Jutro,
Mi sutra konacno idemo na more. Danas nabrzak pocistim i spremim stvari.
Spavala nikako, probudila se u 2 i do 4 i nesto zjaka, isla jesti kruh, bila gladna, svasta nesto. Danas tlak nizak, zbrcka u glavi, ko pijana kokos sam.
Sto se tice vitamina, pijem elevitov pronatal, u njemu ima i omege pa je ne pijem posebno. Duphaston jos pijem, smanjio mi na 2x1 i rekao kad popijem ovu kutiju, da vise ne trebam piti.
Danas me inace stalno nesto bocka s desne strane. Nocas me mala dosta lupala, jedna iznutra, druga me u krevetu gurala nogama izvana 😊
Felicita uzivaj s muzicem, mogu misliti kako jedva cekas. Koliko dugo ostaje?
2 i pol mjeseca ostaje, taman da bude tu kad se beba rodi i pomogne prvih par tjedana :)

Ja sam jos na Duphastonu i Folacinu, nitko mi nist ne govori dal da pijem i Omegu? 🤷♀️
Pikulice, zasto folacin u zadnjem tromjesecju? Folna kiselina je najbitnija u prvom tromjesjecju. A u folacinu ima 5 miligrama folne, a dnevna potreba u tridnoci je 600-800 MIKROgrama (osim u slucaju teske anemije ili obiteljske dijagnoze spine bifide). Ovo je peterostruka doza za 1.tromjescje a dalje se potreba za folnom samo smanjuje. Ne mozes se predozirat s njom, visak ces ispiskit svakako, ali nema potrebe za tom kolicinom. Bolje uzmes neki prenatal kako bi dijete dobilo sve potrebne vitamine i minerale (koji su mu najpotrebniji sad, kad krene intenzivan razvoj) 🤔
Da,ja isto prešla na prenatal jer ima sve osim Omege. Omegu ne smijem trošiti. Ali moj ginekolog u bolnici me stalno pitam uzimam li još folnu. Stalno je zagovara,očito nešto ima u tome. A Duphastone,ajme..koje mi je bolove uzrokovao u desnoj dojci,valjda višak progesterona. Čim sam ga prestala uzimat ko rukom odnesena bol. Al zato sam u istoj toj dojci imam neku kvržicu 🙄 i boli me nekad
zasto Omegu ne smijes? 🥺
na svakog tablete djeluju drugacije, na mene je cudno djelovao Decortin, te su me bas fizicki ubijale 😏… Nebi htjela samo da imam neki kontra efekt ako krenem na svoju ruku piti Omegu 😕
Ja omegu ne smijem jer sam na aspirinu i heparinu. A omega dodatno još razrjeđuje krv pa bi mi bilo previše svega
Ja sam isti na aspirinu i pijem omegu….
DHA (koja je i potrebna u trudnoci) ne razrjeduje krv, nego EPH-nje u "normalnim" omegama ima vise, zato treba uzeti ili cistu dha (znam da ima u bio bio neka) ili ove bas trudnicke
Jesi i na heparinu?
Felicita uzivaj s muzicem, bas lijepo...
Ja kako sam na mirovanju onda sam bas nekako usamljena, jos kad muz radi popodnevne smjene, nekad i do ponoci meni dan ko vjecnost traje, ne mogu zamislit jos da mi njega nema ovdje na duzi period. Al eto prije bi mi brze vrijeme proslo kad malo djiram okolo, odem na kavicu s nekim itd. Sad sam sama i na kaucu vecinu vremena, nekad mi dodje mama i prijateljica i to je to...
Neznam kako je u drugim bolnicama, al cula sam da u Splitu nakon poroda ostave jos bar dva sata mamu, tatu i bebe same u radjaoni na upoznavanju i druzenju, i to me toliko veseli, ta pomisao, mala obitelj, prvi put sama i na okupu 😍😍

Curke meni danas bebica skroz mirna, tu i tamo ju osjetim ali zaista malo i to kao migoljenje, znam da nema mjesta plesat breakdance ali me to malo straši. Čitala sam da se par dana pred porod znaju umiriti ali ne znam koliko je to mirno. Dal bi možda trebala nazvati bolnicu ili ne?

Bokic curke ja se danas tak fino naspavala do pola 10 sam zaspala i jutros vukla dekicu do vrata hahha bilo mi zimaaaa.. Milina za spavat kako je malo zahladilo... Tako da sam danas super raspolozena pa sam evo vec spremila kucu rucka imam od jucer ali i onako necu papat puno jer u 15h idem sa tatom na fis danas mu je rockas.. 😊 Sad malo odmaram poslje spremanja pa cu pod tus i cekam taju da dodje.. Marti aaaa nam sigurno tiskaaaa hihi 🤔😊🤗
Deja ma sad se počeo, inače ko divljak rastura pa sam se prepala i još sam noćas imala odnose nakon 4 mjeseca pa sam mislila da nije nešto 🙈
I takvu paranoju imam da sad dok ne rodim opet ništa 😂😂😂😂

Ja sam bila prvi put danas na Merkuru, bila je dr Zegarac. Napisala mi je termin 20.9. - prebrzo nekak 😮
Beba se okrenula, sva sreća! Vaga kaže da sam dobila 2,8 ukupno od početka trudnoće
Nisam dugo ni čekala, skroz zadovoljna s prvim posjetom 😊😊

Felicita, Pikulica,Dijmar- svaka vam cast,to je pravi test ljubavi,tolerancije i odricanja🥰🥰🥰
Felicita-uzivajte,stigao je u pravi trenutak☺️
Jeja i Frajla- uzivajte na moru,brzo proleti🤗
I moj dragi bude odsutan po 5-6 sedmica 😥😥😥, zadnji put je bio odsutan skoro 9, pa mi sad ovo dođe i brzo, stize za aBd 3 sedmice... tad imamo generalno spremanje stana, krecenje i sve ostalo... kad ode vec cu biti u 35-toj sedmici i vjrovatno se necemo vidjeti do poroda 😭
Ja sam bila prvi put danas na Merkuru, bila je dr Zegarac. Napisala mi je termin 20.9. - prebrzo nekak 😮
Beba se okrenula, sva sreća! Vaga kaže da sam dobila 2,8 ukupno od početka trudnoće
Nisam dugo ni čekala, skroz zadovoljna s prvim posjetom 😊😊
2,8 kila do 36. Tjedna trudnoce? Pa zeno kako ti je to uspjelo? Tih 2,8 kila su vjerojatno bebine kile 😂😂

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji