Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • irma123
    08. Listopad 2019. 18:12

Moram vam se pozalit.. od kad smo doma moja curka stalno place.. mirna je jedino ak je na sisiil rukama a nist drugo ju ne moze umirit. Ja sam psihicki iscrpljena a i polako pocinju i leda i ruke i ramena od drzanja.. muz me opce ne razumije i uvijek se izvlaci na to on radi i da je on umoran dok dode doma ja moram s njom bit da se on odmori. A ne kuzi kolko je zapravo isrcpljujuce sa njom cijeli dan i noc volim ju vise od iceg al treba bi jednostavno  5 minuta mira nekad.. a znam i da se on tolko ne naradi jer stalno govori kak mu je dosadno da je na youtubu stalno kak nema  posla a ja doma stalno nju nosam, pelene svako malo mjenjam, hranim.. po noci nema sanse da se on digne i promjeni pelenu jedva ga uspijem nagovorit jednom u tj da se digne i to napravi da ja uhvatim 5 minuta sna.. ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala 2 sata u komadu.. nije da ju on nikad nece nosit il pripazit al oce sam kad njemu odgovara bira si kad je on dobre volje oce kad mu se spava nije bitno kak se ja osjecam ja moram brinit o njoj. Ne sjecam se kad sam zadnji put legla u kadu i bila u njoj duze od 5 minuta dok on svaki dan po sat vremena provede u njoj.. Isto tak za jest on je doma gleda tv al nece nist napravit za jest neg ja moram i oke idem napravit i mala pocne plakat al on nece doc pripazit na jelo da ja nju nahranim jer on to realno ne moze (nema sisu haha) i onda ja nju jadnu moram slusat kak ona place jer njemu moram jest pravit i pazit da ne zagori a ne zelim nju nosit u kuhinju di je zagusljivo di ulje frca i ne zelim je dojit na stojecki.. divim se zenama koje su same sa bebacima i mogu sve same.. osjecam se ko losa majka radit tog sto jednostavno ne mogu i sto mi treba odmora od nje malo..

08. Listopad 2019. 18:19

irma123

Moram vam se pozalit.. od kad smo doma moja curka stalno place.. mirna je jedino ak je na sisiil rukama a nist drugo ju ne moze umirit. Ja sam psihicki iscrpljena a i polako pocinju i leda i ruke i ramena od drzanja.. muz me opce ne razumije i uvijek se izvlaci na to on radi i da je on umoran dok dode doma ja moram s njom bit da se on odmori. A ne kuzi kolko je zapravo isrcpljujuce sa njom cijeli dan i noc volim ju vise od iceg al treba bi jednostavno 5 minuta mira nekad.. a znam i da se on tolko ne naradi jer stalno govori kak mu je dosadno da je na youtubu stalno kak nema posla a ja doma stalno nju nosam, pelene svako malo mjenjam, hranim.. po noci nema sanse da se on digne i promjeni pelenu jedva ga uspijem nagovorit jednom u tj da se digne i to napravi da ja uhvatim 5 minuta sna.. ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala 2 sata u komadu.. nije da ju on nikad nece nosit il pripazit al oce sam kad njemu odgovara bira si kad je on dobre volje oce kad mu se spava nije bitno kak se ja osjecam ja moram brinit o njoj. Ne sjecam se kad sam zadnji put legla u kadu i bila u njoj duze od 5 minuta dok on svaki dan po sat vremena provede u njoj.. Isto tak za jest on je doma gleda tv al nece nist napravit za jest neg ja moram i oke idem napravit i mala pocne plakat al on nece doc pripazit na jelo da ja nju nahranim jer on to realno ne moze (nema sisu haha) i onda ja nju jadnu moram slusat kak ona place jer njemu moram jest pravit i pazit da ne zagori a ne zelim nju nosit u kuhinju di je zagusljivo di ulje frca i ne zelim je dojit na stojecki.. divim se zenama koje su same sa bebacima i mogu sve same.. osjecam se ko losa majka radit tog sto jednostavno ne mogu i sto mi treba odmora od nje malo..

Vidim tvoj muz nastavlja biti bezobrazan kao i u trudnoci, nemam ti sto pametno reci nego izdrzi 😘

08. Listopad 2019. 18:20

HarryPotter

Curee ja sam sad pri brisanju kod mokrenja primjetila malo sukrvice, e sad.. Nezz nema nikakave sluzi mi nista, malo me ko danas boluckaju leđa/križa al nista strasno.
    Imala sam u 7 mj. Prob. Sa probavom al nemam odavnoo, sad nezz jel ovo nes naslucuje, il su mi se samo hemici probudili.. 🙄😂

Hmm, mozda ti je sluznu ispo u skoljku ili misli ispasti docim ima sukrvice, kad ides na kontrolu da se nebi otvorila bez bolova 😁

marinaaaa
    08. Listopad 2019. 18:33

irma123

Moram vam se pozalit.. od kad smo doma moja curka stalno place.. mirna je jedino ak je na sisiil rukama a nist drugo ju ne moze umirit. Ja sam psihicki iscrpljena a i polako pocinju i leda i ruke i ramena od drzanja.. muz me opce ne razumije i uvijek se izvlaci na to on radi i da je on umoran dok dode doma ja moram s njom bit da se on odmori. A ne kuzi kolko je zapravo isrcpljujuce sa njom cijeli dan i noc volim ju vise od iceg al treba bi jednostavno 5 minuta mira nekad.. a znam i da se on tolko ne naradi jer stalno govori kak mu je dosadno da je na youtubu stalno kak nema posla a ja doma stalno nju nosam, pelene svako malo mjenjam, hranim.. po noci nema sanse da se on digne i promjeni pelenu jedva ga uspijem nagovorit jednom u tj da se digne i to napravi da ja uhvatim 5 minuta sna.. ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala 2 sata u komadu.. nije da ju on nikad nece nosit il pripazit al oce sam kad njemu odgovara bira si kad je on dobre volje oce kad mu se spava nije bitno kak se ja osjecam ja moram brinit o njoj. Ne sjecam se kad sam zadnji put legla u kadu i bila u njoj duze od 5 minuta dok on svaki dan po sat vremena provede u njoj.. Isto tak za jest on je doma gleda tv al nece nist napravit za jest neg ja moram i oke idem napravit i mala pocne plakat al on nece doc pripazit na jelo da ja nju nahranim jer on to realno ne moze (nema sisu haha) i onda ja nju jadnu moram slusat kak ona place jer njemu moram jest pravit i pazit da ne zagori a ne zelim nju nosit u kuhinju di je zagusljivo di ulje frca i ne zelim je dojit na stojecki.. divim se zenama koje su same sa bebacima i mogu sve same.. osjecam se ko losa majka radit tog sto jednostavno ne mogu i sto mi treba odmora od nje malo..

Naša beba uopce ne place, kad je gladna trpa šake u usta onda joj dam da sisa smiri se..Kad ju presvlačim samo znatiželjno gleda šta se događa oko nje. Ne traži se nositi, može zaspati bilo gdje. Htjela je i šeširić i bez njega i bočicu i dudu, sve prihvača..noću se budi jednom do dvaput za sisati,pa mi opet muž sve pomaže i opet sam malo umorna. Ne znam kako bi da je nemirna i plače i još da mi on  ništa ne pomaže..Vjerojatno bi ga izbacila iz kuće! A radi i dođe umoran s posla i opet ju odma uzima,presvlači i nosa. Još je rekao da barem ima sise da nekad preuzme da se ne moram ja buditi kad je gladna. Haha
    Oboje smo joj roditelji, ne samo ja.

mc_zgb
    08. Listopad 2019. 18:43

Nopobo mi smo izasli u setnju na 15 min 9. dan, i od onda bili jos 2 puta kad je ovako lijepo vrijeme. Njima pase isto svjezi zrak, tako da kad god je lijepo vani, bez da puse neki vjetar, odi van bar na kratko. A ti mozes kad god, ako se dobro osjecas 😊
    Irma vidim da se on nije promijenio. Ja ne bih mogla tako, ali to je sve na tebi naravno da odlucis. Posjedni ga i objasno da ste oboje roditelji i kako njemu treba pola sata odmora tako i tebi. To sto si doma ne znaci da ne radis nista. Vjerojatno jos i vise napravis nego on. 

Venus
    08. Listopad 2019. 18:45

Upravo to, jeste obitelj il cimeri? Mislim normalno da je beba vise na mami zbog dojenja i sve, ali oboje ste roditelji i snosite odgovornost. Ne zelis ni ti imati dvoje djece u kuci, ok radio je, nek dodje malo odmori, al nek ti ona barem veceru napravi, presvuce bebu koji put i nosa je dok se ti okupas il odmoris pola sata.

Meni muz vec sad govori kako ce on sredit svu kucu dok smo u bolnici, i poslije kako se veseli malenu u ergobaby i setnju, ako ja nekad izdojim da joj on moze dat bocicu, a ja ostat malo odspavat nekad...mislim nemamo pojma jos nijedno ni drugo kako je to i neznamo kako cemo funkcionirat, al bas se on veseli svemu i zeli maksimalno sudjelovati u svemu. 

08. Listopad 2019. 19:00

Joj Irma neznam sta bi rekla on je ocito sebi zacrtao da on nemora nista.. A ti ces ovako najvise patiti... Probaj to rijesiti s njim.
    Marina vasa bebica je pravaaa i muz je zakon skidam mu kapu..
    Sto se tice izlaska iz kuce ja cu sigurno za tjedan dana ako se budem osjecala okej da hodam otici prijavit bebana.. A kod nase nove pedijatrice se ide na prvi pregled nakon 15 dana od rodjenja.. Pa ce nam to vjerojatno biti prva setnja.. Nemamo puno do doktora pa mislim da mu to nece skoditi.. 

• Marijaa.Ika
    08. Listopad 2019. 19:06

Irma bas tuzno sto je tako, probajte pricati. Biti ce mu zao kasnije. Bebica ce brzo narasti, a on puno toga propusta.. Objasni mu kako se osjecas, nadam se da ce shvatiti. Nije lako biti roditelj, ali je najljepše.
    Evo i moj se nekad i zacudi kako je vrijeme proletjelo, i kako se bliži kraj, radio je dva posla, ali niti jedan pregled jos nije propustio.. Od kako ostala trudna, a to smo dugo cekali, svaki je slobodan trenutak Na poslu koristio za gledanje videa o bebama, sto i kako.. Spremniji je nego ja, nekad se mislim. I kako kazu cure, nikad ne znaš kako ce to sve funkcionirati kad se dogodi, ali bitno je da nisi sama i da imas podrsku i ti od njega i on od tebe. Ima li ti jos tko pomoci? Ili s njim malo popricati? 

• irma123
    08. Listopad 2019. 19:07

Sad cekam da mala zaspi da bi isla spremat cijelu kucu jer izgleda ko da smo na smetlistu a patronazna sam sutra dolazi a on normalno preumoran da ista napravi pa moram ja.. i evo sad je ljut sto ce moja mama doc sutra rucak donest i malo pocistit jer smo se dog da nikog necemo vise doma neko vrijeme pa kao moji mogu a njegovi ne a njegova mama dok dode kolko god da je neuredno nikad se nije ponudila nest pomoc sam dode i malu gleda a ja nikig nemislim molit da mi pomogne.. dok moja mama dode ak nes vidi razbacano pocisti pogleda u malu na sekundu doslovno i ide doma da nam ne smeta..
    Marinaaaa Blago vama.. moja nece dudu opce a nadala sam se tomu da bar malo mira imam.. sve dude smo probali, i sa rojazolom cak al nista.. 

felicita28
    08. Listopad 2019. 19:18

lalolitala

mc_zgb

Noemi1

marinaaaa

Mame koje ste uloške koristili nakon onih velikih iza poroda? Ja sam koristila chicco, no vise mi nisu potrebni tako veliki jer ne krvarim previse. A patronazna mi je rekla da moraju biti pamucni pa ne znam koji su najbolji 😏

Always night, one vece nocne, nisu pamucni, ne znam zasto bi trebali bit, nisam to znala. Ovi su mi bili dobri, ne ljepe se za ranu. Sad sam na always normal. Ja jos krvarim ili mi je sad vec menga (proslo je 6tj). Ne znam. Ali nije bilo pauze uopce. 🤔 sad je malo manje al eto, jos nije stalo 🙄

Ja isto tako, s chicco presla na nocne always i sad sam na normal. Nisu mi ni rekli da bi trebali biti neki drugaciji, zapravo mi nitko nista nije rekao. Ja sam sada 13 dana od poroda i dosta mi se smanjilo krvarenje. I mislim da mi je sav ispao/razgradio se, jer ga ne vidim vise 🙈😁
    Cure koje doje, koliko dugo vam traje jedan podoj i u kojim razmacima dojite? Moja je rijetko kada duze od 10 minuta na cici a gledam da jede svaka 2-3 sata, ako sama ne trazi ranije.

Evo meni stalo skroz krvarenje jucer. Tj. Od jucer nista vise hvala bogu! Tak i ja gledam da prek dana nije vise od 2 sata. Neki dan je bio cijeli dan na cici.. sad se na izdajalicu izdajam al od nikad mi to nije islo pa skupljam 30ml po 30ml il 20ml ako i tolko skupim.. kad skupim bar 130 cu mu dat da vidim kolko ce pojest jer bas slabo dobiva. Kak vasi napreduju? Mislim jesu bar na porodajnoj tezini?

Moj je roden sa 4030, izasao iz bolnice sa 3850 i doma pao sa 3750 jos..imamo oko 8 9 podoja dnevno i od jucer je rekla patronazna da mu dam dohranu. Ne znam, da li mozda moje mlijeko ne valja kad bogceg gubi na tezini 😥😥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.