Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ReginaP
    24. Rujan 2019. 15:07

anemone

Frajla hvala na preporuci, probat cu bas uzet tu kremu dok budem u areni :)
    ….
    Koji je dućan u Zg da ima najveću ponudu odjeće za trudnice? nasla sam u H&M neke hlace samo ne znam koji bi ih sigurno imao, koji je nekak najveći? U petak imam obranu diplomskog a ja naravno nemam nista za obuć tj. imala bi da stanem

Imaš u West gateu Mama Nova trgovinu, imaju i web shop pa možeš pogledati ponudu

HarryPotter
    24. Rujan 2019. 15:10

MonaL.

HarryPotter

MonaL.

Pozdrav,danas sam bila na pregledu u 35+5 tt sam. Nije mi liječnik bio nešto pretjerano raspoložen pa ga nisam uspila pitat vezano za indukciju. On kaže da će meni porod ranije svakako jer sam otvorena. Uglavnom da li ima trudnica koje su na fragminu ili clexanu da mi kažu samo šta je njima njihov liječnik rekao kada se prestaju uzimati injekcije? Moj je nešto spominjao mjesec prije poroda ali je bio nesiguran dosta pa rekao da nastavim.

Monal ja sam na fragminu 2500 i Aspirinu od 100, aspirin sam prestala u pon. Sa punih 36 tj. Zbog kasnijeg moguceg krvarenja. A fragmin mi ide do kraja, jos nezz hoci li ga nastaviti onih 2 tj. Il 6 nakon poroda. Moja gin. Kaze da nema potebe jer nemam potvrjedmu dg. Nikakve trombo. Ovo je Mpo ukljuci na pocetku postupka.. Vidjet cu kakav ce porod biti, ak bude carski svakako ide fragmin il clivarin, a ako bude prirodno, pdlucit cu sama kakav budem, mozda ga i nastavim baremm 2 tj. Dok ne stanem na noge i pokrenem se.

Ja sam prestala aspirin uzimat prije tjedan dana. A clexan uzimam preventivno,nemam ni ja trombofiliju. Spomenuli su mi da ću ga eventualno tjedan iza poroda još uzimat. Nego me zanima ovaj dio ako me uhvate moji trudovi a uzmem clexan..kako znati kad ću rodit 🙄

Mislim da ako krene prirodno nema nikakvih zapreka zbog fragmina. Bar je meni tako dr. Rekla.. Mene vjerovatno ceka indukcija zbog mpo i gest.dijabetesa tamo u 38 tj. Al jos nista nije sigurno. Iducu tj. Idem na kontrolu pa se nadam nekom konkrernom dogovoru

url=https://lilypie.com]

• MonaL.
    24. Rujan 2019. 15:14

HarryPotter

MonaL.

HarryPotter

MonaL.

Pozdrav,danas sam bila na pregledu u 35+5 tt sam. Nije mi liječnik bio nešto pretjerano raspoložen pa ga nisam uspila pitat vezano za indukciju. On kaže da će meni porod ranije svakako jer sam otvorena. Uglavnom da li ima trudnica koje su na fragminu ili clexanu da mi kažu samo šta je njima njihov liječnik rekao kada se prestaju uzimati injekcije? Moj je nešto spominjao mjesec prije poroda ali je bio nesiguran dosta pa rekao da nastavim.

Monal ja sam na fragminu 2500 i Aspirinu od 100, aspirin sam prestala u pon. Sa punih 36 tj. Zbog kasnijeg moguceg krvarenja. A fragmin mi ide do kraja, jos nezz hoci li ga nastaviti onih 2 tj. Il 6 nakon poroda. Moja gin. Kaze da nema potebe jer nemam potvrjedmu dg. Nikakve trombo. Ovo je Mpo ukljuci na pocetku postupka.. Vidjet cu kakav ce porod biti, ak bude carski svakako ide fragmin il clivarin, a ako bude prirodno, pdlucit cu sama kakav budem, mozda ga i nastavim baremm 2 tj. Dok ne stanem na noge i pokrenem se.

Ja sam prestala aspirin uzimat prije tjedan dana. A clexan uzimam preventivno,nemam ni ja trombofiliju. Spomenuli su mi da ću ga eventualno tjedan iza poroda još uzimat. Nego me zanima ovaj dio ako me uhvate moji trudovi a uzmem clexan..kako znati kad ću rodit 🙄

Mislim da ako krene prirodno nema nikakvih zapreka zbog fragmina. Bar je meni tako dr. Rekla.. Mene vjerovatno ceka indukcija zbog mpo i gest.dijabetesa tamo u 38 tj. Al jos nista nije sigurno. Iducu tj. Idem na kontrolu pa se nadam nekom konkrernom dogovoru

Da,mi smo na niskomolekularnom pa možda zato nije prepreka. Jao i ja bi da me induciraju čim uđem u 37mi tjedan 😅 ako šta saznaš prije javi ,i hvalaa😊

Venus
    24. Rujan 2019. 15:28

Mona koliko si otvorena?

