Sad cekam da mala zaspi da bi isla spremat cijelu kucu jer izgleda ko da smo na smetlistu a patronazna sam sutra dolazi a on normalno preumoran da ista napravi pa moram ja.. i evo sad je ljut sto ce moja mama doc sutra rucak donest i malo pocistit jer smo se dog da nikog necemo vise doma neko vrijeme pa kao moji mogu a njegovi ne a njegova mama dok dode kolko god da je neuredno nikad se nije ponudila nest pomoc sam dode i malu gleda a ja nikig nemislim molit da mi pomogne.. dok moja mama dode ak nes vidi razbacano pocisti pogleda u malu na sekundu doslovno i ide doma da nam ne smeta..
MarinaaaaBlago vama.. moja nece dudu opce a nadala sam se tomu da bar malo mira imam.. sve dude smo probali, i sa rojazolom cak al nista..
Mi smo kupili bibs dudu, oblikovana je da imitira majčinu bradavicu 😁 a bočicu mimijumi jer je cucla po mekoći najsličnija grudima majke. I nju sam koristila u rodilištu dok sam joj davala nadohranu jer su mi je uvalili a ja mislila da nemam mlijeka..
Felicita a kazu da bi trebao vratiti tezinu do max dva tjedna nakon poroda. Moja sestricna je kad joj tak nije dobivala na tezini, a ona nije htjela posezati za adaptiranim pojacala podoje. Budila sebe i bebu za vise podoja. Al nemoj se zezati, nece mu nista biti od dva puta adaptiranig, premali je da ti vec odbaci sisu. Bilo bi dobro da ga patronazna vagne prije podoja i nakon podoja. Tako su nam na tecaju rekli da vide da li se nahrane dosta, a i cula sam vec to. Ako imas posuditi vagu od koga to mozes sama testirati.
Irma zao mi je, nadam se da ce se on malo zbrojiti. Znam da je bio i prije takav pa ocito ima tezak karakter, ali mozda kako ce beba rasti pa mu vise davati (osmjeh itd) ce se stopiti s ocinstvom. Dotad se ti drzi i zovi mamu kad god trebas pomoc, bas te briga sta on kaze. Nije on taj koji ne spava.
Moram vam se pozalit.. od kad smo doma moja curka stalno place.. mirna je jedino ak je na sisiil rukama a nist drugo ju ne moze umirit. Ja sam psihicki iscrpljena a i polako pocinju i leda i ruke i ramena od drzanja.. muz me opce ne razumije i uvijek se izvlaci na to on radi i da je on umoran dok dode doma ja moram s njom bit da se on odmori. A ne kuzi kolko je zapravo isrcpljujuce sa njom cijeli dan i noc volim ju vise od iceg al treba bi jednostavno 5 minuta mira nekad.. a znam i da se on tolko ne naradi jer stalno govori kak mu je dosadno da je na youtubu stalno kak nema posla a ja doma stalno nju nosam, pelene svako malo mjenjam, hranim.. po noci nema sanse da se on digne i promjeni pelenu jedva ga uspijem nagovorit jednom u tj da se digne i to napravi da ja uhvatim 5 minuta sna.. ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala 2 sata u komadu.. nije da ju on nikad nece nosit il pripazit al oce sam kad njemu odgovara bira si kad je on dobre volje oce kad mu se spava nije bitno kak se ja osjecam ja moram brinit o njoj. Ne sjecam se kad sam zadnji put legla u kadu i bila u njoj duze od 5 minuta dok on svaki dan po sat vremena provede u njoj.. Isto tak za jest on je doma gleda tv al nece nist napravit za jest neg ja moram i oke idem napravit i mala pocne plakat al on nece doc pripazit na jelo da ja nju nahranim jer on to realno ne moze (nema sisu haha) i onda ja nju jadnu moram slusat kak ona place jer njemu moram jest pravit i pazit da ne zagori a ne zelim nju nosit u kuhinju di je zagusljivo di ulje frca i ne zelim je dojit na stojecki.. divim se zenama koje su same sa bebacima i mogu sve same.. osjecam se ko losa majka radit tog sto jednostavno ne mogu i sto mi treba odmora od nje malo..
