Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marla5
    10. Rujan 2019. 21:34

https://lbdf.lilypie.com/QvbBp2.png

I nemam pojma kako se postavlja ovaj lilypie ticker s tjednima i danima :)

• Kengurica
    10. Rujan 2019. 21:38

Marla koliko imas godina? Znate sta, ne trebamo se toliko bojati te indukcije jer znam vec vise primjera di potpuno induciran porod bude kratak i super.
    .
    Cure ako smo u terminu od 37-42tjedna, jel to od punih 36 ili od punih 37 (npr jesmo 36+3 u terminu)?

Julie
    10. Rujan 2019. 21:48

Punih 37 tjedana se racuna

• Kengurica
    10. Rujan 2019. 21:50

Kuzim, mene zbunjuje to 37. tjedan i 37 tjedana sam trudna jer to nije isto pa nikad ne znam na sta oni misle.

• Pikulica19
    10. Rujan 2019. 21:51

Kengurica

Marla koliko imas godina? Znate sta, ne trebamo se toliko bojati te indukcije jer znam vec vise primjera di potpuno induciran porod bude kratak i super.
    .
    Cure ako smo u terminu od 37-42tjedna, jel to od punih 36 ili od punih 37 (npr jesmo 36+3 u terminu)?

Ja sam shvatila kako doktori pricaju da dok napunis punih 36tt da si nakon toga u terminu ili kako bi ja rekla - nastupaju sigurni tjedni.... Tj. Kao sto si pitala da s 36+3tt si u terminu 🤗

LollyBB
    10. Rujan 2019. 21:53

Marla5

LollyBB

ReginaP

LollyBB

Jutro, cure. Tko ide u Merkur, tamo je dr Flisar. U petak će mi inducirati porod zbog dijagnoze tlaka i gestacijskog. Iznenadila sam se jer je Roki rekao par dana nakon termina, ali eto, ona hoće prije.

U kojem si ti tjednu? Netko mi je jednom rekao da gestacijski induciraju obicno u 38/39 tjednu. Bitno da ces za vikend imati svoju bebicu u rukama 🥰

Danas 39+3. I taj gestacijski je bio bezveze. Čak je Roki rekao da on misli da to i nije bio gestacijski i da su me izmaltretirali svaki mjesec, ali moram se sad voditi do kraja tako. Ma da, bebica je na putu i to je najbitnije. :)

ja sam isto luda zbog tog gestacijskog: samo na OGTT-u poviseno, ostalo sve uredno. Cak mi na Vrhovcu rekli da ne moram vise dolaziti, a doktor u bolnici hoce carski u 38. tjednu! (Zbog te dijagnoze, 20 kg viska I jer sam biblijski stara). Privatnik kaze da nema razloga i da nemam gestacijski.

Sad moram ici kod treceg :( Beba je s 35 tj. 2 600 (malo veci, ali nista enormno) do punog termina ce biti oko 3 600.

Bas sam jadna. Citam na Rodi i cini se da svaka bolnica ima svoju politiku oko gestacijskog.

U petak idem u Vinogradsku a na uputnici mi pise UZV (ne i pregled).

Meni je dr u Merkuru rekao da to vjerojatno i nije gestacijski, ali sam zbog prvog guka rano poslana na ogtt i tu kreće mjesečno hodočašćenje po VV. Svi profili uredni, drugi ogtt uredan, kilaža dobra. Jbg, cijelu trudnoću me tako vode i sad ne mogu ignorirati, plus taj tlak. Za carski mi nitko nije ništa spominjao, a ja isto spadam u starice. 

Frajla
    10. Rujan 2019. 22:07

Marla5

LollyBB

ReginaP

LollyBB

Jutro, cure. Tko ide u Merkur, tamo je dr Flisar. U petak će mi inducirati porod zbog dijagnoze tlaka i gestacijskog. Iznenadila sam se jer je Roki rekao par dana nakon termina, ali eto, ona hoće prije.

U kojem si ti tjednu? Netko mi je jednom rekao da gestacijski induciraju obicno u 38/39 tjednu. Bitno da ces za vikend imati svoju bebicu u rukama 🥰

Danas 39+3. I taj gestacijski je bio bezveze. Čak je Roki rekao da on misli da to i nije bio gestacijski i da su me izmaltretirali svaki mjesec, ali moram se sad voditi do kraja tako. Ma da, bebica je na putu i to je najbitnije. :)

ja sam isto luda zbog tog gestacijskog: samo na OGTT-u poviseno, ostalo sve uredno. Cak mi na Vrhovcu rekli da ne moram vise dolaziti, a doktor u bolnici hoce carski u 38. tjednu! (Zbog te dijagnoze, 20 kg viska I jer sam biblijski stara). Privatnik kaze da nema razloga i da nemam gestacijski.

Sad moram ici kod treceg :( Beba je s 35 tj. 2 600 (malo veci, ali nista enormno) do punog termina ce biti oko 3 600.

Bas sam jadna. Citam na Rodi i cini se da svaka bolnica ima svoju politiku oko gestacijskog.

Iz prica mi se cini da vinogradska najvise forsira te indukcije i carske 🙄
    Ja sam se zadnji put mislila izmedu sv duha i njih, igrom slucaja sam izabrala sv duh i kasnije mi je bilo bas drago. Jer su me vodili i kao dijabetes i tlak (nijedno nije bilo "pravo"), a ovdje me stvarno nisu mrcvarili

Venus
    10. Rujan 2019. 22:16

S punih 37 ulazis termin. Jer na svim onim nekim aplikacijama mi pise 3.10. sam 37tt punih i to je Early term

Venus
    10. Rujan 2019. 22:18

Sve ispod punih 37 tjedana se smatra pre-term birth ili prijevremenim porodom

Marla5
    10. Rujan 2019. 22:24

LollyBB

Marla5

LollyBB

ReginaP

LollyBB

Meni je dr u Merkuru rekao da to vjerojatno i nije gestacijski, ali sam zbog prvog guka rano poslana na ogtt i tu kreće mjesečno hodočašćenje po VV. Svi profili uredni, drugi ogtt uredan, kilaža dobra. Jbg, cijelu trudnoću me tako vode i sad ne mogu ignorirati, plus taj tlak. Za carski mi nitko nije ništa spominjao, a ja isto spadam u starice.

Meni su za divno cudo na VV nakon dva uredna nalaza rekli da ne moram vise dolaziti, a moja sestra je hodocastila zbog 5.1 na pocetku trudnoce do kraja.

Frajla, to sam i ja cula za Vinogradsku. Svako svoje la sad ti budi pametna...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.