Drago mi je da vas ima jos koje su se derale, ja uvijek imam osjecaj da sam najglasnija bila. Al dobro, bilo, proslo, ajmo zaboravit. 😂
Mi na zalost ostajemo jos u bolnici 😓 trombociti i dalje niski.. a ja samo hocu da njoj bude dobro i da mozemo doma tagi koji je sav jadan i tuzan sto nismo domeka jos.. uzas, srce me boli 😖
Šaljem pozitivne vibrice da što brže idete domeka
Jel joj daju što ili čekaju da se samo poboljša?
Hvala tii ❤ ma nista ne daju, nit mi bas nesto previse govore, samo cekamo, a to me izludjuje.. sad sam se malo raspitala, oa skuzila da bi moglo biti od toga sto je ranije rodjena i tako mala, pa se nije sve jos "aktiviralo"/razvilo, i da treba vremena samo.. a do tad moramo tu biti 😥 mislim, to je bolje za nju naravno, ali doma je doma
Mc_zgb znam kako ti je, ubija to lezanje u bolnici dan je ko godina.. Jesi sama u sobi ili imas cimericu, men je lakse bilo kad imas s kim popricati i skratiti vrijeme
Upravo pokupila nalaz brisa i izoliran mi streptokok agalacticae (beta hemoliticki). Taj isti mi je izoliran u urinu u 5.mj i pila klavocin i dvije urinokulture iza bile sterilne… zar ne bi trebala terapija onda na sve djelovati ☹️ Sad sam se sva iznervirala i rascmoljila… uvijek citam kako je opasno za bebe i sva se prepadnem.
Jel jos koja do vas imala to i primila onda antibiotik na porodu? I citala sam da treba par sati da djeluje infuzija antibiotika, jel tako? Znaci prema tome ne mogu cekati doma da se skrate razmaci trudova itd.vec odma trcati u bolnicu, jer ako krene brzo onda ne stignu dati na vrijeme? 😢😢
Ocito se zagubio moj post s predzadnje stranice, pa ako ima koja info da mi da, sva sam zabrinuta...
Upravo pokupila nalaz brisa i izoliran mi streptokok agalacticae (beta hemoliticki). Taj isti mi je izoliran u urinu u 5.mj i pila klavocin i dvije urinokulture iza bile sterilne… zar ne bi trebala terapija onda na sve djelovati ☹️ Sad sam se sva iznervirala i rascmoljila… uvijek citam kako je opasno za bebe i sva se prepadnem.
Jel jos koja do vas imala to i primila onda antibiotik na porodu? I citala sam da treba par sati da djeluje infuzija antibiotika, jel tako? Znaci prema tome ne mogu cekati doma da se skrate razmaci trudova itd.vec odma trcati u bolnicu, jer ako krene brzo onda ne stignu dati na vrijeme? 😢😢
Ocito se zagubio moj post s predzadnje stranice, pa ako ima koja info da mi da, sva sam zabrinuta…
Ja sam na porodu primila antibiotik. Dok smo bili u bolnici, mali je testiran i sve je ok, nije prešlo na njega. Ne brini, puno trudnica primi antibiotik, a neke koje ni ne stignu se testirati, preventivno. Ne znam koliko mu treba da počne djelovati, ali se nemoj uzrujavati i čitati moguće posljedice, mislim da su rijetke one koje rode tako brzo da ne stigne početi djelovati.
Došla sam vam se cure malo požaliti jer sam baš jadna. Jučer ravno 41.tjedan i na kontroli u TA, još uvijek samo prst otvorena, bez kontrakcija i ništa se ne dešava. Sutra opet na pregled s time da su mi najavili da će me vjerojatno zadržati bez obzira na stanje. Užasno se bojim induciranog poroda jer znam da su iskustva u pravilu loša i da je to najčešće mučenje :( Cijeli dan sam u komi i plačem nikako se smiriti. Stvarno sam se nadala da će se stvari do sada pokrenuti same od sebe. I ja i beba smo super i u stvari nema indikacija za indukciju, ne znam šta će mi doktor sutra reći. Ne želim bahato doći tamo i praviti se pametnija od njih a opet ne želim ni da me muče…. evo baš sam očaj živi.
Iskreno, ako je sve u redu, ja bih pricekala jos koji dan…evo, ja sam isto tu negdje i u srijedu ce mi mozda reci da dodjem u petak na inducirani, ali ja se jako premisljam oko toga jer ipak moze kroz koji dan krenuti samo od sebe 🤔
Ja se nadam sutra razumnom doktoru koji će nam dati još par dana... i mene je strah odbiti liječnički savjet pa ako me budu ipak htjeli zadržati ostat ću šta da radim...
