Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pikulica19
    23. Rujan 2019. 21:44

DijMar

Venus

Cure zna li mi koja reci imam kakvo pravo na mjesecnu naknadu kad rodim, ako sam vec godinu ipo-dvije na zavodu pod statusom nezaposlena. Termin mi je za mjesec dana od sutra - 24.10. Studirala sam prije i nisam radila i onda bezuspjesno trazila staz i praksu i nista nisam uspjela, na kraju ostala trudna i nastavila se redovito javljati na zavod. Zena na zavodu mi je rekla da kao tek kad rodim odem na zdravstveni zavod i trazim itd, a prijateljica mi danas govori roditeljima kako ja imam pravo vec sad mjesec pred porod otvorit kao bolovanje i primat godinu dana oko 2300kn naknade. Pa ako netko ima info dobro bi doslo. Hvala 💕

Ako si nezaposlena, do poroda nemaš pravo na niš jer nemaš na temelju čega otvoriti porodiljni pošto ne radiš. Ja sam sad od zatvaranja komplikacija nezaposlena i tek dok rodim se mogu prijaviti na HZZO i od toga dana imam pravo god dana na onu mizeriju kaj daju, tih cca 2300. Tak da ništa dok ne rodiš…

DijMar evo da te utjesim samo ja sam zaposlena pa cu sigurno dobivat jos manju mizeriju od tvoje koja si nazalost bez posla cca 1600kn a za komplikacije necu nit pricat od 400-600kn se kretalo. Samo glavu gore i pozitivno nebi nas trebale ovakve stvari bacat u depresiju jer ja sam s pocetka bila depresivna i stalno razdrazljiva na sam spomen komplikacija i sveg sto to donosi... nije sve u novcima ima nesto i u ljubavi sreci veselju i najsladjem osmijehu koji nam dodje na kraju.... 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

• Pikulica19
    23. Rujan 2019. 21:46

Frajla

Neznam jesam ovo vec pisala…. cure koje ste dogurale do termina, ako imate spakirajte si par onih pamucnih rukavica za bebicu, ako ne posluzi i par tankih carapica.
    Terminske (donešene) bebe za rađaju s velikim nokticima i znaju se izgrebati.
    Moj mali se bas jako izgrebo vec u onih par satu dok je bio na pregledu, prije nego su mi ga donjeli u sobu. To su bile crvene crte koje su se iduci dan pretvorile u krastice, bas mi ga bilo zao takvog
    https://ibb.co/jLvnVvW

A misic slatki 😍 i jos kazu ne im sjeci noktice 🤦🏼‍♀️

• Pikulica19
    23. Rujan 2019. 21:48

Jules55

DijMar

Julesnam nema već dugo…koliko znam, za sutra ima dog. carski, pa evo, želim ti sreću i dok se oporaviš javi se

Dada, cijeli dan vec u bolnici, kontrole,hospitalizacija i sada čekamo. Ujutro oko 9 nastupamo 🤗
    Držite nam fige😊🤞💪

Jules sretno 🥰

• Pikulica19
    23. Rujan 2019. 21:57

Deja ma prava curka sta reci 😍😍😍 jos malo i eto i nje vani 🥰🥰🥰🥰🥰 Bas me zanima sta ce meni reci na pregledu u cet. kakvo je stanje...
    Mama mi je dns rekla gledajuci me da cu ja rodit kroz 2-3 tjedna 😱 a ja ko i Frajla predvidjam si 2tjedna prije termina to mi cisto ok, taman sve stignem 😂😂😂

Venus
    23. Rujan 2019. 21:58

october30

Ja od danas na porodiljnom pa sam pocela pripremati stvari za torbu, kupila sam mrezaste gace, ali sam u mulleru vidjela i ove neke koje mogu biti visekratne.. Cijena cca 30 kn.. Jel netko mozda imao takve?

Ja uzela Toto mrezaste u dm-u jedne M jedne L da vidim koje ce pasat vise, i nasla neki dan napokon u Milleru jednokratne, 5 komada 21kn. Isto tamo di su ulosci. https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/2917820/hydas-einmal-slips-groesse-42-44.htm

marinaaaa
    23. Rujan 2019. 22:03

Venus

october30

Ja od danas na porodiljnom pa sam pocela pripremati stvari za torbu, kupila sam mrezaste gace, ali sam u mulleru vidjela i ove neke koje mogu biti visekratne.. Cijena cca 30 kn.. Jel netko mozda imao takve?

Ja uzela Toto mrezaste u dm-u jedne M jedne L da vidim koje ce pasat vise, i nasla neki dan napokon u Milleru jednokratne, 5 komada 21kn. Isto tamo di su ulosci.https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/2917820/hydas-einmal-slips-groesse-42-44.htm

Imas te jednokratne mrezaste 5 komada u konzumu, tommiju i dm, ja sam kupila u konzumu na odjelu kraj djecjih potrepstina stoje i onda sam ih viđala u tommiju i dmuu :) ista cijena 

mouse
    23. Rujan 2019. 22:23

october30

Ja sam sebi isto uzela jedne takve viskratne u dm-u (samo druga marka) i ide ulozak na to jos.. mislim da bi moglo posluzit za prve dane u bolnici

october30
    23. Rujan 2019. 22:23

A spavacice imam 3, cvjetasta je iz Devica i nju mislim na porod jer se moze iskuhat, a ove druge dvije mi je sestra kupila u Bosni

• mamaoddanas
    23. Rujan 2019. 22:24

DijMar

mamaoddanas

sunseeker

Hm…sto se tice spavacica kupila sam samo dvije na bratele jer sam jedna od onih kojima je uvijek vruce a i bile su najjeftinije (inace ne nosil spavacice tako da sumnjam da cu poceti). Iako mislim da se u Merkuru mogu dobiti i njihove (?)

Bok sunseeker, i ja cu na Merkur i koliko znam tamo se dobiju njihove spavacice, tako da ni ne planiram nositi sa sobom.
    A za po dma imam 2 spavacice za dojenje i jos planiram bas pidzamu kupiti, ima u HM-u na webshopu.

Usput, čestitke curama koje su rodile! :) bas je uzbudljivo u zadnje vrijeme, stalno neke nove price s poroda.

Ja sam danas bas bila na pregledu, otvorila sam se za vrsak prsta (prije sam uvijek bila zatvorena skroz), kaze ginekolog da je to sve super. Jel jos netko od vas u ovim tjednima bio tako "otvoren"?

Jes, ja sam bila sa 36 tj tako otvorena, a do onda isto uvijek zatvorena, pa onda sa 38 već oko 3 cm i sad 

Super, sretno sutra na pregledu! A jesi morala nesto posebno mirovati ili? Meni je rekao da npr ako idem u setnju da setam 15 min max pa sjednem. A nije mi nista spominjao lezanje i strogo odmaranje ili tako nesto. Znaci i ti si normalno nastavila s aktivnostima?

• mamaoddanas
    23. Rujan 2019. 22:25

ReginaP

Na Merkuru možete i za porod dobiti spavaćicu njihovu i svaki dan vas pitaju jel trebate novu i po potrebi možete tražiti češće

Eto, sjajno! Jedna briga manje. :) hvala!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.