Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • irma123
    12. Rujan 2019. 23:26

Andrea21

Irma123- za porodiljnu ti treba kopija zdravstvene i osobne, uvjerenje policijske uprave o prebivalistu,preslika tekuceg racuna, potvrda s biroa da si nezaposlena, od bebe kad se rodi kopija rodnog lista i ispunjen obrazac koji ces dobit u hzzu i tamo ides za porodiljnu naknadu. 🤗

Ee hvala. Jel isto to sve nosim i u zupaniju i opcinu? 

Venus
    12. Rujan 2019. 23:28

E cure koje ste rodile, ili one koje su blizu, kad su vam poceli lazni trudovi? Ono menstrualna bol, grcenje, stezanje i sl? I koliki razmaci? 

Mislim kako oni ako me uhvati da znam 100% da su lazni?
    I danas je promaklo u guzvi ocito moje pitanje za sluzni cep, kad vam je poceo ispadati i kako je izgledao?

12. Rujan 2019. 23:30

Irma123- ma nema na cemu 🤗 to sve nosis u hzzo gdje si prijavljena
    A za jednokratnu novcanu potporu ti treba: 
    - takoder kopija osobne i zdravstvene
    - uvjerenje o prebivalistu 
    - i bebin izvod iz matice rodenih kad se rodi ( to se valjda u maticnim dobije, nisam sigurna) 

12. Rujan 2019. 23:41

Venus

E cure koje ste rodile, ili one koje su blizu, kad su vam poceli lazni trudovi? Ono menstrualna bol, grcenje, stezanje i sl? I koliki razmaci?

I danas je promaklo u guzvi ocito moje pitanje za sluzni cep, kad vam je poceo ispadati i kako je izgledao?

Ja sam imala menstrualnu bol katkad a grcenje sam imala dosta rano tj bh kontrakcije al sam uzimala magnezij, sluzni cep mi je ispao 16 a ja rodila 17 ujutro meni je izgledao kao obilan iscjedak i curila je plodna voda i  tada su me vec pocelo boliti u ledima i imala sam kontrakcije koje su prvo bile svakih pol sata i kako je voda otjecala postalo je sve jace i jace,a sad kad su lazni kad su pravi nezz jer svatko je drugaciji, jedino je razlika kod mene je sto je mene bolilo u ledima i u trbuhu i to su kao pravi, razmaci nisu bili jednaki al vjeruj kad krenu pravi znat ces 😁

12. Rujan 2019. 23:44

Jos malo pa ce ovdje biti baby boom 😊😊 kad krenu bebaci s Merkura 😉

Julie
    12. Rujan 2019. 23:50

Venus ja sam imala kontrakcije pa sam pila magnezij i tako to rjesila. Sluzni cep mi nije ispao a imam ponekad menstrualne bolove koji produ dosta brzo. 
    Ayla heheheheh mi kad krenemo to ce bas biti kak si rekla baby booom  😂🙈

• Noemi1
    12. Rujan 2019. 23:54

Venus

Ja nisam opce primjetila da je ispao niti kada. Tko zna, mozd je i na porodu otisao. Laznih trudova nisam imala, nakon sto je puknuo vodenjak, nakon cca sat vremena su poceli trudovi slabi, slicni menstrualnoj boli. Ali kod laznih trudova bol prestane s promjenom polozaja. Vjeruj kad dobijes one prave prave trudove, znat ces sigurno, ne sekiraj se. 😊

Venus
    13. Rujan 2019. 00:04

Hvala cure :-)

Meni je receno da se magnezij uzima do 34tt, iza toga ne, bas zato kao da ne treba sprjecavati kontrakcije kad se priblizi termin 🤔

A svakako sam prestala jer me stomak mucio, eventualno nekad malo donata

Julie
    13. Rujan 2019. 00:08

Venus

Hvala cure :-)

Meni je receno da se magnezij uzima do 34tt, iza toga ne, bas zato kao da ne treba sprjecavati kontrakcije kad se priblizi termin 🤔

A svakako sam prestala jer me stomak mucio, eventualno nekad malo donata

Je, to je tocno, ja recimo imam trudnicku anemiju pa su mi savjetovali doktori da i dalje pijem vitamine isto tako i magnezij jer dam rekla da sam izbacila. Rekli su mi zasto da ga uzimam ali zaboravih. Ista stvar je i sa vitaminom c, pijem ga uz zeljezo a on recimo odrzava cerviks. Kao ne bi ga sad trebala piti ali moram zbog apsorbacije zeljeza.

• danica_zvijezda
    13. Rujan 2019. 00:24

Venus

Sammy čestitam, baš se sve kod tebe odigralo brzo.
    Venus  meni je ispao sluzni čep navečer, skroz proziran bez sukrvice, a ujutro oko 7 počeli su trudovi i sukrvica. Lažnih trudova nisam imala ili ih jednostavno nisam zamijetila. Sada u ovoj trudnoći od 33 tjedna osjetim koji dan lagane menstrualne grčeve.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.