Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MonaL.
    24. Rujan 2019. 16:21

ayla

MonaL.

Pozdrav,danas sam bila na pregledu u 35+5 tt sam. Nije mi liječnik bio nešto pretjerano raspoložen pa ga nisam uspila pitat vezano za indukciju. On kaže da će meni porod ranije svakako jer sam otvorena. Uglavnom da li ima trudnica koje su na fragminu ili clexanu da mi kažu samo šta je njima njihov liječnik rekao kada se prestaju uzimati injekcije? Moj je nešto spominjao mjesec prije poroda ali je bio nesiguran dosta pa rekao da nastavim.

Ja koliko znam ko koristi fragmin tokom trudnoce da nastavlja jos 6tj nakon poroda a sad svatko ima svoju teoriju

Da,ako ima trombofiliju,trombozu ili slično. Ja nemam 🤷

• MonaL.
    24. Rujan 2019. 16:23

Venus

MonaL.

Venus

Monakoliko si otvorena?

I ja bila na pregledu danas u rodilistu, 3 ure cekala, raspala se od bolova. Stanje isto, 35+5, cerviks isti vec mjesec ipo (1/2clanka i 1prst do ovoja). Radila mi bris na streptokok i uzv jos. Prije je govorila da ce garant bit prijevremeni porod, a sad kaze kako je dobro sto nisam dobila steroide na kraju, kao nije to jos dovoljno istrazeno da bi se znalo tocno ima li kakav negativni ucinak poslije… i govori da lijepo beba dise, mice se, protoci uredni i kako je njoj lijepo unutra. Pa kao nece se sad zurit 😃 za tjedan dana kontrola i CTG

Prst i po do glave i pl.ovoja,cerviks 23 mm,1/3 članka. Kaže da neću termin dočekat😁

Meni je isto 23mm al to je kao 1/2 clanka jer je 1 clanak 40mm. Prst do ovoja, al ako je tebi muski doktor moza jos ima deblji prst pa zato kaze ranije ces 😅 moja je donedavno trubila da ce sigurno bit prijevremeni, a sad kaze kao “mirna sam”, nece to jos 😂😂 al evo danas se planiram spustit u grad u djir nakon dva mjeseca mirovanja, vidit cu oce se mijenjat sta sad kako se aktiviram. I znas li ti jesu li nam odnosi sad dozvoljeni/sigurni nakon prestanka mirovanja? 😃

Nisam pitala za odnose,ali nisam ni raspoložena za njih 😂 sačekaj još 10ak dana pa navali 😁 i moj doktor stalno govori da ću ranije,evo i sad. Al mislim da prst i po i nije neka otvorenost pa da mi prijeti prijevremeni. Što se mene tiče nek me šalje rodit čim zagazim u 38tj

24. Rujan 2019. 16:25

Bome ste se dns raspisale,a ja nista ne stignem do ponoci bajlila miskicu i onda je zaspala i do 5 spavala i nahranila ju i ona zaspala i ja jos sat vremena odkrmila i morala se dizati ici vaditi krv, kad sam to rijesila dosla kuci i onda mi dosla susjeda dati inekciju i nakon toga brzinsko spremanje curke na uzv kukica i mozga i hvala Bogu sve je super, moram kao siroko povijati jos samo preko noci i to je to i dosli kuci ona nece da spava, stavim joj rojazol u usta ona dode i dusu ispovrace, zarigala mene, sebe, krevet, pod pa cisti, minjaj i peri, popizditis dobila doslovno 5 min za sebe nemam i tek ju maloprije uspavala i sad spava a ja imam prostirati ves i metnut drugi prati a najrade bi zaspala i nebi se budla do sutra ujutro tako da borba s njom krece, neznam el nervozna mozda od ovih kapi vitamina d negrci se samo je nervozana il joj to zbog nosa ko ce joj vise znati.. I da dns mi tako sestra pokaze kako da joj cistim jezik a pedijatrica da joj samo mazem desne i jezik i ko je tu sada lud i naravno dodem kuci uzmem gazu i evo sad je cist ko suza tako da jedan problem manje 🙏 

24. Rujan 2019. 16:27

MonaL.

ayla

MonaL.

Pozdrav,danas sam bila na pregledu u 35+5 tt sam. Nije mi liječnik bio nešto pretjerano raspoložen pa ga nisam uspila pitat vezano za indukciju. On kaže da će meni porod ranije svakako jer sam otvorena. Uglavnom da li ima trudnica koje su na fragminu ili clexanu da mi kažu samo šta je njima njihov liječnik rekao kada se prestaju uzimati injekcije? Moj je nešto spominjao mjesec prije poroda ali je bio nesiguran dosta pa rekao da nastavim.

