Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nopobo
    30. Rujan 2019. 13:11

Došla sam vam se cure malo požaliti jer sam baš jadna. Jučer ravno 41.tjedan i na kontroli u TA, još uvijek samo prst otvorena, bez kontrakcija i ništa se ne dešava. Sutra opet na pregled s time da su mi najavili da će me vjerojatno zadržati bez obzira na stanje. Užasno se bojim induciranog poroda jer znam da su iskustva u pravilu loša i da je to najčešće mučenje :( Cijeli dan sam u komi i plačem nikako se smiriti. Stvarno sam se nadala da će se stvari do sada pokrenuti same od sebe. I ja i beba smo super i u stvari nema indikacija za indukciju, ne znam šta će mi doktor sutra reći. Ne želim bahato doći tamo  i praviti se pametnija od njih a opet ne želim ni da me muče.... evo baš sam očaj živi.

Venus
    30. Rujan 2019. 13:12

Upravo pokupila nalaz brisa i izoliran mi streptokok agalacticae (beta hemoliticki). Taj isti mi je izoliran u urinu u 5.mj i pila klavocin i dvije urinokulture iza bile sterilne... zar ne bi trebala terapija onda na sve djelovati ☹️ Sad sam se sva iznervirala i rascmoljila... uvijek citam kako je opasno za bebe i sva se prepadnem.

Jel jos koja do vas imala to i primila onda antibiotik na porodu? I citala sam da treba par sati da djeluje infuzija antibiotika, jel tako? Znaci prema tome ne mogu cekati doma da se skrate razmaci trudova itd.vec odma trcati u bolnicu, jer ako krene brzo onda ne stignu dati na vrijeme? 😢😢

Julie
    30. Rujan 2019. 13:16

Nopobo ne boj se, inducirani porod je brzi i ja bi sve dala da su mi inducirani kad sam stigla ujutro nego pustili da sve ide prirodno i tako je to trajali satima, mislim na trudove. Došla sam sa 3 prsta otvorena, da su mi dali gel posto sam se i sama brzo otvarala i da su mi dali drip i epiduralnu bilo bi gotovo u par sati. Ovako sam cekala pravilne trudove satima i bila premorena. 

PatyDi
    30. Rujan 2019. 13:45

nopobo

Došla sam vam se cure malo požaliti jer sam baš jadna. Jučer ravno 41.tjedan i na kontroli u TA, još uvijek samo prst otvorena, bez kontrakcija i ništa se ne dešava. Sutra opet na pregled s time da su mi najavili da će me vjerojatno zadržati bez obzira na stanje. Užasno se bojim induciranog poroda jer znam da su iskustva u pravilu loša i da je to najčešće mučenje :( Cijeli dan sam u komi i plačem nikako se smiriti. Stvarno sam se nadala da će se stvari do sada pokrenuti same od sebe. I ja i beba smo super i u stvari nema indikacija za indukciju, ne znam šta će mi doktor sutra reći. Ne želim bahato doći tamo i praviti se pametnija od njih a opet ne želim ni da me muče…. evo baš sam očaj živi.

Iskreno, ako je sve u redu, ja bih pricekala jos koji dan...evo, ja sam isto tu negdje i u srijedu ce mi mozda reci da dodjem u petak na inducirani, ali ja se jako premisljam oko toga jer ipak moze kroz koji dan krenuti samo od sebe 🤔

nopobo
    30. Rujan 2019. 13:47

Julie, kad idem čitati iskustva cura s induciranim porodima slabo mi je i zaledim se a najviše zato što stvarno nemam indikacija za indukciju a i krivo mi je sam termin izračunat, koji ispada da je trebao biti čak 6 dana kasnije (28.09.) kako mi je i sam doktor u TA rekao. Sutra sam opet kod njega i iskreno se nadam njegovoj razumnosti. Nemam ništa protiv dripa i gela pri porodu ali barem nešto da mi samo krene, ili trudovi ili da mi vodenjak pukne, a ovako "na suho" (meni ni sluzni čep nije ispao) mi je baš bed.

