Kengurica iskreno mislim da sam jednostavno imala sreće. Mali je nekako savladao odmah taj hvat, zvala sam tri puta sestre u bolnici da mi pokažu pravilno stavljanje dojke i da me ne boli hvat tj da se ne stvore ragrade, bili smo i na tecaju i to mi je pomoglo jer mi je ostalo ipak nekaj sa predavanja. Kupila sam si mast od babylove i mažem bradavice nakon svakog podoja i sad su mi se i sike navikle na sisanje pa mi je super. Također sam se jako bojala mastitisa, dva dana kak smo došli doma meni je nadošlo mlijeka i to jako puno koje naravno mali ne može sam popiti pa mi ne patronažna rekla da izdojim malo i onda tek dam sisati kad osjetim da su mi pune jer on primi a mlijeko mu curi na sve strane iz usta jer ga ima puno. Tak da sam kupila izdajalicu od Aventa i izdojim pa onda ide sisanje. Naravno ne svaki podoj ali obavezno ujutro izdojim a navečer izdojim pa mu dam na bočicu to zadnjih dvije noći jer mi je lakše nego da sisa 15 min do pol sata. Eto na taj način sam si malo olakšala. I otišla sam jučer na nokte pa sam izdvojila da tata može dati bočicu. Ne koristim hranjenje na bočicu previše jer se zna dogoditi da onda odbace siku, a patronažna je tekla da bas lijepo sisa i da ne koristim bočicu osim u nuždi. Eto, nadam se da sam malo pomogla 😘
Jel to rucna ili elektricna izdajalica? Bas sam citala kako nekim zenama bas i ne uspjeva rucna, a elektricna je prilicna investicija…
Razlika izmedu rucne i elektricne ja samo da kod ove druge ne moras ti pumpati. Obje rade na istom principu...
Kod mene na izdajalicu jednostavno nije dolazio onaj otpust mlijeka, tako da bi uspila izvuci samo ono sto bude bas u sisi. Imaju one fore da se trebas opustiti, misliti na bebu blabla, meni nije uspilo. Ali u svakom slucaju meni je super dosla za malo popustiti pritisak na pocetku dok se to sve nije uskladilo
MONA čestitaaam ! 🥰
Ja ću isto u Splitskoj roditi, ista stvar s pratnjom. Dosli prije dva tri tjedna kod tajnice u rodiliste za potvrdu nije nam htjela dati jer se kao mora polagati tecaj a vise nije bio nijedan prije mog termina. A sestra kod ginekologa rekla da se tecaj ne mora polagati samo dodes i uplatis. Jos smo mi s otoka, ne znam kako bi to i izveli. S tim da daje potvrde kako njoj dode, jer ima dosta zena koje su samo uplatile i muz mogao biti na porodu. Užas!
Cure, meni ima kao neki mali trag smedeg na gacicama. Otusirala sam se i robu objesila i osjecam nesto, i kontam standardni bijeli iscjedak.. A vidim da nije, nije to puno, cini mi se i da je jucer bilo, nego su mi gacice uvijek u boji pa kontam panicarim. A prije 2 dana sam bila na pregledu vaginalnom, jel moguce od toga?
Meni je bilo tako od pregleda u 34tt. Prošlo za dan
MONA čestitaaam ! 🥰
Ja ću isto u Splitskoj roditi, ista stvar s pratnjom. Dosli prije dva tri tjedna kod tajnice u rodiliste za potvrdu nije nam htjela dati jer se kao mora polagati tecaj a vise nije bio nijedan prije mog termina. A sestra kod ginekologa rekla da se tecaj ne mora polagati samo dodes i uplatis. Jos smo mi s otoka, ne znam kako bi to i izveli. S tim da daje potvrde kako njoj dode, jer ima dosta zena koje su samo uplatile i muz mogao biti na porodu. Užas!
Eto vidiš..ja sam isto čula da se samo plati,znam cure koje su tako radile. Al dobro je,šta je tu je
Zato sam ja svog poslala vec krajem kolovoza da uplati, sto je sigurno sigurno 😅
Sad nezz ima li pocetkom 10. miseca tecaj, jel to sta korisno? Jer prije nisan ni mogla ic i da sam htjela.
Mona kako je bebac, jesi bila do njega? Sta kazu kad bi mogli doma itd.?
Cure da se javim brzinski, dosla na kontrolu, cerviks nestao ostavili me, danas ce me poroditi...vec sam dobila klistir i sad se malo setuckam. Nisam otvorena pa ce inducirati i jos ne mogu vjerovati uvijek...javim se
Zato sam ja svog poslala vec krajem kolovoza da uplati, sto je sigurno sigurno 😅
Sad nezz ima li pocetkom 10. miseca tecaj, jel to sta korisno? Jer prije nisan ni mogla ic i da sam htjela.
Monakako je bebac, jesi bila do njega? Sta kazu kad bi mogli doma itd.?
A opet da sam dosla i prije par mjeseci ne bi mi dala potvrdu jer moram polagati tečaj. Jer je kao pod obavezno, čak su mi u mailu poslali objašnjenje jer sam se bunila.
Ima, mislim da počinje 10.10 ili 5.10
Cure da se javim brzinski, dosla na kontrolu, cerviks nestao ostavili me, danas ce me poroditi…vec sam dobila klistir i sad se malo setuckam. Nisam otvorena pa ce inducirati i jos ne mogu vjerovati uvijek…javim se
Ajmeeee sretno! 😊
Cure da se javim brzinski, dosla na kontrolu, cerviks nestao ostavili me, danas ce me poroditi…vec sam dobila klistir i sad se malo setuckam. Nisam otvorena pa ce inducirati i jos ne mogu vjerovati uvijek…javim se
Sretnooo 😊 nek bude sto brze i sto bezbolnije 😊
Jedino ne kuzim zasto inducirati porod ako nema trudova ni otvaranja ni p.voda nije isticala? Svaki gin ima svoju neku foru. Meni je danas bas rekla gin da iako sam otvorena i cerviks skracen, ako nema trudova ili nije puko vodenjak ne moze beba samo tako izaci...
Sortiraj odgovore
Najstariji