Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    06. Rujan 2019. 00:53

*trudovi

Julie
    06. Rujan 2019. 00:54

samy_lo

Neko je pisao za trudove i sl.Pa da ispricam iskustbo sa svog prvog poroda.
    Narucena u ponedjeljak na komisiju jer mi je to 8 dan prelaska termina.Sluzni cep ispao ili u subotu ili nedjelju.2 prsta otvorena.Doktor me narucujd u srijedu na indukciju,i da ponesem gel.
    Tu vecer sjedim kod mame,inace zivim preko puta,i oko 21:30 mene presjeca stomak te idem stalno u wc,mama mi kaze hajde ti kuci ti ces roditi.(Inace sam mamu slusala za savjete jer je rodila 5,a od toga 4 kuci)
    Odlazim kuci te idem stalno u wc obavljati veliku nuzdu.Kontrakcije idu na 7 minuta.Muza otjeram u sobu da spava jer mi jednostavno smeta.Uzmem nesto pojesti,ali odmah povratim.Kontrakcije ubrzo idu na 5 minuta.U glavi mi mamin savjet da ako ne pukne vodenjak cim prokrvarim idem za bolnicu.Kada su kontrakcije stigle na 3 minute mene vec umor obara te izmedju kontrakcija ja zaspim.Opet imam potrebu da idem u wc,ali moja crijeva su prazna,obrisem se i vidim krv.Obucem sd i budim muza,vec je 6 i 20.U porodiliste stizemo oko 7:00.Mene prikljucuju na ctg i cekaju doktora.Moj muz doceka doktora na ulazu i kaze mu za mene,te doktor ulijece i odmah me skida sa ctg i na onu odvratnu stolicu da me pogleda.Galami da sta sam cekala otvorena sam 10 prstiju i da s sni slucajno ne napinjem.Naredjuje da me voze u salu.Ja stojim i cekam,vraca se kroz 10 minuta i galami na sestrice da sta cekam da trebam odmah u salu.Odvode me,i ide procedura nije ni vazno.Prilazi mom stolu i kaze mi da se malo strpim jos kad sam vec ovoliko da zavrse zenu pored koja radja dvojke.Ja pricam sa sestrama,te dajem potrebne podatke.Prilazi doktor busi vodenjak,i ukljucuje 5 kapi dripa.Veze nemam zasto.Opet dolazi za 5-10 minuta i kaze hajde imas trud napni se,ja se napnem ali nista.Ceka on i govori pa sto se ne napinjes kad imas trud,rekoh pa kad me ne boli.Opet mi govori kad cu se napeti,i govori sestri da pokusa izbjeci epziotomiju.Nakon par napona ipak me recnuse te se rodi moj djecak.Zatim dolazi sivanje koje nikad da zavrsi.Znam da su trazili 3 pakovanja konaca.Kasnije mi doktorica koja me sivala kaze kako sam rezana i uz to pukla na L,imala sam bas puno konaca i grozno iskustvo sa njima.
    Mozda sam ruzno pisala bez zereza i sl.ali sam preumorna.

Zasto si cekala tako dugo s odlaskom u bolnicu?

06. Rujan 2019. 01:06

Kengurica

😂😂😂 Ayla. Te bebe prije negoih dobijes zvuce ko neki space shutlle-ovi, ono trebas upute, a nema ih nigdje ;)

Bas tako 😂😂

Venus
    06. Rujan 2019. 01:38

Joj Samy koja prica, ismijala sam se. Isto se pitam zasto si cekala da dodju na 3 minute? 😅 koliko dugo su ti trajali trudovi na svako 5min, znam da ima ono neko pravilo 5-1-1, svako 5 min, 1 minuta trajanja i tako bar sat vremena prije odlaska u bolnicu.

I ako si imala te trudove kako onda nisi imala bolne nagone na tiskanje? 😃😃

Kako god super da si brzo rodila, cestitke na djecacicu ❤️

• samy_lo
    06. Rujan 2019. 04:20

Cekala sam jer nije doslo do pucanja vodenjaka.I jednistavno tako mi je osjecaj govorio.Da,trudovi tj.naponi za tiskanje bebe me nisu boljeli.Cak sam poslije poroda i citala negdje da kada je vrijeme da beba izadje vani trudovi uopste ne bole.
    I uvijek kazem sto se mog poroda tice 10 puta cu se poroditi.Zaista sam imala lijepo iskustvo.Naravno da kontrakcije bole,ali nista za sta nase tijelo nije spremno.Bas me mama jucer pita je li te sad strah,kazem ne,nije.Ono uhvati me trema kako ce sve izgledati,ali da me strah ne.
    Jos sam danas sretna.Na instagramu sam osvojila nagradu sisanje,farbanje i feniranje,taman da se sredim pred porod 😃

• sreca
    06. Rujan 2019. 06:06

Venus

I jos neke tegobe zadnjih dana su mi nos skoro stalno napola zacepljen, od klime kisem, pa smrcam, pa se zacepi nos i vecinu dana i noci prodisem na usta.

I jako osjetljiv stomak, mekana stolica ili dijareja po 3 puta u danu. Nekako mi se sve skupilo od jednom i bas se lose osjecam. Znam da su pri kraju sve tegobe normalne al neznam jel jos nekoga bas tako muci sve pomalo 😕😕

Također zadnjih dana nos začepljen, vec sam pomislila nisam se valjda prehladila.. i stalno umorna,nakon buđenja opet ubrzo spremna za odspavati. 

• Pikulica19
    06. Rujan 2019. 06:14

Jutro 🦉🤗
    Samy cestitam na nagradi 🥳 Ma proci ce i ovaj porod tako lagano, bit ce jos jedno lijepo iskustvo... 🥰
    Aurora a bas sam razmisljala kako ja gledam na to da se rodi na rodjendan 🤣 Nit ja svoj ne volim slavit, vise sam za otici na vecericu s muzicem i pocastit se, a kad bi se beba rodila ljudi bi znali da je objema rodjkas, dosli, donijeli nam pokloncic ali bi ona bila u centru paznje sto mi zvuci savrseno 😍🥰🤔

Julie
    06. Rujan 2019. 06:41

Jutreko 🥰
    Samy bome imaš muda sto si tako cekala, ja se bojim poroda u kući ili bilo gdje osim bolnice. Nekako mi treba to sve biti sterilno i moram imati tim stručnjaka oko sebe, kućne uratke ostavljam za neke druge stvari. 
    Mene danas čeka pregled  🤪🤩

Frajla
    06. Rujan 2019. 06:59

ayla

mc_zgb

Netko je spomenuo široko povijanje, mislim da u Vinogradskoj to još rade i da ti kažu da radiš doma. Meni iskreno to nema smisla, tj ne vidim kako neki tako povoj može raditi razliku? Jel netko zna nešto više o tome?
    ..
    Što ste uzele sve od kozmetike za bebu? Ja sam skroz izgubljena u svim tim kremicama za ovo za ono i nemam pojma što bi uzela uopće. Imam od alverde neku kremu za tijelo valjda i šampon, to sam dobila. Ali isto tako ne bi to koristila odmah od početka. Ili se koristi odmah?Help!

Kod nas se siroko povija i mora vjezbati kukici do prve kontrole, zasto neznam i ja bi volila znati 😀
    Ja kod kupanja koristim hipp ulje za kupanje koje je s bademom i poslje svakog skupanja obavezno namazem cijelu bebicu s babylove uljem, za guzu koristimo pavlovicevu i super nam je i koristila sam puder katkad jer je bilo kao zguljene koze pa da nije uvijek vlazno i nema za sada nikakvog osipa za nosic koristimo aqua maris baby nakapam tu i tako kada hropce jer beba dosta kise jos iz bolnice e to nezz zasto je to tako Frajla jel ti znas zac bebac kiše? I to je sve sto koristimo od kozmetike nista pretjerano za sada 😁

Obicno kisu ako im nesti zasmeta u nosicu (isto ko i veliki). Samo kapaj, pa bude vec iskihnula.
    A za D3 vitamin ces vidit s pedijatrom, neki ne daju djeci na ad, neki daju...

Frajla
    06. Rujan 2019. 07:09

Jutro
    Aurora drago mi je ds je ne kraju sve proslo dobro.
    Kod nas danas lose vrijeme, to je vjetar je jako, pa cemo malo u skitnju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.