Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    23. Rujan 2019. 20:22

Venus

Cure zna li mi koja reci imam kakvo pravo na mjesecnu naknadu kad rodim, ako sam vec godinu ipo-dvije na zavodu pod statusom nezaposlena. Termin mi je za mjesec dana od sutra - 24.10. Studirala sam prije i nisam radila i onda bezuspjesno trazila staz i praksu i nista nisam uspjela, na kraju ostala trudna i nastavila se redovito javljati na zavod. Zena na zavodu mi je rekla da kao tek kad rodim odem na zdravstveni zavod i trazim itd, a prijateljica mi danas govori roditeljima kako ja imam pravo vec sad mjesec pred porod otvorit kao bolovanje i primat godinu dana oko 2300kn naknade. Pa ako netko ima info dobro bi doslo. Hvala 💕

Ako si nezaposlena, do poroda nemaš pravo na niš jer nemaš na temelju čega otvoriti porodiljni pošto ne radiš. Ja sam sad od zatvaranja komplikacija nezaposlena i tek dok rodim se mogu prijaviti na HZZO i od toga dana imam pravo god dana na onu mizeriju kaj daju, tih cca 2300. Tak da ništa dok ne rodiš...

• ReginaP
    23. Rujan 2019. 20:22

Na Merkuru možete i za porod dobiti spavaćicu njihovu i svaki dan vas pitaju jel trebate novu i po potrebi možete tražiti češće

sunseeker
    23. Rujan 2019. 20:25

Frajla

Neznam jesam ovo vec pisala…. cure koje ste dogurale do termina, ako imate spakirajte si par onih pamucnih rukavica za bebicu, ako ne posluzi i par tankih carapica.
    Terminske (donešene) bebe za rađaju s velikim nokticima i znaju se izgrebati.
    Moj mali se bas jako izgrebo vec u onih par satu dok je bio na pregledu, prije nego su mi ga donjeli u sobu. To su bile crvene crte koje su se iduci dan pretvorile u krastice, bas mi ga bilo zao takvog
    https://ibb.co/jLvnVvW

A mis mali slatki🥰

Venus
    23. Rujan 2019. 20:42

DijMar

Venus

Cure zna li mi koja reci imam kakvo pravo na mjesecnu naknadu kad rodim, ako sam vec godinu ipo-dvije na zavodu pod statusom nezaposlena. Termin mi je za mjesec dana od sutra - 24.10. Studirala sam prije i nisam radila i onda bezuspjesno trazila staz i praksu i nista nisam uspjela, na kraju ostala trudna i nastavila se redovito javljati na zavod. Zena na zavodu mi je rekla da kao tek kad rodim odem na zdravstveni zavod i trazim itd, a prijateljica mi danas govori roditeljima kako ja imam pravo vec sad mjesec pred porod otvorit kao bolovanje i primat godinu dana oko 2300kn naknade. Pa ako netko ima info dobro bi doslo. Hvala 💕

Ako si nezaposlena, do poroda nemaš pravo na niš jer nemaš na temelju čega otvoriti porodiljni pošto ne radiš. Ja sam sad od zatvaranja komplikacija nezaposlena i tek dok rodim se mogu prijaviti na HZZO i od toga dana imam pravo god dana na onu mizeriju kaj daju, tih cca 2300. Tak da ništa dok ne rodiš…

Ma to sam i pretpostavila, a znas li kakva je procedura za prijavu, na kojem zavodu, jel tek nakon poroda da idem se prijaviti ili vec sad mjesec prije termina?

• MonaL.
    23. Rujan 2019. 20:46

mouse

Pozdrav cure,
    Kad ste pocele pakirati stvari za bolnicu?
    Ja imam termin 23.10 za carski pa me zanima vi koje trebate krajem 10-og i pocetkom 11-og mjeseca rodit, sta planirate pripremit bebi od robe za izlazak iz bolnice?
    Posto znam da u jaknici ne smije u jaje, ne znam sta da pripremim sve za obuci

Ja imam termin 24.10 ,pripremila sam mu neko odijelce dugi rukav s nekom malom jajnicima kao kopija sakoa. Ispod ću body benkicu i hulahopke. Za svaki slučaj ću ponijeti i medo odijelce. Dotad će zahladit,bar mislim. A što se kufera tiče sve je spremno. Odavno sam već spakovala i već bila hospitalizirana pa sad nanovo 😅

PatyDi
    23. Rujan 2019. 20:49

Venus

DijMar

Venus

Ako si nezaposlena, do poroda nemaš pravo na niš jer nemaš na temelju čega otvoriti porodiljni pošto ne radiš. Ja sam sad od zatvaranja komplikacija nezaposlena i tek dok rodim se mogu prijaviti na HZZO i od toga dana imam pravo god dana na onu mizeriju kaj daju, tih cca 2300. Tak da ništa dok ne rodiš…

Ma to sam i pretpostavila, a znas li kakva je procedura za prijavu, na kojem zavodu, jel tek nakon poroda da idem se prijaviti ili vec sad mjesec prije termina?

Meni su rekli tek kad rodim u roku 30 dana. A sa HZZ moram uzeti potvrdu tj odjavu, no to ti moze netko drugi uz tvoju osobnu uzeti, ali ne znam jel moze netko drugi odmah napraviti prijavu na HZZO. Sutra planiram ici pitati jel moze tak netko posto cu prijavljivat dijete preko e-osobne pa da ne moram samo radi toga dolaziti. 

Venus
    23. Rujan 2019. 20:51

Frajla

Neznam jesam ovo vec pisala…. cure koje ste dogurale do termina, ako imate spakirajte si par onih pamucnih rukavica za bebicu, ako ne posluzi i par tankih carapica.
    Terminske (donešene) bebe za rađaju s velikim nokticima i znaju se izgrebati.
    Moj mali se bas jako izgrebo vec u onih par satu dok je bio na pregledu, prije nego su mi ga donjeli u sobu. To su bile crvene crte koje su se iduci dan pretvorile u krastice, bas mi ga bilo zao takvog
    https://ibb.co/jLvnVvW

Ja sam ove kupila, bas povoljno a slatko, ima i za decke, pa moze i ko rukavice tople cijelu zimu koristit 🙂 https://www.nextdirect.com/hr/en/style/st205008#180222

marinaaaa
    23. Rujan 2019. 20:55

Ima u pepcu te rukavice protiv grebanja na snizenju za 1.90 i 3.10kn prepovoljno, a sasvim dobra kvaliteta i preslatke 🤭

23. Rujan 2019. 20:59

Venus

DijMar

Venus

Meni rekla zena sa biroa da kad rodim dodjem po potvrdu na biro i da sa tom potvrdom idem na hzzo i tamo otvaram porodiljno. 

Jules55
    23. Rujan 2019. 21:00

DijMar

Julesnam nema već dugo…koliko znam, za sutra ima dog. carski, pa evo, želim ti sreću i dok se oporaviš javi se

Dada, cijeli dan vec u bolnici, kontrole,hospitalizacija i sada čekamo. Ujutro oko 9 nastupamo 🤗
    Držite nam fige😊🤞💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.