Kad sko vec kog gelova (nevezanih za indukciju) sta mislite o onome Dianatal gelu? On vise sluzi kao neki lubrikant zar ne, pomaze da beba lakse izadje van il?
Ima tko iskustva il vise info, jer kosta ko sam vrag, mislim 4-5 ampula oko 800kn

Kengurica iskreno mislim da sam jednostavno imala sreće. Mali je nekako savladao odmah taj hvat, zvala sam tri puta sestre u bolnici da mi pokažu pravilno stavljanje dojke i da me ne boli hvat tj da se ne stvore ragrade, bili smo i na tecaju i to mi je pomoglo jer mi je ostalo ipak nekaj sa predavanja. Kupila sam si mast od babylove i mažem bradavice nakon svakog podoja i sad su mi se i sike navikle na sisanje pa mi je super. Također sam se jako bojala mastitisa, dva dana kak smo došli doma meni je nadošlo mlijeka i to jako puno koje naravno mali ne može sam popiti pa mi ne patronažna rekla da izdojim malo i onda tek dam sisati kad osjetim da su mi pune jer on primi a mlijeko mu curi na sve strane iz usta jer ga ima puno. Tak da sam kupila izdajalicu od Aventa i izdojim pa onda ide sisanje. Naravno ne svaki podoj ali obavezno ujutro izdojim a navečer izdojim pa mu dam na bočicu to zadnjih dvije noći jer mi je lakše nego da sisa 15 min do pol sata. Eto na taj način sam si malo olakšala. I otišla sam jučer na nokte pa sam izdvojila da tata može dati bočicu. Ne koristim hranjenje na bočicu previše jer se zna dogoditi da onda odbace siku, a patronažna je tekla da bas lijepo sisa i da ne koristim bočicu osim u nuždi. Eto, nadam se da sam malo pomogla 😘
Jel to rucna ili elektricna izdajalica? Bas sam citala kako nekim zenama bas i ne uspjeva rucna, a elektricna je prilicna investicija...

Evo mene s pregleda, sve ok s bebom, procjena 1,7 kg
Kontrola opet za 2 tjedna 🙄
I dobila doznake za porodiljni, iako ovaj put nisam ni pitala 🤣 (zadnji put pitala, pa je rekla sestra da mora biti u istom mjesecu 🤪)
sad zasluzeni odmor :) mada moram priznati da je meni posao bio dobra distrakcija. Sad vise ne znam kaj bi sa sobom :)

Marla ručna je, pogledala sam video na YouTube-u i sad ja krenemo kad ono ništa. 😂🙈
Reko il je potrgana ili ja to ne znam koristiti.
Ugl fino umetnes dojku i lagano kreneš pumpati pa ćeš po osjećaju znati dal ti je ok jer te ne smije boljeti kad se stvori taj vakum. Ugl ja ujutro uspijem za ni 10 min izdojiti 100 ml i imam još za malog tak da sam bas ko 🐮🐮🐮 izdojim nekad i manje pa mu dam da sisa.
Stisneš ne prejako sišu u hvat C i mlijeko bas štrca unutra, barem kod mene 🤪

Marla ručna je, pogledala sam video na YouTube-u i sad ja krenemo kad ono ništa. 😂🙈
Ugl fino umetnes dojku i lagano kreneš pumpati pa ćeš po osjećaju znati dal ti je ok jer te ne smije boljeti kad se stvori taj vakum. Ugl ja ujutro uspijem za ni 10 min izdojiti 100 ml i imam još za malog tak da sam bas ko 🐮🐮🐮 izdojim nekad i manje pa mu dam da sisa.
Super!

Curke mene do sada vec par puta hvatali laznjaci mislim valjda su laznjaci… Dolje me pocne sve probadati onako uredno da me oblije znoj i stomak mi se stvrdne jakooo i to potraje tako par minuta.. I hvata me vec tjedan dana to po par puta u danu. Jel jesu to laznjaci? I da li je normalno da ne tak zabole.. Kad me prvi put uhvatilo ta bol ja sam se preznojila i bas sam se uplasila… Neznam jel to strah dosao zato sto je rano jos za porod ili me jednostavno uhvatila panika da je zbilja nesto krenulo.. Malo sam zabrinuta jer sam se zbilja uspanicarila i sad si kontam boze pa kak cu ostat normalna kad me uhvate za pravo trudovi.😫. Ovo je kazem bolno ali to je nista naspram pravih trudova.. Eto kakva sam ja kukavica 🙄🙄 prezivim depilaciju ribice koju mnoge zene kazu da boli uzasno a uspanicim se od malo bolnih laznjaka 😣🤔🤨😒
Bh kontrakcije mene hvataju zadnjih 2 mjeseca ali u zadnjih dva tjedna bas jakoo. Nekad bas zaboli. Ponadam se da su pravi trudovi kad ono prestanu 😏
Imam par pitanja o CTG-u, idem prvi put iduci tjedan u utorak, 36+5. U Splitu radim u rodilistu preglede. Kako to izgleda, tj koliko traje? Jel bude vise trudnica u istoj prostoriji ili sam sama? Moze li muz uci samnom da mi pravi drustvo? I jel bolje obuci hlace pa samo zasukati majicu da bude gol stomak, jer dosad sam na svaki pregled u haljini dolazila?

Haahah Julie nam je mljekara.. 😜🤣🤭 Salim se.. To valjaaaa samo neka malac papa.. Sreca je da vam ljepo to sisanje ide i da imas mljeka i neka bude tako sto duze... Definitivno je lakse barem financijski.. Nadam se da ce svakoj koja zeli dojiti biti kao tebi.. Ja bih isto jako voljela dojiti pa se nadam da ce nam ici to sve.. Ja cu se potruditi a nadam se da ce i malac biti dobar pa da ce se i on truditi..
Imam par pitanja o CTG-u, idem prvi put iduci tjedan u utorak, 36+5. U Splitu radim u rodilistu preglede. Kako to izgleda, tj koliko traje? Jel bude vise trudnica u istoj prostoriji ili sam sama? Moze li muz uci samnom da mi pravi drustvo? I jel bolje obuci hlace pa samo zasukati majicu da bude gol stomak, jer dosad sam na svaki pregled u haljini dolazila?
Meni je moj ginekolog radio prvi puta u 38 tjednu i onda opet nakon tjedan dana (taman sam danas isla) nije me slao u Split. Meni traje bas kratko, kaze da ne mogu biti savrseniji otkucaji. Muž je kraj mene iako mi nije ni potreban jer kratko traje 🤭 ja samo dignem majicu i tjt. Kaze da dodem za tjedan dana opet ako ne rodim dotad.
A sad ne znam kako je u rodlištu, nisam nikad bila :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji