Nikako vam se ne stignem javiti 😐
Dakle ovako...
U subotu sam od jutra imala grceve drugacije nego inace, ali nisu bili bolni. Posto su se non stop javljali znala sam da se blizi taj trenutak. Ja usisala stan, obrisala prasinu, oprala sude koje je bilo, stavila prati turu vesa, oprala kosu, ispeglala kosu, oprala kupaonicu... nema sta nisam 😁 e onda su oko 17-18h poceli "grcevi" biti bolni, ali skroz malo, neka menga bol. Posto se to stalno ponavljalo, odlucim ih mjeriti. Razmaci na 7, 9, 8, 10, 5, 4 min i takvi su i ostali do samog poroda, samo im se intenzitet pojacavao. Polako se blizi ponoc, ja se istusirala i spremila sve stvari.. dragi na kaucu mjeri razmak trudova koristeci neku aplikaciju, a ja na pilatesici prodisavam. Oko pola 2 sam osjetila da je to to i da je vrijeme za bolnicu i odemo mi. Dodemo tamo, snimljen ctg, kaze doktorica - idealan. Ok, idemo pregled, otvorena 4cm, cerviks nestao, busi mi vodenjak i idemo u pripremu. Stave mi venski put, izvade krv, daju klizmu i secem hodnikom. Klizma je potpuno bezazlena stvar, problem je kad te uhvati trud pa ne mozes vise zadrzati nista u sebi tako da sam ja relativno brzo zavrsila na wc-u i isla sam nekih 3-4 puta, nije bilo ugodno kakati i izdrzavati trudove koji su nakon prokinutog vodenjaka itekako bolniji. No i dalje nista za ne izdrzati.
Prode tako nekih sat-sat i pol i smjestaju me u boks. Pitaju za epiduralnu.. iako sam jos prije odlucila da ju necu uzeti, u tom trenutku je nesto iz mene samo opalilo - moze. I odmah mi prikljuce infuziju koja mora prije isteci. Moram lezati na boku zbog ctg-a i to mi je bio najveci problem jer su tu trudovi postali vec opaki. Dragog ne pustaju prije epiduralne, a ja ne znam koji dio kreveta da strgam. Oni svako malo dolaze i komentiraju - bome dobri trudovi. Haha, reko znam. Ipak, uspijevam nekako prodisati. Infuzija jos tece, a meni vec dolazi nagon za tiskanjem. Doktorica skuzi da je vrag odnio salu i ide me pregledati. Kaze ona - nista od epiduralne draga, jos par trudova i vi cete roditi. Svi se ustrcali, idu brze po dragog da se oblaci. Dolazi on, ja vec sve zvijezde vidim, njega uopce ne dozivljavam. Jedva nekako uspijevam prodisavati trudove uz babicu i doktoricu, povremeno se i izgubim pa pogrijesim, ali uglavnom sam bila poslusna. Necu lagati, ti zadnji trudovi su nesto ludooooo da lude ne postoji 😂 ali vjerujte mi nije uopce tako strasno da se ne moze. I prode tako jos nekoliko trudova, ja osjetim kako joj se glavica spusta i kaze babica da kad dode sljedeci trud mogu tiskati. Ajme olaksanja... i tako u 3 truda izletila mala princezica od 3800g i 51cm. Iako mi je babica masirala medicu nije bilo sanse spasiti ju tako da mi je napravila epiziotimiju, mala ima veliku glavu 🙈 odmah mi ju stave na prsa, a ona pak odmah trazi dojku.
Porod posteljice mi nije bio nesto preugodan jer mi se vise nije dalo tiskati, ali to je brzo zavrsilo. Sivanje sam osjetila samo pred kraj malo, onaj dio gdje kozu sivaju, nije toliko strasno. I nakon svega ostajemo jos 2 sata uzivati u boksu sa malom, ljepljivom, smrdljivom i najljepsom strucom.
Sve u svemu, meni jedno predivno iskustvo. Ekipa na porodu odlicna. Prvorotka koja je u boksu provela samo sat i pol bez epiduralne i bez dripa, pa mogu samo biti zahvalna Bogu sto je sve tako super proslo.
Ako netko ima pitanja, slobodno 😁
Danas smo stigli doma i nemamo bas vremena puno tipkati. Odoh ju buditi za dojenje 😁
Angelina cestitam..super porod..da li bi mi mogla objasniti kako zapravo predisati kontrakcije? Hvala
Wow Angelina, predivna prica i iskustvo. Samo te moram pohvaliti, prava si ono zena-majka-kraljica 😂😍
Pa tako cijeli dan s trudovima nema sta nisi napravila i ocistila, i jos imala snage u po noci radjati. Sigurno je taj rad po kuci pomogao da se ubrzaju stvari 😀 pa ti si rekordnom brzinom dosla od 4-10cm, jel to u 2-3 sata ili koliko? I nisi jos ni drip dobila?
Po meni porod za pozeljeti, i ja muzu kazem bolje da prirodni trudovi krace traju i brze rodis ma makar jako bolni, nego dugacke epidural i drip procedure pa radjas po 10-15 sati
Ja sam u pravo na gacicama primjetila kao smedjkasto krvavi iscjedak.Sluzni cep mi nije ovako izgledao,pa moguce da se otvaram
Mislim da je definitivno sluzni cep, on se zna pojaviti tako smedi i sa malo krvi.. još uz te jače kontrakcije.. Sve mi upućuje da ćeš brzo u radaonu..😊😁 sretno
Angelina lijep porod moram priznat 🤗
Kad si ovako lijepo to opisivala kao da mi pricas dozivljaj s Blue Tornado iz Gardalanda-luda avantura.... U sebi sam samo rekla "hocu i ja napokon da dozivim to" 🙈 koliko si to lijepo i s osjecajem nam prenijela, hvala na tome 🥰
Uzivaj u svojoj struci i dobar tek joj zelim 😍
Angelina bome lijepa priča, sad uživaj sa svojom stručnom.....btw zar se bebe mora buditi za dojenje ili čekamo da same traže tj da se probude?
Angelina bome lijepa priča, sad uživaj sa svojom stručnom…..btw zar se bebe mora buditi za dojenje ili čekamo da same traže tj da se probude?
Dok su jos tak male treba davat svaka 2 3 h i ako ne traze, a nakon mj dana moze se pustit i duze. Tak sam bar ja skuzila
Angelina predivno. Ti mi se činiš tako staložena i realna ženska i plus to sve je lijepo teklo tako da mi je tvoj poros ono što bih sebi poželjela. I bas kako kaze Pikulica, to si tako lijepo prenijela i s nekom posebnom emocijom.
Sortiraj odgovore
Najstariji