Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    18. Rujan 2019. 13:43

Pikulica slika je odlična 😂🤩
    Ayla ma znam ja to da će se svatko zaljubiti, ali sam htjela reci da mi je lijepo citati tvoje postove pune ljubavi 💞

Frajla
    18. Rujan 2019. 13:45

Manich

Frajla

Kengurica

DijMarnakon tecaja smo nas dvoje rekli definitivno bi donirali i onda sam pitala frendicu zakaj ona nije i kaze da joj njen gin nije preporucio da da jer je ta krv bitna za nasu bebu da ne bi anemicna bila pa sad istrazujem da li je to utemeljeno ili nije, to sto je rekao.

Istina je da je krv iz pupcane vrpce korisna za bebu. Ali nije to sad "ako ne primi bit ce anemicna". U nasim rodilistima se tek unazad koju god ceka da otpulsira, prije se odmah rezalo, pa nije da su svi anemicni. Isto tako ako je bilo kakav problem s bebom ili sumnja odmah se reze….
    Teske su to teme….jer ta krv se moze potencijalno koristiti doslovno za spasavanje necijeg života, bilo od mog djeteta ili neke druge osobe
    Zadnji put nisam donirala, ako cemo iskreno iz ljenosti, mislila jesam, ali si nisam na vrijeme isprintala papire. Ovaj puta planiram pokusati, a budemo kako ce biti

Jedno pitanje mozda glupo vezano za to doniranje.. Jel se to mora sta platiti? I da li znate jel to ima u osijeku isto?

Za doniranje se ne plaća, ima u Osijeku (tj uzimaju u osijeku i organiziraju prijevoz, sve se čuva na rebru u zg). Treba pripremiti papire samo, doktor potpisuje u boxu ako su ispunjeni uvjeti (npr ako je beba duže bez plodne vode ne može, ako primaš antibiotik na porodu ne može i sl) i opremu imaju u bolnici 
    tu možeš obrasce skinuti:

https://zaklada-ana-rukavina.hr/maticne-stanice-krvi-iz-pupkovine/obrasci-za-darivateljice/

Ovo ide u tu banku, pa ako odgovara nekome tko je bolestan iskoristiti će se.
    Postoji opcija čuvanje za osobne svrhe, znači ne može nitko drugi dobiti osim tvog djeteta, ali to se plaća i to dosta

PatyDi
    18. Rujan 2019. 13:46

Frajla

DijMar

Kengurica

DijMarnakon tecaja smo nas dvoje rekli definitivno bi donirali i onda sam pitala frendicu zakaj ona nije i kaze da joj njen gin nije preporucio da da jer je ta krv bitna za nasu bebu da ne bi anemicna bila pa sad istrazujem da li je to utemeljeno ili nije, to sto je rekao.

Rekli su nam ne tečaju da za bebu niš ne znači da li se reže minutu ili pet minuta nakon poroda, a oni obavezno ostave tu jednu minutu tako da ima koristi i beba i da mogu izvaditi što im treba. Meni je baš jučer na kontroli rekla gin u TA da joj je drago što sam odlučila donirati. Očito nema puno kandidata…

Ne kužim baš kako može ne biti razlike jel minutu ili 5…Tj ne govorim o vremenu nego o količini, po meni ne može biti isto pola te krvi i sve.
    Naravno, bolje išta nego ništa….

A gle, nekad se rezalo odmah i sve je bilo s bebama okej. A navodno najvise znaci ta prva minuta. Ne znam, kazem sto je nama receno 🤷🏼‍♀️

Lavica27
    18. Rujan 2019. 13:47

Sorry što upadam sa zimskih ali vidim da ste se dotakle davanja matičnih stanica. Nažalost sve zvuči idealno ali kad ih doniras gotovo i da ne znam koga su zvali da je uzorak ispravan i pohranjen,a kad platiš nekako se sve  uspije. Ja sam u prvoj trudnoci donirala,radno dan je bio,rečeno mi je da je osiguran prijevoz i nikad nisam dobila opoziv natrag. Kad sam nazvala za 2-3mj rečeno mi je da ako me nisu nazvali da uzorak nije uspio/bio dostatan/ispravno izvadjen itd. 
    Čestitke curama na bebicama,pratimo vas i mi sa zimskih🍿🍿🍿

cvijetic12
    18. Rujan 2019. 13:58

Pozz zenice, ne mogu a da ne skicnem, bas su vam krenule bebice 🤗🤗🤗
    Vidjela sam da ste tipkale o izlasku, nama je bila praksa da beba mora imati 48h, tada ide cjepivo ( neznam koje) i nakon toga tek otpustaju...
    Sretnoo 😻

18. Rujan 2019. 14:00

Frajla

Manich

Frajla

Kengurica

Istina je da je krv iz pupcane vrpce korisna za bebu. Ali nije to sad "ako ne primi bit ce anemicna". U nasim rodilistima se tek unazad koju god ceka da otpulsira, prije se odmah rezalo, pa nije da su svi anemicni. Isto tako ako je bilo kakav problem s bebom ili sumnja odmah se reze….
    Teske su to teme….jer ta krv se moze potencijalno koristiti doslovno za spasavanje necijeg života, bilo od mog djeteta ili neke druge osobe
    Zadnji put nisam donirala, ako cemo iskreno iz ljenosti, mislila jesam, ali si nisam na vrijeme isprintala papire. Ovaj puta planiram pokusati, a budemo kako ce biti

Jedno pitanje mozda glupo vezano za to doniranje.. Jel se to mora sta platiti? I da li znate jel to ima u osijeku isto?

Za doniranje se ne plaća, ima u Osijeku (tj uzimaju u osijeku i organiziraju prijevoz, sve se čuva na rebru u zg). Treba pripremiti papire samo, doktor potpisuje u boxu ako su ispunjeni uvjeti (npr ako je beba duže bez plodne vode ne može, ako primaš antibiotik na porodu ne može i sl) i opremu imaju u bolnici
    tu možeš obrasce skinuti:

https://zaklada-ana-rukavina.hr/maticne-stanice-krvi-iz-pupkovine/obrasci-za-darivateljice/

Ovo ide u tu banku, pa ako odgovara nekome tko je bolestan iskoristiti će se.
    Postoji opcija čuvanje za osobne svrhe, znači ne može nitko drugi dobiti osim tvog djeteta, ali to se plaća i to dosta

Hvalaaa draga sad cu to pogledati voljela bih donirati.. 

18. Rujan 2019. 14:06

Julie

Pikulica slika je odlična 😂🤩
    Ayla ma znam ja to da će se svatko zaljubiti, ali sam htjela reci da mi je lijepo citati tvoje postove pune ljubavi 💞

Ma imas ti koji se ne zaljube 😂😂 pogotovo one majke koje svoju djecu idu ostaviti 😶 ja neznam di im je srce pa da je nezz kakva situacija za mljeko i pelene imas i punoo ljubavi to je sve sto bebi treba 💕🥰

cvijetic12
    18. Rujan 2019. 14:17

Deja1988

Lavica27 cvijetic12 -He,he,svi se skicamo medusobno🙈 Pratimo i mi ovdje sve vas😁😁 🤗🤗🥰

Ovaj forum mi je glavna zabava kad dojim 🙂
    A kod vas stalno neka akcija 🤩

Marla5
    18. Rujan 2019. 14:17

Sad cu ja vidjeti jel sam uspjela ubaciti ticker (i sliku iz setnje neki dan). Puno sam hodala prvi put nakon onih vrucina i bas me razveselilo. I po gradu od Cvjetnog do Zrinjevca pa na Trg pa preko Tkalce po nekim stepenicama do Radiceve pa kroz Kamenita do Marka i Katarine i cijeli Stross pa uspinjacom dolje (da se ne pretjeruje :) i onda natrag na Cvjetni.

Super mi je doslo malo predaha od doktora, bolnica i svega. Volim zaboraviti da se termin priblizava (vjerojatno je tjedan prije 12.10. a sve se vise spominje i jos raniji carski iz predostroznosti. 

Jos mi veli muz Daj ti molim te spremi onu torbu :) a meni sve jos daleko :) ali mi ga je bilo zao pa sam pocela. Za bebu treba samo za izlaz i to njemu ostavim doma da donese kasnije?

Stavit cu i vel. 50 i 56 jer ne znam kakav ce decko na kraju biti :)

18. Rujan 2019. 14:27

Marla5

Sad cu ja vidjeti jel sam uspjela ubaciti ticker (i sliku iz setnje neki dan). Puno sam hodala prvi put nakon onih vrucina i bas me razveselilo. I po gradu od Cvjetnog do Zrinjevca pa na Trg pa preko Tkalce po nekim stepenicama do Radiceve pa kroz Kamenita do Marka i Katarine i cijeli Stross pa uspinjacom dolje (da se ne pretjeruje :) i onda natrag na Cvjetni.

Super mi je doslo malo predaha od doktora, bolnica i svega. Volim zaboraviti da se termin priblizava (vjerojatno je tjedan prije 12.10. a sve se vise spominje i jos raniji carski iz predostroznosti.

Jos mi veli muz Daj ti molim te spremi onu torbu :) a meni sve jos daleko :) ali mi ga je bilo zao pa sam pocela. Za bebu treba samo za izlaz i to njemu ostavim doma da donese kasnije?

Stavit cu i vel. 50 i 56 jer ne znam kakav ce decko na kraju biti :)

Ma stavi samo 56 ionako to je to samo do kuce 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.