Ja koliko znam ko koristi fragmin tokom trudnoce da nastavlja jos 6tj nakon poroda a sad svatko ima svoju teoriju

Da,ako ima trombofiliju,trombozu ili slično. Ja nemam 🤷

Ahaa, men samo vena upalila se bila pa moram 6tj nakon poroda al kolegica mi je nastavila bila 6 tj a imala je trombozu.. Da se mene pita trebalo bi nastaviti jer ipak nemoze se tijelo odma nakon poroda smiriti i znati da je trudnoca gotova ionako hormoni jos divljaju nakon mj dana.. Nevezano uz trombozu al meni hormoni nakon trudnoce podivljali zelja za hranom tek krenula 😂

lala3
    24. Rujan 2019. 16:29

Joj cure kad ste se vec krenule zaliti da i ja nastavim u istom tonu... Od jutros sam nikakva, iz nekog razloga( jucer pretjerala sa aktivnostima) imam natecene noge koje me onako peclaju i lad silazim niz stepenice osjetom zatezanje i stanem samo u jedne patike ☹.. Odem na bankomat provjeriti suprugovu platu, kad ono neka zbrka s novcem, uglavnom fali neki iznos koji se vanredno uplacuje🙄, objasnim muzu kakva je situacija, a oni ga citsv dan ubjeđuju da je uplaceno... uzmem sve izvode koje, hvala Bogu, cuvam i vidim da stvarno fali, s njim se raspravljam, kaze nesto tu nije uredu, a ja vec ludim, doslo mi je da ja nazovem tog njegovog knjigovođu i da pricam s njim... pa nisam glupa, znam sabrati dva broja... bas sam se iznervirala i eto idalje se ne zna ko je i gdje pogrijesio... uz to sve jutros radila nalaze, cekala vjecnost citavu na red da dođem, da bi mi sestra izvadila krv kao da mi je kasapola ruku, sve modro i boli me cijeli dan... 😥... Bas mi je grozan dan 😥... jos od te silne natecenosti vidim jutros 1 kg vise na vagi, kao da sam mogla za dva dana udebljat se kg... uh.. jos moram u petak kod dr, pa ce ona odmah komentirati da je puno 2 kg za mjesec 🙄🙄🙄.. joj samo da ovaj dan prođe...

PatyDi
    24. Rujan 2019. 16:32

Čitam o ospicama kaj su se pojavile u Zg i zanima me, ali provjerene info, može li osoba biti samo prijenosnik ukoliko je cijepljena, a nije zaražena? Moja sestra planira doći za vikend, a radi u Zg u staračkom i sad me frka jer ako rodim do tada beba neće biti cijepljena. A ako ne rodim i ona taj virus možda dofura u sebi i pređe na mene pa na bebu...a čitala sam kako preporučuju trudnicama cijepljenje protiv njih još dodatno u trudnoći i čak sam razmišljala o tome, ali kao svi su me uvjeravali da nema ospica kod nas...

24. Rujan 2019. 16:33

lala3

Joj cure kad ste se vec krenule zaliti da i ja nastavim u istom tonu… Od jutros sam nikakva, iz nekog razloga( jucer pretjerala sa aktivnostima) imam natecene noge koje me onako peclaju i lad silazim niz stepenice osjetom zatezanje i stanem samo u jedne patike ☹.. Odem na bankomat provjeriti suprugovu platu, kad ono neka zbrka s novcem, uglavnom fali neki iznos koji se vanredno uplacuje🙄, objasnim muzu kakva je situacija, a oni ga citsv dan ubjeđuju da je uplaceno… uzmem sve izvode koje, hvala Bogu, cuvam i vidim da stvarno fali, s njim se raspravljam, kaze nesto tu nije uredu, a ja vec ludim, doslo mi je da ja nazovem tog njegovog knjigovođu i da pricam s njim… pa nisam glupa, znam sabrati dva broja… bas sam se iznervirala i eto idalje se ne zna ko je i gdje pogrijesio… uz to sve jutros radila nalaze, cekala vjecnost citavu na red da dođem, da bi mi sestra izvadila krv kao da mi je kasapola ruku, sve modro i boli me cijeli dan… 😥… Bas mi je grozan dan 😥… jos od te silne natecenosti vidim jutros 1 kg vise na vagi, kao da sam mogla za dva dana udebljat se kg… uh.. jos moram u petak kod dr, pa ce ona odmah komentirati da je puno 2 kg za mjesec 🙄🙄🙄.. joj samo da ovaj dan prođe…

Danas je izgleda takav dan za zaljenje.. Nemoj se bedirati oko kg to ti je voda ako si u dva dana dobila kilu 

• lalolitala
    24. Rujan 2019. 16:34

MonaL.

