za HZZO imaju pravo svi
https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496
Aurora, ja sam na tečaju skužila da ako pukne vodenjak, onda kao što je reko tvoj dr da lagano kreneš, naravno, ako nije onako filmski i poplava pa se moraš požuriti malo A u slučaju da krenu samo trudovi, a do pucanja još nije došlo, onda imamo više vremena osim u slučaju da opet nije filmski i odmah krenu na 2 min
Ja sam isto nekako zbunjena kada krenuti u bolnicu. Ja si zamisljam kak cu imat vremena si kosu oprat, otusirat se, obrijati 😂 Sve me zanima kakva ce realnost biti.
Frajla, morala sam guglati da znam, vrag mi nije dao mira😁. Meni je prozirno zuckasti sa smeđim zilicama taj cep i manji nego na tim slikama. Ja jucer rekla mm-u da to ispada a on od uzbuđenja nije mogao zaspati…a ja opet odmah zaspala, kad mi je i tako prosli tjedan komad ispao pa nista…
Meni je plodna voda isto mlijecna pa mi je gin prekjucer objasnio da je voda prvo prozirna pa bude mlijecna jer se bebi ljusti onaj zastitni sloj i onda se opet razbiistri…e, sad, zamutiti se moze valjda u svakom trenu kad se beba pokaki. Pitala sam ga kad da krenem u bolnicu ako mi pukne vodenjak, rekao mi da se otusiram i lagano spremim i krenem jer je to pocetak poroda…a mene opet strah da cu tako doci prerano, a opet, ako je beba bez vode bolje da sam pod nadzorom.
Mene tako noge bole i trgaju po noci zadnjih dana, ne mogu se nikako namjestiti…jel to isto mozda neki znak da se porod blizi? Ne kuzim zasto me sad noge od svega bole…
I, da, poceli su mi se ljudi masovno javljati i ispitivati me sta ima novo, malo mi zamorno jer su među njima neki bas lijevi ljudi koji mi se nisu javili cijelu trudnocu i sad se sjetili🙄
To si i ja sad razmisljam i ne znam kaj bi ak pukne... prvi put mi filmski puko u mlazu ko da me na slauf neko prikopco. Od pucanja do poroda 18 sati. Nisam trudove imala... e sad ne znam jel pravilo da ih necu opet imat il cu ih imat. Nisam pametna al isla sam odma prvi put. Otusirala se i osla
Mene isto malo frka to kada krenuti 🙄
Zadnji put sam bila u bolnici, pa nisam morala misliti o tome. Nisam cak ni mjerila razmak medu trudovima dok mi sestra nije rekla da si mjerim 🙈
Jer su mi oko pol 12 radili ctg i nije ocitavo te trudove, doktor me gledo i bila prst otvorena (isto kao ujutro) i oni su meni rekli da to nisu trudovi.
U pol 2 kad sam pocela mjeriti sam rekla da je to na 4-5 min, opet me gledaju, kad ono 6 prstiju otvorena i onda frka, panika
5 do 3 vec rodila i odma sam tamo na stolu muzu rekla da cu drugi put morati kampirati pred bolnicom kak je to brzo bilo, babica umrla od smjeha 😁
Pozdrav cure, evo i ja se prijavljujem nakon duzeg vremena. 😊 meni je sluzni cep ispao prije 2 dana i od tada stalno cekam i nadam se necemu, ali nista se ne dogada. Izgledao je tocno kao slike na netu pa valjda i je to to onda bilo 😁😁 Osim eto od tegoba budu povremeni menstrualni bolovi i trbuh mi je jaaako tvrd, a mali je miran vec tjedan dana. Inace, danas mi je 39+4. Ja sam stalno umorna i samo spavam a cekam onaj ko fol znak da me uhvati faza ciscenja pa sto kazu da je to neki znak poroda 😁😁
Ja sam isto nekako zbunjena kada krenuti u bolnicu. Ja si zamisljam kak cu imat vremena si kosu oprat, otusirat se, obrijati 😂 Sve me zanima kakva ce realnost biti.
Joj ista sam, ja kontam da moram bit svjeze okupana i obrijana, jer nema sanse da me oni tamo kasape svojim britvicama, i ono sta tipa ako mi kosa nije friska a ja moram na porod i jos 3 dana u bolnici 🤣
Ugl. najvaznije mi je da obavim wc radi svog mira jer cim me uhvati nervoza i bolovi i uzbudjenje moram svako malo i piskiti i stomak prigusti 😀
I da uspijem sve izdepilirati... I da nisam gladna i zedna
Al meni je bolnica 5min autom od kuce 😀
naknada za novorođenče OBŽ
http://www.obz.hr/index.php/socijlna-skrb/pomoci-i-naknade
kaže kolega koji je dobio dijete u 10.mj da trebaš isto dobiti čestitku župana…uglavnom on je dobio od Grada , Županije čak kaže i od HZZO nekih 2500 kn (za to prvi put čujem), sve mu je došlo pismeno pa je postupao po uputama
Hvala ti puno 😊 znaci i to ce stic na kucnu adresu s uputama, odlicno 😁
Joj ista sam, ja kontam da moram bit svjeze okupana i obrijana, jer nema sanse da me oni tamo kasape svojim britvicama, i ono sta tipa ako mi kosa nije friska a ja moram na porod i jos 3 dana u bolnici 🤣
Ugl. najvaznije mi je da obavim wc radi svog mira jer cim me uhvati nervoza i bolovi i uzbudjenje moram svako malo i piskiti i stomak prigusti 😀
I da uspijem sve izdepilirati… I da nisam gladna i zedna
Al meni je bolnica 5min autom od kuce 😀
Haha dakle apsolutno isto je i meni. Bolnica mi je pod nosom, ali ka zelim bito sva cista prije nego tamo dodjem. Ko da na veceru s kraljicom idem 😂🤦 na kraju cu biti sretna ak se stignem otusirati od panike!
Sortiraj odgovore
Najstariji