Ocito se zagubio moj post s predzadnje stranice, pa ako ima koja info da mi da, sva sam zabrinuta…
Hahaha sorry ovako ja nisam uopce radila taj bris kao da se to bas i ne radi da oni dadu bilo sve u redu nebilo, dr mi reko da ce oni meni dati antibiotik i dobila sam ga kroz spricu znaci direkt prije neg su me strpali u radaonu i sve super proslo, cimerica koja je imala taj steptokok i dobila je isto inekciju i sve super osim sto joj se naguto vode i dobio neku infekciju e sad eli do toga il nije nezz nisu joj rekli da je zbog streptokoka i da joj se to desilo putem izgona neg da jecdo plodne
Julie, kad idem čitati iskustva cura s induciranim porodima slabo mi je i zaledim se a najviše zato što stvarno nemam indikacija za indukciju a i krivo mi je sam termin izračunat, koji ispada da je trebao biti čak 6 dana kasnije (28.09.) kako mi je i sam doktor u TA rekao. Sutra sam opet kod njega i iskreno se nadam njegovoj razumnosti. Nemam ništa protiv dripa i gela pri porodu ali barem nešto da mi samo krene, ili trudovi ili da mi vodenjak pukne, a ovako "na suho" (meni ni sluzni čep nije ispao) mi je baš bed.
Ako si čitala moje iskustvo, vidjela si da je potrajalo, ali ne mora biti tako. Svakako razgovaraj s doktorom sljedeći put, pitaj da ti objasni razloge za inducirani. Naravno da ne želiš ugroziti sebe ili bebu i morala bi znati zašto te šalju na inducirani. Niti jedan porod nije isti zato bolje ne paničariti. Ima i dobrih primjera. Hrabro!
Možda sam stekla krivi dojam, ali čini mi se da neki misle da će im čaj pokrenuti porod….Upravo suprotno, (uz ostalo) navodno pomaže u sprječavanju prijevremenog poroda
Evo dva članka:
https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/caj-od-lista-maline-smanjuje-mucnine-i-olaksava-porod-1113
https://www.krenizdravo.rtl.hr/prehrana/cajevi/caj-od-lista-maline-dobrobiti-i-nacin-uporabe
Ja nisam shvatila da pokrece porod vec da ga olaksava bas kao sto i pise ovdje... Ne ocekujem cuda na kraju moje dijete ce samo odlucit kad zeli van zapravo to tak funkcionira a ne nekom magijom. Kad dijete bude spremno onda ce to sve krenuti samo, ne od caja ili datulja ili bilo cega drugog... Sve te metode caj, datulje smatram samo necim sto mozda pomogne zbog nekih svojih sastojaka koji se povlace kroz kojekakve clanke. Ali zapravo sam porod ce krenut kad nasa beba i nase tijelo bude spremno na to.. Nekome je to vec u 38tt a nekome tek u 41tt.. Svaka zena je posebna prica i tako neka moze da se kune da joj je pomogao neki tamo caj ali zapravo nema to veze sa cajem..ja ga pijem jer mi je fin i jer nemoze skodit i zapravo sam i prije trudnoce jako puno cajeva pila i sad mi je super sto ovaj mogu piti bez nekih ogranicenja..
Hvala cure, mislila sam da to daju kao kroz infuziju, pa da isto duze vremena otjece. Ma eto, samo da znam da ne trebam juriti u bolnicu i sl.
Došla sam vam se cure malo požaliti jer sam baš jadna. Jučer ravno 41.tjedan i na kontroli u TA, još uvijek samo prst otvorena, bez kontrakcija i ništa se ne dešava. Sutra opet na pregled s time da su mi najavili da će me vjerojatno zadržati bez obzira na stanje. Užasno se bojim induciranog poroda jer znam da su iskustva u pravilu loša i da je to najčešće mučenje :( Cijeli dan sam u komi i plačem nikako se smiriti. Stvarno sam se nadala da će se stvari do sada pokrenuti same od sebe. I ja i beba smo super i u stvari nema indikacija za indukciju, ne znam šta će mi doktor sutra reći. Ne želim bahato doći tamo i praviti se pametnija od njih a opet ne želim ni da me muče…. evo baš sam očaj živi.
Iskreno, ako je sve u redu, ja bih pricekala jos koji dan…evo, ja sam isto tu negdje i u srijedu ce mi mozda reci da dodjem u petak na inducirani, ali ja se jako premisljam oko toga jer ipak moze kroz koji dan krenuti samo od sebe 🤔
Ja se nadam sutra razumnom doktoru koji će nam dati još par dana… i mene je strah odbiti liječnički savjet pa ako me budu ipak htjeli zadržati ostat ću šta da radim…
Sve ovisi o gin. Svatko od njih ima svoju neku viziju. Danas je bila baš jedna žena koja je pristala na inducirani sutra kad joj je 9.dan od termina, a poslao ju je dr kojeg full hvale da je jako profi i dobar, dok joj je prije 2 dana ženska gin rekla da nek ne brine da je sve u redu i da će je pustiti još par dana jer beba još nije spremna...
Sortiraj odgovore
Najstariji