toga ima naslage bijele na jeziku, onda ima soor. Ako nema bijelih naslaga nakon ciscenja, onda su to ostaci mlijeka od hranjenja. Ukoliko je soor, nema potrebe za tim ciscenjem i struganjem naslaga, to je gljivica kao sto je Frajla rekla, nece otic sama od sebe, vec ti pedijatar da Rojazol ili nesto. Ako dobijes Rojazol, mozes ga davat na zlicicu ili na dudu. Ja znam stavit na dudu kad nece dudu pa ju odmah prihvati. Moj voli sve, cak i ljekove 😂
Hvala cure, tjesite me 😃
Ono prosli tjedan mjera glave ravno za 37 tjedana pod konac, a jucer za 40tj (a danas smo punih 38), herc me strefio 😂
Lucena kraju sam bila u Benzon Sandre, Branica je utorkom u ambulanti sto me i zbunilo, jer je uvik utorkom kad i moja…
Terezitaimamo isti termin, i mojoj bebi jucer procjena tezine na 3100g 😍
I Branica je jucer bila, mene je pregledala 😉. Ona je uvijek srijedom ili u ambulanti onoj do wc-a (na vratima pisalo Benzon al Branica radila) ili tamo gdje je ctg. Benzon je dolazila taman kad sam ja bila gotova.
Bitno da ti je rekla da je sve ok, ne usporedjuj nista 😉
Vidila sam i ja Branicu cim sam dosla, i narucila me sestra kod nje uredno, a kad sam usla tamo kod druge sestre da se upisem, taman dolazi Branica i govori ona meni da ona nije u ambulanti ...
Pa su me kod Benzon ubacili, al ja sam tek oko 12 dosla pa mozda zato 😀
A UZVu i pregledu su mi prisustvovale i tri studentice, prvo su stajale sastrane, a onda kad je krenula doktorica prstima unutra, poredale se iza nje ko troje djecice i zure sve u mene, kao da imaju sta za vidit 😂😂 al kontam haj, nek se pripremam da ce me na porodu zavirivat brdo ljudi...
Ja idem sutra prvi put u TA pa cemo vidjet sta kazu 😁
Oo pa sretno. Ponesi si vode, nesto za prigrist i nemoj prije 9 ici. Doktori budu u viziti do 9 pa da ne cekas bezveze.
Sortiraj odgovore
Najstariji