Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Rujan 2019. 08:11

sreca

Prebrzo, nisam mogla vjerovati. Imala je široke dimije. Brzo je hitna došla ali su i promatrali onda dijete jer im je bilo nešto čudno na njemu. Sad je ipak sve okej.

Bitno da je bebac ok 😊

october30
    13. Rujan 2019. 08:18

Frajla

Jeja4

Cure, kako ide s porodiljnim? Po starom terminu, trebao bi mi krenuti 10.10. Kako mi je termin pomaknut pet dana prije, krenut ce porodiljni pet dana prije, znaci 05.10. Kako onda ide isplata? Za ovaj mjesec cu jos dobiti koplikacije i od 01.-05.10. a onda od 05.10. do kraja mjeesca porodiljnu naknadu, tj." svoju placu"? To dobivam krajem listopada? Tako da znam oko troskova, moram maloj kompletno sve za jesen zimu kupovati a i za bebu jos neke stvari.

Porodiljni ces dobiti u 11 mjesecu, isto oko 20-tog
    Samo si provjeri s gin jel termin bas sluzbeno pomaknut, tj hoce ti po njemu otvarati
    Jer neki dr tako kazu to je manja/veca trudnoca, a svedno otvaraju po zm

provjeri svakako kod gin...meni je termin po zm bio 06.11. al mi je pomakla na 30.10. i ja sam racunala porodiljni otvorit 45 dana prije sto bi bilo 15.09. al kad sam ju pitala sta trebam, njima je u racunalu crveno oznaceno 45 dana od onog prvog termina, znaci 22.09.

Frajla
    13. Rujan 2019. 08:20

lala3

Samycestitam 😍… ti si bas dugo cekala kod kuce, dobro si se usudila na to, jer znam da si cak noc ranije pitala za prodisavanje trudova… meni je frka jer mi je bolnica prilicno daleko, treca beba, a interesantno da ja nemam(barem s prvo dvoje nisam imala) tih pripremnih trudova… bas me strah kako cu stici do bolnice… to mi zadnjih dana ne da mira.. prvi porod 6 sati, drugi 3,5 🙄, a bolnica sat vremena daleko…. kako sam napunila 30 tt sve me vise strah kako ce to sve proci…

A u najgorem slucaju zoves hitnu 🙈
    Mozes mozda vidjeti u trudnckoj, pa ako vide da se nesto sprema da te ostave u bolnici i prije poroda (naravno, ako ti tko ima klince cuvati)

Frajla
    13. Rujan 2019. 08:23

Aurora87

Evo da prijavim da mi ispalo jos malo sluznog cepa…mislim, pretpostavljam da je jer slici slikama na guglu samo su manji komadi. Sad kad me sutra gin opet pregleda pa krene i rodim na petak 13😁. Iako, nemam nikakvih drugih tegoba i najava moguceg poroda…
    A nikako da se sjetim komemtirati da mi julie bas sumnjiva…jako ti se spava u zadnje vrijeme, to je to…sutra, preksutra😉😁

Jooooj meni je to bas drag dan. S muzem sam krenula na petak 13 🤪
    Htjela sam i vjencanje tako,ali nije ga bilo na vidiku, pa je ipak bila subota 13 😆
    Svaka cast na hrabrosti za gugla je sluznih, meni to malo gadljivo.🙈 Ja sam se pouzdala da cu i ovak skuziti da je drugacije od iscjedka

• ReginaP
    13. Rujan 2019. 08:25

Leona29

Jutro 😘
    Da se napokon i ja javim… Jos smo u komadu 🙈😂😂 ono neki dan nije bila plodna, samo vodenkasti iscjedak i laznjaci…
    Uglavnom, jucer bio termin… Ja na pregled…ctg ne ocitava trudove, ja prst otvorena, plodna vida mlijecna.. Kaze gin ja nebi forsirao nista nego cu vas pustiti kuci do subote pa cemo vidjet, nek ide pomalo prirodno… Reko ok svaka mu cast… Dosla ja kuci, popodne krenuo cep… I jos mi ide kad se obrisem, a imam laganu menstrualnu bol.. Tako da ko zna, mozemo dns ili sub ili ned definitivno jer ce me ostaviti posto mi je bolnica malo dalje a ja se otvaram… Eto tako da sad cekamo 😊

Ooo stize bebica 🥰 jesi uzbudjena? Drzim fige da sve brzo i lijepo prodje 

Frajla
    13. Rujan 2019. 08:29

Andrea21

Irma123- ma nema na cemu 🤗 to sve nosis u hzzo gdje si prijavljena
    A za jednokratnu novcanu potporu ti treba:
    - takoder kopija osobne i zdravstvene
    - uvjerenje o prebivalistu
    - i bebin izvod iz matice rodenih kad se rodi ( to se valjda u maticnim dobije, nisam sigurna)

Ako mislis na ono sto se dobije kad se beba rodi, to ti rijese u maticnom kad ju prijavljujes.
    Znaci, kad se beba rodi treba zvati u matični i vidit jesu dosli papiri iz bolnice. Kad dodu idete ti i otac sa osobnama.
    Tamo se odradi prijava djeteta (dobijes rodni list i domovnicu), prijava adrese (prije se moralo u mup) i to za naknadu (prije se isto islo posebno, mislim u hzzo).
    Osim toga jos treba ici
    -mup za jmbg (nije hitno, treba ako netko zeli prijaviti djete na svoju poreznu), pa porezna
    -grad/opcina/županija  ako daju neke naknade, svatko ima svoja pravila koliki je rok
    -za zaposlene javiti se u firmu ako daju kakve novce (mi saljemo mailom samo scan rodnog lista)

PatyDi
    13. Rujan 2019. 08:30

Jutro! 🌞
    Sretno na pregledima danas tko ima! 
    Ja se samo nadam da me nece uhvatiti na vecer ili po noci, da se barem naspavam, koliko se uopce mogu kad idem na wc svaka 2 sata 😅 Zadjih par noci se budim ko beba za podoj 🤣🤣🤣 oko ponoci, pa oko 2, pa 4, pa 6 i onda se probudim do kraja oko 8 😄 
    To za cim duze biti doma kad krene, mislim si da bi i ja bila, posto mi je bolnica na 10ak min, a i kazu da to ide sporije kod prvorotki, a opet s druge strane, mozda je bolje da sam tamo pod njihovim nadzorom...joooj svaki dan mi se vrte razni filmovi o tome, a kad pocne tko zna kak ce biti 😬 

Frajla
    13. Rujan 2019. 08:35

Venus

E cure koje ste rodile, ili one koje su blizu, kad su vam poceli lazni trudovi? Ono menstrualna bol, grcenje, stezanje i sl? I koliki razmaci?

Mislim kako oni ako me uhvati da znam 100% da su lazni?
    I danas je promaklo u guzvi ocito moje pitanje za sluzni cep, kad vam je poceo ispadati i kako je izgledao?

Ja nisam imala lazne trudove....tj u bolnici su me uvjeravali da su lazni jer ih ctg nije ocitavo, ali obzirom da sam se porodila za koji sat ocito nisu bili lazni 🤪
    Kazu da prave nista ne moze smiriti, a lazne moze-lezanje, promjena polozaja, tusiranje, normabel (ja se nebi usudila popiti, da nebi ispalo da su pravi, a ja uspavana tamo 🙈)....
    Sluzni malo baca na onaj americku zele tekstrom 🤣, nekome proziran, nekome zuckast, moze imati malo krvi, onak kao zilice, malo smedeg....ali i da ga ne skuzis nije problem, ionak nist ne znaci, mozes se poroditi isti dan, a mozes za 2 tjedna kad ispadne. A nekom ni ne ispadne (vjerojatno na porodu tek)

• Noemi1
    13. Rujan 2019. 08:52

Cure, vi ko sampanjci, cepovi samo ispadaju 🍾🍾🍾😂 

Leona29
    13. Rujan 2019. 08:52

ReginaP

Leona29

Jutro 😘
    Da se napokon i ja javim… Jos smo u komadu 🙈😂😂 ono neki dan nije bila plodna, samo vodenkasti iscjedak i laznjaci…
    Uglavnom, jucer bio termin… Ja na pregled…ctg ne ocitava trudove, ja prst otvorena, plodna vida mlijecna.. Kaze gin ja nebi forsirao nista nego cu vas pustiti kuci do subote pa cemo vidjet, nek ide pomalo prirodno… Reko ok svaka mu cast… Dosla ja kuci, popodne krenuo cep… I jos mi ide kad se obrisem, a imam laganu menstrualnu bol.. Tako da ko zna, mozemo dns ili sub ili ned definitivno jer ce me ostaviti posto mi je bolnica malo dalje a ja se otvaram… Eto tako da sad cekamo 😊

Ooo stize bebica 🥰 jesi uzbudjena? Drzim fige da sve brzo i lijepo prodje

Jesam i to bas jako, pa se mislim da od tog silnog uzbudjenja i razmisljanja o tome ni nece da krene kako treba nego eto zeza me, krene pa stane krene oa stane 😂😂😂 bas me drzi neki adrenalin... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.