Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    27. Rujan 2019. 11:27

Loptica10

Noemi1

Loptica10

Deja1988

Loptica10

Ja sam danas bila na pregledu i zakazan carski 07.10.ako ne krene ništa prije - a ne bi trebalo. I kako sad stvari stoje bit će francuski rez.

Zasto carski? Znaci kod dr.Grgica si?

Jer je na prvom porodu bilo komplikacija i isto završio na carski a sad imam i antifosfolipidni sindrom, pa ne žele riskirati. Da, da kod Grgića sam. On je to savjetovali.

Ako smijem pitati, vezano za antifosfolipidni, kako si zatrudnila? Prirodno ili? Si imala spontani. Poznanica mi ga ima i jako se dugo muci s tim, ne moze nikako odrzati trudnocu 😢

Prirodno sam zatrudnila i nisam uopće imala spontani. To je i njima bilo čudno, da nisam imala ništa što bi upućivalo na to, a vrijednosti u krvi bile tako visoke. 🤷‍♀️Od 16.tjedna trudnoće sam na fragmin injekcijama i bit ću 6 tjedana poslije poroda.

Pa to je super, znam da inace tijelo odbacuje plod kod antifosfolipidnog. Bas mi je drago zbog tebe. 😊 

• Kengurica
    27. Rujan 2019. 11:33

Irma s tecaja sam zapamtila da grcevi ne mogu poceti prije 3 tjedna starosti bebe. Javljaju ae najcesce svaki dan u isto doba, beba je neutjesna i ne treba joj tad gurati sisu ako odbija. Nositi i tepiti.
    Iz iskustva sa sestricnom kod koje sam par dana spavala kad je to krenulo ti mogu reci da beba place bas bas jako, zaceveni se, tebuscic napet i okrugao. Pase joj biti gola u to sto Frajla pokazuje s nogicama i nosenje. I cekas da stane, a to moze trajati 3 mjeseca i pripremi zivce ako ce ti imati kolike.
    Na tecaju su rekli da ove male bebe placu i to je normalno i da jednostavno to moramo prihvatiti. Ako su bolesne da vise stenju i kukaju (ovo je za novorodjencad). Al opet svako dijete je drugacije.

27. Rujan 2019. 11:36

Moja nije pretjerano plakala al se vidilo da ju pati zrak jer je privlacila noge i mavala rukama i bas se kao grcila i ja joj dajem espumisan ood 2,3 tj nezz vise i sad nema tolike probleme

• Jeja4
    27. Rujan 2019. 11:44

Marla5

Dal netko zna kako je sa skin to skin nakon carskog? I dal je razlicito od bolnice do bolnice (mi Idemo u Vinogradsku).

I kad moze doci muz/tata? Nesto sam cula da tata moze imati skin to skin dok mamu ne zasiju.

Prije 4 g rodila na CR malu, obrisali je i dali mi odmah na prsa ali samo kratko. Nakon toga je nose tati pokazati, koji mora cekati vani, pokazu je, daju mu na ruke i ide dalje kaj vec treba. Nakon 1h mi je donijeli na intenzivnu i bila samnom do navecer (rodila ujutro). Na odjelu je skroz s tobom. Isto Vinogradska.

• Kengurica
    27. Rujan 2019. 11:46

Moja sestricna je i bio gayu ili wayu (kak se vec zove) i espumisan probavala i nula bodova. Njeno dijete je bas imalo jake grceve do 4 mjeseca starosti. Stalno je plakalo. Jedino mozes zivce na tregere i nista drugo. S tim da je dijete dojeno iskljucivo i super dobivalo na tezini. Evo sad s pola godine je to super beba.

Marla5
    27. Rujan 2019. 11:58

Jeja4

Marla5

Dal netko zna kako je sa skin to skin nakon carskog? I dal je razlicito od bolnice do bolnice (mi Idemo u Vinogradsku).

I kad moze doci muz/tata? Nesto sam cula da tata moze imati skin to skin dok mamu ne zasiju.

Prije 4 g rodila na CR malu, obrisali je i dali mi odmah na prsa ali samo kratko. Nakon toga je nose tati pokazati, koji mora cekati vani, pokazu je, daju mu na ruke i ide dalje kaj vec treba. Nakon 1h mi je donijeli na intenzivnu i bila samnom do navecer (rodila ujutro). Na odjelu je skroz s tobom. Isto Vinogradska.

Puno hvala! Nigdje nisam mogla naci...

27. Rujan 2019. 11:58

Kengurica

Moja sestricna je i bio gayu ili wayu (kak se vec zove) i espumisan probavala i nula bodova. Njeno dijete je bas imalo jake grceve do 4 mjeseca starosti. Stalno je plakalo. Jedino mozes zivce na tregere i nista drugo. S tim da je dijete dojeno iskljucivo i super dobivalo na tezini. Evo sad s pola godine je to super beba.

Ma svako dijete je drugacije, tako da ni nasa nisu ista moja ima problema sa zrakom zato joj samo to i dajem da se lakse isprdi kad je teska na podrigivanju, cak mislim da je juce imala skok u razvoju dosla sam kuci dala joj 90ml pa 60,pa 30 pa opet 30 i onda jos jednom 30 i onda je kao bila mirna zera i poslje opet trpa sake u usta i dajem joj caja nece vode nece pa opet pravi bocicu 60ml i onda kao pocela spavati al to nije to hoce jos pa napravim 30 i tek onda je zaspala pa vec sam bila majku isla pitat jeli ona nju juce uopce hranila kad je prozdrljiva od 6 do ponoci samo je jesti htjela

27. Rujan 2019. 12:00

I da to sam tila rec totalno sam se splela u nabrajanju koliko je ml pojela i nije mi tila svaki put podrigivati al nije ni povracala ja sam cekala svaki momenat da ce se ispovracati al nije i zato joj dajem espumisan da taj zrak lakse izade

• Kengurica
    27. Rujan 2019. 12:03

Ma neka joj dajes pogotovo kad vidis rezultate. Htjela sam reci Irmi da i ako bude dijete puno plakalo da nije to za brigu koliko za kidanje zivaca. Ali uvijek je dobro patronaznu pozvati da provjeri plac.

• Kengurica
    27. Rujan 2019. 12:20

Cure zuckast iscjedak bez mirisa? Nije za zabrinut se?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.