Ja sam danas bila prvi put na ctg-u (34+4) i beba je u jednom trenutku imala tahikardiju - ubrzane otkucaje srca. Poslije ih je doktor jos 3 puta provjeravao na ultrazvuku, sve je bilo u redu i nije se vise zabrinjavao, ali ja sam naravno zabrinuta...
Da li se to jos nekome dogodilo?
Pozdrav cure, vec dugo vas citam.. Cestitam svima koji su docekali svoje bebice, i nama koji cekamo da brzo prode :) nas je termin 26. 11. Zanima me u cemu planirate iznijeti bebu iz rodilišta? Danas je to odjeca, jaje i dekica, jel? Moja sveki jos zivi u vremenu kad su se djeca nosila u jastucima na rukama :D
https://lbdf.lilypie.com/rMCkp2.png
Manich, meni je sestra kod mog dr rekla da legnem na leđa ali me pitala mogu li tako. Ovdje su mi rekli na bik na kojem sam najcesce…ali sam mijenjala jer smo ga htjeli smiriti.
A srce se bebi ubrza kad se krene micati, to mi objasnila sestra kod mog dr.
Regina, ti si sad na redu😁
Marija.ika, dobrodosla….da, beba se nosi danas u odjeci, jajetu i pokrije ju se dekicom ili tetrom, ovisno koliko je toplo…ma svi se susrecemo sa svakakvim savjetima od okoline, kako je nekad bilo….🙄🙂
Hvala 😊 ma volim ja sve savjete, ali kad vise neke stvari ne postoje, ne postoje. moze jos jedno pitanje
prva mi je trudnoca, od novijih majki sam cula o kontrakcijama, ali nisam znala sto je to, evo sve do zadnjih par dana, nekakva neobična bol nisko, mozda je i prije to bilo a ja mislila da je beba, nego onako dode malo jace, pa stane, pa opet. To je sve ok jel?
Mislim da niti ne pustaju iz bolnice ako ne iznosis dijete u jajetu danas 🤷 osim ako bas zivis preko puta bolnice i ne ides autom. Ne znam kako funkcionira kada netko nema za jaje ili jednostavno nema auto?
Znam da je moja kuma koja zivi preko puta bolnice iznijela malog u kosari.
Mislim da niti ne pustaju iz bolnice ako ne iznosis dijete u jajetu danas 🤷 osim ako bas zivis preko puta bolnice i ne ides autom. Ne znam kako funkcionira kada netko nema za jaje ili jednostavno nema auto?
Znam da je moja kuma koja zivi preko puta bolnice iznijela malog u kosari.
Tako sam i ja cula, tj citala po meni je to sve puno lakše danas nego prije, a i sigurnije
Ja sam danas bila prvi put na ctg-u (34+4) i beba je u jednom trenutku imala tahikardiju - ubrzane otkucaje srca. Poslije ih je doktor jos 3 puta provjeravao na ultrazvuku, sve je bilo u redu i nije se vise zabrinjavao, ali ja sam naravno zabrinuta…
Da li se to jos nekome dogodilo?
Meni i doktor je rekao da je 99% razlog nedovoljno unošenje tekućine tako da sam cijeli dan pila ko blesava i ponovila ctg popodne. Tada je sve bilo ok.
Maaartina cestitam draga 😍😍😍 puno srece vam zelim i tebi, kao i bebaci sve najbolje... kad stignes, pisi nam detalje, je li vodenjak filmski puknuo?! 😁
Mom jendanas isto povremeno bas lupalo srce ubrzano ali tocno kad se micao….a bas sam puno tekucine pila, inace pijem dosta, najvise ujutro.
Marija, za kontrakcije ti ne znam reci, nisam ih bas osjecala…zna mi se nekad stvrdnut stomak i to je to.
Pa ako je za ctg vazno da beba bude mirna onda ce meni biti bolje na boku jer se najmanje rita kad sam na boku a cim sam na ledjima odma divlja.. Bas me zanima kako ce to sve biti kad budem isla prvi put pretpostavljam da ce me slat u bolnicu pa se veselim. Jedino ce mi biti malo problem ako budem sama morala nositi u os onaj bris sto uzima sada prije poroda jer bome neznam ni gdje se to nosi a i prijevoz mi postaje biti veliki problem.
Sortiraj odgovore
Najstariji