Da si moja prijateljica, ja bih ti rekla da se ne udajes za takvog covjeka niti da s njim pravis dijete. Pogotovo sto si tako mlada. A buduci da smo ovdje da se podrzavamo i suosjecamo, mislim da ti je Ayla dala najbolji savjet, izdrzi 😊 inace, probaj bebi dati dudu, mozda ju utjesi da ne place, pa da nije stalno na sisi ili rukama 🤔
Marinaa jel ti beba prihvatila minijumi? Jesi stvarno zadovoljna s tom bocom i bivs dudom?
Ejla!
Evo mi napokon doma. Ja cu svaki dan morati u bolnicu da mi izlijece tu vaginalnu upalu, ali i u ovih par sati sam se preporodila doma, pogotovo psihicki. Odustala od dojenja isplakavsi dusu svaki dan jer vec 5.dan mlijeka nema, iako je on 3 dana bio uvijek kad nije spavao na cici i jadan vukao na prazno. Uvijek je bilo samo par kapi, a svi me uvjeravali da je krenulo. Da je tako, moje sise bi sad bile pune, a ne normalne. Dijete mi je bilo 3 dana vise gladno nego sito, nezadovoljno i tuzno, a meni se srce kidalo. On je danas pojeo bocu i cijeli dan spava.
Nego, koliko cesto bi trebao jesti kad je na add? Kazu da 3-4 sata, a on je trenutno na oko 5 sati...sutra cu vidjet s patronaznom sta kaze...
Marinaa jel ti beba prihvatila minijumi? Jesi stvarno zadovoljna s tom bocom i bivs dudom?
U rodilistu su imali svoje bocice ali joj nije sjela njihova bas, nekako je bljuckala to sto popije odma kao da je bila prevelika rupa na njihovoj i dosta zraka bi udisala dok sisa . Pa sam rekla mužu da donese našu od doma i bez problema ju je prihvatila,kao i dudu. Nije ovisnik o njoj. Ako joj dam dobro, ako ne ni ne trazi ju :)
Ejla!
Evo mi napokon doma. Ja cu svaki dan morati u bolnicu da mi izlijece tu vaginalnu upalu, ali i u ovih par sati sam se preporodila doma, pogotovo psihicki. Odustala od dojenja isplakavsi dusu svaki dan jer vec 5.dan mlijeka nema, iako je on 3 dana bio uvijek kad nije spavao na cici i jadan vukao na prazno. Uvijek je bilo samo par kapi, a svi me uvjeravali da je krenulo. Da je tako, moje sise bi sad bile pune, a ne normalne. Dijete mi je bilo 3 dana vise gladno nego sito, nezadovoljno i tuzno, a meni se srce kidalo. On je danas pojeo bocu i cijeli dan spava.
Nego, koliko cesto bi trebao jesti kad je na add? Kazu da 3-4 sata, a on je trenutno na oko 5 sati…sutra cu vidjet s patronaznom sta kaze…
Adaptirano ih drži duže sitima. Možda 4-5 sati
Felicita, svako koliko sisa? Koliko dugo traju podoji? Vidis li i cujes li da gura ucinkovito ili je samo drzi u ustima i kao fol vuce. Oni dok su tako mali, a majke ne znaju jos uvijek, treba pratiti da li bas jede ili samo brljavi tj izgleda kao da sisa a zapravo dudli samo, kao da dudu ima u ustima. Znaci prati jel mu se usi micu dok doji, znaci kad ju uzme u usta trebalo bi biti bar 4,5min ucinkovitog disanja, tada se obicno usi pomicu kako gura i cuje se da gutaju, proizvode neke zvukove uzitka i cmokcu itd.. Pokusaj nudit istu dojku dok je ne isprani do kraja jer je mlijeko na pocetku podoja vodenastije a ono masnije i hranjivije dolazi nakon malo duzeg sisanja. Kazem, ja sam dojilja na princip svaki podoj druga dojka Al nekom mozda to ne funkcionira. Moguce kako je bila i ta upala da nije sve to skupa islo kako treba, ajde pusti jos dan dva pa ces vidit pokusaj izgurat bez bočice ako bas bas zelis isključivo dojit jer jako je tesko poslije ukinut bočicu nikad to ne ostane na samo jednoj boci.. Nemoguce je da tvoje mlijeko ne valja il da nije "jako" itd..
Moram vam se pozalit.. od kad smo doma moja curka stalno place.. mirna je jedino ak je na sisiil rukama a nist drugo ju ne moze umirit. Ja sam psihicki iscrpljena a i polako pocinju i leda i ruke i ramena od drzanja.. muz me opce ne razumije i uvijek se izvlaci na to on radi i da je on umoran dok dode doma ja moram s njom bit da se on odmori. A ne kuzi kolko je zapravo isrcpljujuce sa njom cijeli dan i noc volim ju vise od iceg al treba bi jednostavno 5 minuta mira nekad.. a znam i da se on tolko ne naradi jer stalno govori kak mu je dosadno da je na youtubu stalno kak nema posla a ja doma stalno nju nosam, pelene svako malo mjenjam, hranim.. po noci nema sanse da se on digne i promjeni pelenu jedva ga uspijem nagovorit jednom u tj da se digne i to napravi da ja uhvatim 5 minuta sna.. ne sjecam se kad sam zadnji put odspavala 2 sata u komadu.. nije da ju on nikad nece nosit il pripazit al oce sam kad njemu odgovara bira si kad je on dobre volje oce kad mu se spava nije bitno kak se ja osjecam ja moram brinit o njoj. Ne sjecam se kad sam zadnji put legla u kadu i bila u njoj duze od 5 minuta dok on svaki dan po sat vremena provede u njoj.. Isto tak za jest on je doma gleda tv al nece nist napravit za jest neg ja moram i oke idem napravit i mala pocne plakat al on nece doc pripazit na jelo da ja nju nahranim jer on to realno ne moze (nema sisu haha) i onda ja nju jadnu moram slusat kak ona place jer njemu moram jest pravit i pazit da ne zagori a ne zelim nju nosit u kuhinju di je zagusljivo di ulje frca i ne zelim je dojit na stojecki.. divim se zenama koje su same sa bebacima i mogu sve same.. osjecam se ko losa majka radit tog sto jednostavno ne mogu i sto mi treba odmora od nje malo..
Tebi treba odmora od tog kretena. Najbolje bi ti bilo da mu daš opanak u dupe, pa nek se izležava negdje drugdje. Kosa mi se diže od takvih debila. Snaći ćeš se sama i bit će ti bolje kad se makneš od izvora stresa i poslije ćeš si čestitat.
Felicitaa kazu da bi trebao vratiti tezinu do max dva tjedna nakon poroda. Moja sestricna je kad joj tak nije dobivala na tezini, a ona nije htjela posezati za adaptiranim pojacala podoje. Budila sebe i bebu za vise podoja. Al nemoj se zezati, nece mu nista biti od dva puta adaptiranig, premali je da ti vec odbaci sisu. Bilo bi dobro da ga patronazna vagne prije podoja i nakon podoja. Tako su nam na tecaju rekli da vide da li se nahrane dosta, a i cula sam vec to. Ako imas posuditi vagu od koga to mozes sama testirati.
Irma zao mi je, nadam se da ce se on malo zbrojiti. Znam da je bio i prije takav pa ocito ima tezak karakter, ali mozda kako ce beba rasti pa mu vise davati (osmjeh itd) ce se stopiti s ocinstvom. Dotad se ti drzi i zovi mamu kad god trebas pomoc, bas te briga sta on kaze. Nije on taj koji ne spava.
Ostavila nam je patronazna svoju vagu...joj koje su to muke, svaki podoj suze na oci od boli na bradavicama a moram ga dojiti. Znaci do subote mora dobiti jos 250 grama, sad sam ga vagala od jucer je dobio samo 30 grama, meni se to cini nekako malo
Sortiraj odgovore
Najstariji