mc_zgb
    30. Rujan 2019. 13:48

ayla

Mc_zgb pa nije to ni toliko lose iskustvo, super si to sve podnijela.. I jos to brzo otvaranje ma perfekt 👌

Ma je, ja kazem sva sreca da sam se tako brzo otvarala i da ne sve brzo proslo, jer ne znam kak bi inace. 😐 Samo me jos proganja to sto imam osjecaj da sam se derala i vristala, i to mi tako nekako bed sada. Pogotovo radi onih pored mene 🤐😓 Al sam zbilja bila sva izbezumljena.. grozno

PatyDi
    30. Rujan 2019. 13:49

nopobo

Došla sam vam se cure malo požaliti jer sam baš jadna. Jučer ravno 41.tjedan i na kontroli u TA, još uvijek samo prst otvorena, bez kontrakcija i ništa se ne dešava. Sutra opet na pregled s time da su mi najavili da će me vjerojatno zadržati bez obzira na stanje. Užasno se bojim induciranog poroda jer znam da su iskustva u pravilu loša i da je to najčešće mučenje :( Cijeli dan sam u komi i plačem nikako se smiriti. Stvarno sam se nadala da će se stvari do sada pokrenuti same od sebe. I ja i beba smo super i u stvari nema indikacija za indukciju, ne znam šta će mi doktor sutra reći. Ne želim bahato doći tamo i praviti se pametnija od njih a opet ne želim ni da me muče…. evo baš sam očaj živi.

Iskreno, ako je sve u redu, ja bih pricekala jos koji dan...evo, ja sam isto tu negdje i u srijedu ce mi mozda reci da dodjem u petak na inducirani, ali ja se jako premisljam oko toga jer ipak moze kroz koji dan krenuti samo od sebe 🤔

Frajla
    30. Rujan 2019. 13:52

Ja sam općenito isto nekak protiv indukcije "bezveze", ali baš da bi imala muda odbiti da me netko iz bilo kojeg razloga želi inducirati, mislim da ne bih. Jer uvijek je tu ono "a što ako se nešto desi"....
    Btw. jedna zanimljivost, nekad sam negdje pročitala (i nisam provjerila jel istina ) da ti gelovi za otvaranje imaju neki sastojak isti kao u spermi  Pa kom je dostupno navalite na prirodni gel 

Frajla
    30. Rujan 2019. 13:54

Julie

Ciao curke, puno ste pisale pa sam isla prvo citati.
    Nama je nocas otpao pupcic pa cemo obaviti vjerojatno sutra prvo kupanje.
    Danas se spremamo za prvi posjet pedijatru posto je u papirima stoji ruptura kljucne kosti pri porodu, ali pod upitnikom tako da ni oni nisu sigurni jel doslo do nje ili nije.
    Patronazna je gledala i veli da ne osjeti oteklinu, ali vidi da stedi rukicu u nadlaktici pa eto. Nadam se da ce sve biti uredu.
    DijMar tvoj sincic bas nece pa nece 😂🙈❤️

A mrvica mala, nadam se da je sve ok
    Eto to su nam na tečaju rekli da nije baš rijetko i da najčešće nije niš strašno
    I da znaju dobiti žulj na usnici od sisanja  (moj ga je imo dva puta )

30. Rujan 2019. 13:59

Frajla

Ja sam općenito isto nekak protiv indukcije "bezveze", ali baš da bi imala muda odbiti da me netko iz bilo kojeg razloga želi inducirati, mislim da ne bih. Jer uvijek je tu ono "a što ako se nešto desi"….
    Btw. jedna zanimljivost, nekad sam negdje pročitala (i nisam provjerila jel istina) da ti gelovi za otvaranje imaju neki sastojak isti kao u spermiPa kom je dostupno navalite na prirodni gel

Hahahahaahah e jebemti pa ja ni to nemrem da si priustim prirodno.. Zezam se malo.. A od danas pocinjem piti 3 cajeka dnevno.... Tjedan dana sam pila dva dnevno sad cu prec na 3 pa cemp vidjet do cet jel to sta znaci.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.