Venus

Monakoliko si otvorena?

I ja bila na pregledu danas u rodilistu, 3 ure cekala, raspala se od bolova. Stanje isto, 35+5, cerviks isti vec mjesec ipo (1/2clanka i 1prst do ovoja). Radila mi bris na streptokok i uzv jos. Prije je govorila da ce garant bit prijevremeni porod, a sad kaze kako je dobro sto nisam dobila steroide na kraju, kao nije to jos dovoljno istrazeno da bi se znalo tocno ima li kakav negativni ucinak poslije… i govori da lijepo beba dise, mice se, protoci uredni i kako je njoj lijepo unutra. Pa kao nece se sad zurit 😃 za tjedan dana kontrola i CTG

Prst i po do glave i pl.ovoja,cerviks 23 mm,1/3 članka. Kaže da neću termin dočekat😁

Tak su i meni rekli sa 11mm da necu docekat nis.. a pogle 39+3 s tim da sam zadnja 3tj. Apsolutno sve radila sam da izade :) i mi doma.. patronazna danas bila prvi put samo pogledat. Nema kaj radit kaze 2 djete znate sve. Pupak taman opo danas hvala bogu vec mi muka od njega bilo. Dobio 130grama za tjedan dana i ostalo nista.. cestitam curama koje su rodile u meduvremenu ak ih je bilo :)

lala3
    24. Rujan 2019. 16:37

ayla

lala3

Joj cure kad ste se vec krenule zaliti da i ja nastavim u istom tonu… Od jutros sam nikakva, iz nekog razloga( jucer pretjerala sa aktivnostima) imam natecene noge koje me onako peclaju i lad silazim niz stepenice osjetom zatezanje i stanem samo u jedne patike ☹.. Odem na bankomat provjeriti suprugovu platu, kad ono neka zbrka s novcem, uglavnom fali neki iznos koji se vanredno uplacuje🙄, objasnim muzu kakva je situacija, a oni ga citsv dan ubjeđuju da je uplaceno… uzmem sve izvode koje, hvala Bogu, cuvam i vidim da stvarno fali, s njim se raspravljam, kaze nesto tu nije uredu, a ja vec ludim, doslo mi je da ja nazovem tog njegovog knjigovođu i da pricam s njim… pa nisam glupa, znam sabrati dva broja… bas sam se iznervirala i eto idalje se ne zna ko je i gdje pogrijesio… uz to sve jutros radila nalaze, cekala vjecnost citavu na red da dođem, da bi mi sestra izvadila krv kao da mi je kasapola ruku, sve modro i boli me cijeli dan… 😥… Bas mi je grozan dan 😥… jos od te silne natecenosti vidim jutros 1 kg vise na vagi, kao da sam mogla za dva dana udebljat se kg… uh.. jos moram u petak kod dr, pa ce ona odmah komentirati da je puno 2 kg za mjesec 🙄🙄🙄.. joj samo da ovaj dan prođe…

Danas je izgleda takav dan za zaljenje.. Nemoj se bedirati oko kg to ti je voda ako si u dva dana dobila kilu

Da, bukvalno dva dana, al vec vidim kako ce ona na to reagovati, pa ce biti ma kakva voda, pusti to 🙄.. inace je super dr, ali povodo tih kg je stvarno babaroga.. evo do sad mi to budu ukupno 4 kg  a 32+3 sam... ma danas mi je od svega muka...

24. Rujan 2019. 16:41

lala3

ayla

lala3

Da, bukvalno dva dana, al vec vidim kako ce ona na to reagovati, pa ce biti ma kakva voda, pusti to 🙄.. inace je super dr, ali povodo tih kg je stvarno babaroga.. evo do sad mi to budu ukupno 4 kg a 32+3 sam… ma danas mi je od svega muka…

Ma briga te sto ona kaze, reci joj da si ih sebi natukla ne njoj toliko drame se radi oko tih kg da je to cudo ja sam dobila 20kg u trudnici s tim sa sam imala 10 viska od prije doktor mi nista nije reko jer sam mirovala od 29 tj nisam prstom mrdala i natukla sam jh iz bolnice kad sam dosla bila sam 11kg u minusu na porodu mi oslo 8  tako da nezz cemu dramatiziraju kao da ce ih oni skidati 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.