I ja bila na pregledu danas u rodilistu, 3 ure cekala, raspala se od bolova. Stanje isto, 35+5, cerviks isti vec mjesec ipo (1/2clanka i 1prst do ovoja). Radila mi bris na streptokok i uzv jos. Prije je govorila da ce garant bit prijevremeni porod, a sad kaze kako je dobro sto nisam dobila steroide na kraju, kao nije to jos dovoljno istrazeno da bi se znalo tocno ima li kakav negativni ucinak poslije... i govori da lijepo beba dise, mice se, protoci uredni i kako je njoj lijepo unutra. Pa kao nece se sad zurit 😃 za tjedan dana kontrola i CTG

• MonaL.
    24. Rujan 2019. 15:51

Venus

Monakoliko si otvorena?

I ja bila na pregledu danas u rodilistu, 3 ure cekala, raspala se od bolova. Stanje isto, 35+5, cerviks isti vec mjesec ipo (1/2clanka i 1prst do ovoja). Radila mi bris na streptokok i uzv jos. Prije je govorila da ce garant bit prijevremeni porod, a sad kaze kako je dobro sto nisam dobila steroide na kraju, kao nije to jos dovoljno istrazeno da bi se znalo tocno ima li kakav negativni ucinak poslije… i govori da lijepo beba dise, mice se, protoci uredni i kako je njoj lijepo unutra. Pa kao nece se sad zurit 😃 za tjedan dana kontrola i CTG

Prst i po do glave i pl.ovoja,cerviks 23 mm,1/3 članka. Kaže da neću termin dočekat😁

Frajla
    24. Rujan 2019. 15:56

DijMar

E da, kod nas ne provjeravaju više plodnu vodu…pitala danas…kak onda mogu znati da je sve okej i da se beba nije pokakala?! To moram u četvrtak pitati…

Mislim da bi ctg bio los da se beba pokaka. 

24. Rujan 2019. 16:06

ReginaP

Cure, patronazna mi je rekla da bih ovih dana trebala.pocet nosit steznik dok sam na nogama pa me zanima je li tko od vas kupovao steznik ili ima neke savjete

Da nosi ga svakako i ja ga nosim, nakon 2tj sam ga pocela nositi nenosim bas sad svaki dan jer me svrbi koliko stisne al ono kada uhvatim ujutro vremena kad nogu zamotavam stavi i njega al bojim se da ce meni trbuh ostati imam takav osjecaj 

• irma123
    24. Rujan 2019. 16:09

Frajla

irma123

Jutro cirke, imam za nadoknadit malo al evo sam da javim kak napredujemo. Uspjeli smo jucer sisat bez sesirica. Ali danas nismo jos meni je teze njoj stavit u usta al kazu sestsre da je to do nje ne do mene da je ona malo ljena al eto nadam se da cmo uspjet. Napravila mi je ranicu na lijevoj sisi malo al procice, desna mi ko balon sad😂 al probat cmo onda jos bez sesirica jer rekle su sestre da mi to nebi nist puno pomoglo

Drži se draga, nadam se da će krenuti malo na bolje
    Neznam jesu ti to sestre već pokazivale, probaj ju prije nego staviš bradavicu malo "izazivati" tako da ju diraš bradavicom iznad gornje usne ili po nosiću, onda ju pokušavaju uhvatiti pa jače zinu

Ma probam i dobro uhvati al ispusti ju.. imam vecu areolu a bradavica mi je je vise s njom izravnata mislim ja ju malo stisnem pa se ispupci al nije onak cvrsta ko nekima pa mi je jos i radi tog teze.. al uspjevamo za sad vidjet cmo jos dok doma dodemo mozd probam i drugacijin pozicijama jer trenutno sam lezeci dojim a doma cmo isprobavat😊

24. Rujan 2019. 16:12

MonaL.

Ja koliko znam ko koristi fragmin tokom trudnoce da nastavlja jos 6tj nakon poroda a sad svatko ima svoju teoriju 

Venus
    24. Rujan 2019. 16:18

MonaL.

Venus

Monakoliko si otvorena?

I ja bila na pregledu danas u rodilistu, 3 ure cekala, raspala se od bolova. Stanje isto, 35+5, cerviks isti vec mjesec ipo (1/2clanka i 1prst do ovoja). Radila mi bris na streptokok i uzv jos. Prije je govorila da ce garant bit prijevremeni porod, a sad kaze kako je dobro sto nisam dobila steroide na kraju, kao nije to jos dovoljno istrazeno da bi se znalo tocno ima li kakav negativni ucinak poslije… i govori da lijepo beba dise, mice se, protoci uredni i kako je njoj lijepo unutra. Pa kao nece se sad zurit 😃 za tjedan dana kontrola i CTG

Prst i po do glave i pl.ovoja,cerviks 23 mm,1/3 članka. Kaže da neću termin dočekat😁

Meni je isto 23mm al to je kao 1/2 clanka jer je 1 clanak 40mm. Prst do ovoja, al ako je tebi muski doktor moza jos ima deblji prst pa zato kaze ranije ces 😅 moja je donedavno trubila da ce sigurno bit prijevremeni, a sad kaze kao “mirna sam”, nece to jos 😂😂 al evo danas se planiram spustit u grad u djir nakon dva mjeseca mirovanja, vidit cu oce se mijenjat sta sad kako se aktiviram. I znas li ti jesu li nam odnosi sad dozvoljeni/sigurni nakon prestanka mirovanja? 😃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.