Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    18. Rujan 2019. 11:25

Pikulica19

Odlican nam dan, bas uzivamo u vremenu pa smo malo nabacili photo shooting 🥰

https://i.postimg.cc/P5V2JtfD/IMG-20190918-104323.jpg

Ajme jesi luda 😆 Prefora je slika. I super ti busica izgleda.
    I moja linea je ovak bljednjava

Frajla
    18. Rujan 2019. 11:32

Kengurica

DijMarnakon tecaja smo nas dvoje rekli definitivno bi donirali i onda sam pitala frendicu zakaj ona nije i kaze da joj njen gin nije preporucio da da jer je ta krv bitna za nasu bebu da ne bi anemicna bila pa sad istrazujem da li je to utemeljeno ili nije, to sto je rekao.

Istina je da je krv iz pupcane vrpce korisna za bebu. Ali nije to sad "ako ne primi bit ce anemicna". U nasim rodilistima se tek unazad koju god ceka da otpulsira, prije se odmah rezalo, pa nije da su svi anemicni. Isto tako ako je bilo kakav problem s bebom ili sumnja odmah se reze....
    Teske su to teme....jer ta krv se moze potencijalno koristiti doslovno za spasavanje necijeg života, bilo od mog djeteta  ili neke druge osobe
    Zadnji put nisam donirala, ako cemo iskreno iz ljenosti, mislila jesam, ali si nisam na vrijeme isprintala papire. Ovaj puta planiram pokusati, a budemo kako ce biti

• Pikulica19
    18. Rujan 2019. 11:47

Jeja4

Pikulica19

Super je busa 😊. Jesi to sama crtala i s cime?
    Moja mala je na youtube vidjela jedan video gdje kcer mami radi otiske rucice nekim bojama na busi pa bi i ona tako. Kako je to fora, bas sam razmisljala cime i kako to izvesti

Necakinja mi vecinu toga, a uzeli smo olovku za oci jako lijepo se skida s vlaznom maramicom a ne grebe po trbuhu.... 
    To sam isla dok mi nije poceo jos uvijek pucat 🥰

PatyDi
    18. Rujan 2019. 12:02

Kengurica

DijMarnakon tecaja smo nas dvoje rekli definitivno bi donirali i onda sam pitala frendicu zakaj ona nije i kaze da joj njen gin nije preporucio da da jer je ta krv bitna za nasu bebu da ne bi anemicna bila pa sad istrazujem da li je to utemeljeno ili nije, to sto je rekao.

Rekli su nam ne tečaju da za bebu niš ne znači da li se reže minutu ili pet minuta nakon poroda, a oni obavezno ostave tu jednu minutu tako da ima koristi i beba i da mogu izvaditi što im treba. Meni je baš jučer na kontroli rekla gin u TA da joj je drago što sam odlučila donirati. Očito nema puno kandidata...

PatyDi
    18. Rujan 2019. 12:12

Evo, ja se podružila sa patronažnom. Jedna jako ugodna i simpatična mlada žena, otvorena za sve teme. Bila je nekih sat i pol i najviše smo pričale o svem drugom,a  najmanje o tome što je došla  Uglavnom, u ambulanti u mom mjestu ona vodi sastanke tj grupe za potporu dojenju te se naravno provlače i druge teme tako da ona potiče savjetovanje za zdravu djecu više puta, a ne samo kad je vrijeme za cijepljenje. Također mi je savjetovala, naravno iz iskustva, da radije uzmem prašak za rane umjesto Octenisepta, jer se pupak brže i lakše osuši, pogotovo kod dječaka kad često zapišaju taj dio. Oct.je bolji za ranu od šivanja. I tako, svašta nešto, ali detaljnije ćemo naravno kad dođe beba. A na pitanje koliko često i koliko dugo ona dolazi, kaže prema potrebi i njenoj procijeni. 

18. Rujan 2019. 12:19

Kod nas u bolnici samo s praakom prase i pupak je otpao za 5 dana i ja sam kod kuce nastavila jos par dana 

• Noemi1
    18. Rujan 2019. 12:39

Simbalija

Upadam malo sa zimskih da vidim što ima :D Čestitke cure koje ste rodile!! Mazite se, pazite se!
    Zanima me koliko nakon vaginalnog poroda se smije doma? Vidim da ovisi o bolnicama pa neke puštaju drugi dan ako je sve ok s bebom i mamom.

E mislim da to ovisi o bolnici. U osijeku otpustaju nakon 48h, osim ak rodis npr u 8 navecer, onda te nece otpustat za 48h nego dan poslije. Ovdje otpustaju cak i nedjeljom 😁

• Noemi1
    18. Rujan 2019. 12:46

Pikulica19

Jaooo koja dobra slikaaaa 😍😍

Frajla
    18. Rujan 2019. 13:19

DijMar

Kengurica

Rekli su nam ne tečaju da za bebu niš ne znači da li se reže minutu ili pet minuta nakon poroda, a oni obavezno ostave tu jednu minutu tako da ima koristi i beba i da mogu izvaditi što im treba. Meni je baš jučer na kontroli rekla gin u TA da joj je drago što sam odlučila donirati. Očito nema puno kandidata…

Ne kužim baš kako može ne biti razlike jel minutu ili 5...Tj ne govorim o vremenu nego o količini, po meni ne može biti isto pola te krvi i sve.
    Naravno, bolje išta nego ništa....

18. Rujan 2019. 13:38

Frajla

Kengurica

Istina je da je krv iz pupcane vrpce korisna za bebu. Ali nije to sad "ako ne primi bit ce anemicna". U nasim rodilistima se tek unazad koju god ceka da otpulsira, prije se odmah rezalo, pa nije da su svi anemicni. Isto tako ako je bilo kakav problem s bebom ili sumnja odmah se reze….
    Teske su to teme….jer ta krv se moze potencijalno koristiti doslovno za spasavanje necijeg života, bilo od mog djeteta ili neke druge osobe
    Zadnji put nisam donirala, ako cemo iskreno iz ljenosti, mislila jesam, ali si nisam na vrijeme isprintala papire. Ovaj puta planiram pokusati, a budemo kako ce biti

Jedno pitanje  mozda glupo vezano za to doniranje.. Jel se to mora sta platiti? I da li znate jel to ima u osijeku isto? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.