Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ygritte
    11. Rujan 2019. 05:29

Angelina cestitam i bas mi je drago da si imala super iskustvo 😀
    U zadnje vrijeme nizu se samo lijepi porodi pa se nadam da cemo nastaviti u tom smjeru 😊

• ReginaP
    11. Rujan 2019. 06:00

samy_lo

Cure,hoce mi neka opisati kako prodisavati kontrakcije.Ne sjecam se kako je to bilo sa prvim porodom.A nisam isla u skolu za trudnice jer sam na selu.Pa ako nekoj nije mrsko da mi napise.Jer moje BH kontrakcije postaju za par nijansi bolnije nego do sad :D pa da se pripremim :)

Mislim da Ce ti biti najlakse da si pogledas neki video na YouTubeu pa vjezbas 

• MonaL.
    11. Rujan 2019. 06:11

Venus

Ja sam sogorici za babine uzela ethereal zimsku, u njih su velicine 0-6, 6-12 itd i to mi se cini super. Ne da moram svako mjesec-dva novu kupovati.
    Tako da cemo i mi za malenu narucit Ethereal, a sad im je taman stiglo jos novih uzoraka, preslatki su.

Nego mene zanima sad mamice koje radjamo jesenske bebe, kad planirate prvi izlazak ako sve bude ok? I u sta obuci bebu, ja od velicine 56 nisam nikakve jaketice ni dzempere jos uzimala, imamo toplu jakaticu 62 iz nexta.

I pitam se sta je najzgodnije za bebe, jel tako topli outfit s jaketom i dekica, ili pak cijeli onaj skafander/debelo sustavo odijelo?

Ja sam skafander pripremila. Lakše ga je u jaje stavit i sve ,ne moram skidati i oblačiti jaketicu. I ruke su zaštićene 😊

• Pikulica19
    11. Rujan 2019. 06:59

Jutro curke 🥰
    Monal skafander ako mislis na onaj zimski debeli ti nije za jaje, i preporucavaju se ona mekana odjelca gdje beba nije ko fikus ustogljena 🤣 ako me razumijes... 🤗

Frajla
    11. Rujan 2019. 07:49

samy_lo

Cure,hoce mi neka opisati kako prodisavati kontrakcije.Ne sjecam se kako je to bilo sa prvim porodom.A nisam isla u skolu za trudnice jer sam na selu.Pa ako nekoj nije mrsko da mi napise.Jer moje BH kontrakcije postaju za par nijansi bolnije nego do sad :D pa da se pripremim :)

Dok ide duuuuboko udah na nos i onda onaj tri kao puhtaja na usta (fora je da sto sporije izdahnes)
    Kad vise ne ide onda plitko dahtanje na usta, kao pas

Frajla
    11. Rujan 2019. 07:54

felicita28

Curke koje imate vrece za spavanje i koje planirate stavljati bebe u to, kolike su vam velicine te vrece…ja sam dobila neku broj 80 i nekako mi je to veliko za pocetak ili moze proc?

Nije problem duzina nego onaj otvor za glavu, bebi se ne smije moci provuci glavica unutra dok je vreca zatvorena (jer bi mogla spuznuti unutra).
    Ovak napamet je vjerojatno velika, 80 je inace velicina za 9-12 mjeseci, ali treba probati....
    Ja sam imala neku koja ide od 0-6 mjeseci, a velicina 68 je recimo 4-6 mj, pa pretpostavljam da bi taj broj trebao biti ok i za manju bebu...

• Jeja4
    11. Rujan 2019. 08:19

Venus

Jel netko isprobao mozda neke ekoloske pelene, dm je dobio neke svoje babylove eko al samo velike brojeve (4 i 5). Mi smo za sad nabavili malo babylove i malo Violeta jer sam cula da su odlicne, sogorici su kaze i jedne i druge bolje od Pampersa… a kaze da su najbolje neke Trudi talijanske pelene iz ljekarne.

I Muller ima brdo vrsta, pa ako je netko jos neke kupio, ispobao da javi dojmove za nas koje to uskoro ceka

Trudi sam koristila sa kceri, definitivno najbolje i najizdrzljivije. Moze biti ful puna ali ne promace. S drugom kceri planiram isto te koristiti, nadam se da se nisu "pokvarile'" u zadnje 2g koliko ih ne koristimo

• Jeja4
    11. Rujan 2019. 08:28

Marla5

Kengurica

Marla koliko imas godina? Znate sta, ne trebamo se toliko bojati te indukcije jer znam vec vise primjera di potpuno induciran porod bude kratak i super.
    .
    Cure ako smo u terminu od 37-42tjedna, jel to od punih 36 ili od punih 37 (npr jesmo 36+3 u terminu)?

Znala sam da ce netko pitati :) Biblijske 42!!!

Do sad je sve bilo uredno i bez ikakvih problema, a kad bi na pregledu spomenula godine svi bi samo rekli da to nema veze sto me ugodno iznenadilo. Sad pred kraj ispada da ipak ima veze pa sam malo u soku…

Zasto ako je sve u redu? Ja imam 41 i rodit cu drugi puta. Nadam se vaginalnom porodu, prvi je bio carski. Moj ginic smatra da to nema veze, vidjet cemo sto kazu kad  cu krenuti u  TA

• irma123
    11. Rujan 2019. 08:41

Jutro curke. Eve mene u TA. Trudovi oko 30 vecinom.. zna i 20 zna i 40 a znalo je i preko 60 doc a vdijet cko sta doktor kaze cekamo njega. Fala bogu prva sam na redu pa nema cekanja toliko hehe

PatyDi
    11. Rujan 2019. 08:58

Jutro! 
    Angelina svaka cast, vidi se da nisi panicarila i dobar dio posla odradila doma umjesto sa si u predradjaoni, ali za to stvarno trebamo biti bas skockane u glavi 😚
    Irma ctg ti mjeri trudove, ali nama su na tecaju rekli da on nekad izmjeri, a zena nis ne osjeca ili obrnuto, tak da se nemoj obazirazi na to nego kak se ti osjecas. 
    Felicita ja uzela isto manju, ali prvih mj dana mislim da ga necu stavljat unutra, jer naravno, na red dolazi moje slavno umatanje 😄
    Zaboravih tko je pricao o kolicima i jaknama, ali ak s kolicima niste zadovoljni vec je neka spomenula, lako se vrate. Ipak vam moraju biti prakticna. A za jaknicu isto mislim da je nepotrebna i pocetku. Ja sam dobila bas neku vrecu/skafander za kolica pa cu ga unutra stavljati kad bude zima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.