Felicitabaš mi je drago radi tebe, znam kako se osjećašUživajte na najjače
Venusja sam ovu noć prvi put spavala bez znoja…do sada, kao što kažeš, budila bih se znojnog vrata, a valunzi su me znali proći preko dana i to najčešće kad se bebač nabio u neki dio trbuha… sad otkako je zahladilo, sam okej…
Nego curke, planirate li nositi steznik za trbuh nakon poroda? Zašto da ili ne? Ili se o tome moramo konzultirati u bolnici kod otpusta sa gin? Znam da nije dobro kako se mišići ne bi opustili i da se sami trebaju vratiti na mjesto, a s druge strane, vjerujem i da pomaže kod tog vraćanja…
Ima razlicitih stavova o tome... fizijatri kazu ne, osim u slucaju vece dijastaze
Ja bih se slozila, jer se svi organi po trbuhu razmjeste za vrijeme trudnoce da naprave mjesta bebi i mislim da im treba dati vremena i prostora da se vrate na svoje mjesto, a steznik moze omesti taj proces...
I jel se vama desava da bez obzira kad god lijezete, dizete se i neovisno o tom koliko ste sati spavale da nekih po sata nakon budjenja vas opet hvata sova i mogle bi jos malo…
Meni je ugl. Uvijek tako, bez obzira spavam li 5 il 8 sati, a moguce i da je zamantanost od mog niskog tlaka
Daa tako je i meni. Probudim se i max sat vremena I opet me hvata fjaka. Sve sam mislila Jer san nije kvalitetan uz silno okretanje i dizanje na wc..
I da izgleda da se kod Martine nešto događa,javila bi se prije kontrole 🤔
Jutreko
Zaboravih napisati jucer za filmsko pucanje vodenjaka, kom pukne da voda lije nikakvi ulosci tu ne pomazu, nego treba izmedu nogu drzati veliki rucnik, pogotovo za u auto 😉
Mi uživamo u odmoru, vrijeme je puno bolje nego sto prognoza kaze
Suncano je i toplo, je da ima nekog vjetra, ali ne puse stalo. Jucer popodne smo se uspili kupati i plaza je cak bila puna, mislim da budemo i danas
Joj sad si me podsjetila ... Tako sam ja rucnik stavila kad sam na hitnu isla koliko mi krvi curilo, ulazim u taxi i poslije izlazim s sigurnoscu da mi nije promocilo, a hodanje ko da deblo imam izmedju nogu 🤣
Jutro,
Mi sutra konacno idemo na more. Danas nabrzak pocistim i spremim stvari.
Spavala nikako, probudila se u 2 i do 4 i nesto zjaka, isla jesti kruh, bila gladna, svasta nesto. Danas tlak nizak, zbrcka u glavi, ko pijana kokos sam.
Sto se tice vitamina, pijem elevitov pronatal, u njemu ima i omege pa je ne pijem posebno. Duphaston jos pijem, smanjio mi na 2x1 i rekao kad popijem ovu kutiju, da vise ne trebam piti.
Danas me inace stalno nesto bocka s desne strane. Nocas me mala dosta lupala, jedna iznutra, druga me u krevetu gurala nogama izvana 😊
Felicita uzivaj s muzicem, mogu misliti kako jedva cekas. Koliko dugo ostaje?
2 i pol mjeseca ostaje, taman da bude tu kad se beba rodi i pomogne prvih par tjedana :)
Ja sam jos na Duphastonu i Folacinu, nitko mi nist ne govori dal da pijem i Omegu? 🤷♀️
Pikulice, zasto folacin u zadnjem tromjesecju? Folna kiselina je najbitnija u prvom tromjesjecju. A u folacinu ima 5 miligrama folne, a dnevna potreba u tridnoci je 600-800 MIKROgrama (osim u slucaju teske anemije ili obiteljske dijagnoze spine bifide). Ovo je peterostruka doza za 1.tromjescje a dalje se potreba za folnom samo smanjuje. Ne mozes se predozirat s njom, visak ces ispiskit svakako, ali nema potrebe za tom kolicinom. Bolje uzmes neki prenatal kako bi dijete dobilo sve potrebne vitamine i minerale (koji su mu najpotrebniji sad, kad krene intenzivan razvoj) 🤔
Da,ja isto prešla na prenatal jer ima sve osim Omege. Omegu ne smijem trošiti. Ali moj ginekolog u bolnici me stalno pitam uzimam li još folnu. Stalno je zagovara,očito nešto ima u tome. A Duphastone,ajme..koje mi je bolove uzrokovao u desnoj dojci,valjda višak progesterona. Čim sam ga prestala uzimat ko rukom odnesena bol. Al zato sam u istoj toj dojci imam neku kvržicu 🙄 i boli me nekad
zasto Omegu ne smijes? 🥺
na svakog tablete djeluju drugacije, na mene je cudno djelovao Decortin, te su me bas fizicki ubijale 😏… Nebi htjela samo da imam neki kontra efekt ako krenem na svoju ruku piti Omegu 😕
Ja omegu ne smijem jer sam na aspirinu i heparinu. A omega dodatno još razrjeđuje krv pa bi mi bilo previše svega
Ja sam isti na aspirinu i pijem omegu….
DHA (koja je i potrebna u trudnoci) ne razrjeduje krv, nego EPH-nje u "normalnim" omegama ima vise, zato treba uzeti ili cistu dha (znam da ima u bio bio neka) ili ove bas trudnicke
Jesi i na heparinu?
Felicita uzivaj s muzicem, bas lijepo...
Ja kako sam na mirovanju onda sam bas nekako usamljena, jos kad muz radi popodnevne smjene, nekad i do ponoci meni dan ko vjecnost traje, ne mogu zamislit jos da mi njega nema ovdje na duzi period. Al eto prije bi mi brze vrijeme proslo kad malo djiram okolo, odem na kavicu s nekim itd. Sad sam sama i na kaucu vecinu vremena, nekad mi dodje mama i prijateljica i to je to...
Neznam kako je u drugim bolnicama, al cula sam da u Splitu nakon poroda ostave jos bar dva sata mamu, tatu i bebe same u radjaoni na upoznavanju i druzenju, i to me toliko veseli, ta pomisao, mala obitelj, prvi put sama i na okupu 😍😍
Curke meni danas bebica skroz mirna, tu i tamo ju osjetim ali zaista malo i to kao migoljenje, znam da nema mjesta plesat breakdance ali me to malo straši. Čitala sam da se par dana pred porod znaju umiriti ali ne znam koliko je to mirno. Dal bi možda trebala nazvati bolnicu ili ne?
Bokic curke ja se danas tak fino naspavala do pola 10 sam zaspala i jutros vukla dekicu do vrata hahha bilo mi zimaaaa.. Milina za spavat kako je malo zahladilo... Tako da sam danas super raspolozena pa sam evo vec spremila kucu rucka imam od jucer ali i onako necu papat puno jer u 15h idem sa tatom na fis danas mu je rockas.. 😊 Sad malo odmaram poslje spremanja pa cu pod tus i cekam taju da dodje.. Marti aaaa nam sigurno tiskaaaa hihi 🤔😊🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji