Cure, kako ide s porodiljnim? Po starom terminu, trebao bi mi krenuti 10.10. Kako mi je termin pomaknut pet dana prije, krenut ce porodiljni pet dana prije, znaci 05.10. Kako onda ide isplata? Za ovaj mjesec cu jos dobiti koplikacije i od 01.-05.10. a onda od 05.10. do kraja mjeesca porodiljnu naknadu, tj." svoju placu"? To dobivam krajem listopada? Tako da znam oko troskova, moram maloj kompletno sve za jesen zimu kupovati a i za bebu jos neke stvari.
Porodiljni ces dobiti u 11 mjesecu, isto oko 20-tog
Samo si provjeri s gin jel termin bas sluzbeno pomaknut, tj hoce ti po njemu otvarati
Jer neki dr tako kazu to je manja/veca trudnoca, a svedno otvaraju po zm
Thx, nekako sam se nadala vecoj lovi iduci mjesec 🙄.
Na zadnjem nalazu mi je termin sluzbeno 19.11. po zm, ali cu jos svakako pitati kad idem po doznake krajem mjeseca.
Ispricajte me sto jos jednom pitam vezano za ovu temu. Sve podatke, papire i ostalo sto ce mi biti potrebno za porodiljnu naknadu sam izvadila kopirala i pripremila. U hzzu mi je rekla zena da moram donjeti i od biroa potvrdu da sam nezaposlena.
Ja se nikad nisam prijavila na biro ( nisam imala potrebe za tim ugl. ) pa imam tri pitanja za Vas ako mi itko moze reci.
1.Dali se ja sad trebam prijavit na biro da bih mogla dobiti tu potvrdu o nezaposlenosti?
2. Na netu sam citala da sto papira treba i njima na bito donjet da bi se ta potvrda dobila, koji su to papiri?
3. I dali je ijedna od Vas prijavljena na biro dok je trudna? Jel fkt nekuzim to s biroom sada
Ides jednostavno na hzz i tamo ti sve objasne. Mozemo ti mi tu tipkat i ti ces se pogubiti od info, a ovako uzivo na licu mjesta sve rijesis
Cure di imaju za kupiti one naljepnice za auto, tipa beba u autu i to?
U bubamari imas one koje se sa vakumom zakace na straznje staklo, imas neku sa minnie/mickey, to smo mi uzeli, pise baby on board ili obican cetverokut gdje pise beba u autu.
Meni je to zgodnije od naljepnica, koju poslije ne mozes skinuti sa auta.
Isto me zanima gdje ima za kupiti "djeca u autu", buduci da ce ih biti dvije. Vidjela na nekim autima po kvartu.
E super, hvala ti...da, bolje su te koje mozes odlijepiti poslije
Zadnjih 10 kontrakcija mi je islo na 4 minute pa se vrati na 7 pa na 4,uopce nisu bile pravilne,ali zadnjs 2 me spicio takav nagoj za tiskamje da sam se preznojila,i tu se brzinski pakujem i idem za rodiliste.
Da u Sarajevu se pusta u koliko si rodio prije ponoci,onda te sutra u 14:00 puste.
Sin je samo ljubi i ljubi.
Samy cestitam 😍... ti si bas dugo cekala kod kuce, dobro si se usudila na to, jer znam da si cak noc ranije pitala za prodisavanje trudova... meni je frka jer mi je bolnica prilicno daleko, treca beba, a interesantno da ja nemam(barem s prvo dvoje nisam imala) tih pripremnih trudova... bas me strah kako cu stici do bolnice... to mi zadnjih dana ne da mira.. prvi porod 6 sati, drugi 3,5 🙄, a bolnica sat vremena daleko.... kako sam napunila 30 tt sve me vise strah kako ce to sve proci...
Ispricajte me sto jos jednom pitam vezano za ovu temu. Sve podatke, papire i ostalo sto ce mi biti potrebno za porodiljnu naknadu sam izvadila kopirala i pripremila. U hzzu mi je rekla zena da moram donjeti i od biroa potvrdu da sam nezaposlena.
Ja se nikad nisam prijavila na biro ( nisam imala potrebe za tim ugl. ) pa imam tri pitanja za Vas ako mi itko moze reci.
1.Dali se ja sad trebam prijavit na biro da bih mogla dobiti tu potvrdu o nezaposlenosti?
2. Na netu sam citala da sto papira treba i njima na bito donjet da bi se ta potvrda dobila, koji su to papiri?
3. I dali je ijedna od Vas prijavljena na biro dok je trudna? Jel fkt nekuzim to s biroom sada
Gdje se sve treba ic za porodiljnu naknadu ako si nezaposlen? Ja opce nisam nist jos istrazivala.. znam da u opcinu i u zupaniju za jednokratnu al za ostalo opce nz..
Irma123- za porodiljnu ti treba kopija zdravstvene i osobne, uvjerenje policijske uprave o prebivalistu,preslika tekuceg racuna, potvrda s biroa da si nezaposlena, od bebe kad se rodi kopija rodnog lista i ispunjen obrazac koji ces dobit u hzzu i tamo ides za porodiljnu naknadu. 🤗
Evo da prijavim da mi ispalo jos malo sluznog cepa…mislim, pretpostavljam da je jer slici slikama na guglu samo su manji komadi. Sad kad me sutra gin opet pregleda pa krene i rodim na petak 13😁. Iako, nemam nikakvih drugih tegoba i najava moguceg poroda…
A nikako da se sjetim komemtirati da mi julie bas sumnjiva…jako ti se spava u zadnje vrijeme, to je to…sutra, preksutra😉😁
Ahahahahahah, ja se nadam da bude, ali kako mi se cini nista od toga jos nekoliko dana premda se to okrene za cas 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji