Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sara2019
    01. Rujan 2019. 13:53

Noemi1

sara2019

Noemi1

Martinadrzimo fige da se nesto pokrene danas 😊 da ctg ocita trudove 😊
    Sto se tice oticanja, ja nisam nesto bila.otecena. Gin mi je rekao da izbhegavam lubenicu zato sto se od nje zna voda zadrzavat, tako da sam ju jela samo par puta (nisam mogla odoliti).
    Frajla, ajla, senci jel koja od vas koristila ili koristi biogaia kapi protiv grcica? Znam da je jos rano za grcice, ne znam bih li ih uvela uopce ili ne, pod parolom bolje sprijecit nego lijecit 😁

Bio gaia nisu klasicne kapi protiv grceva to je probitik koji se mora davat svaki dan i dobre su ali nece zaustaviti grceve ako ih dijete ima nego samo pomoc da se prije razvije taj zelucani sustav..kapi protiv grceva koje se daju kad krene bol i grcenje imaju zovu se colic nama pomazu.kad vidim da mala krene plakati i grciti se onda dajem.do 4 puta dnevno se mogu davati i ne treba svaki dan znaci samo kad krene bol..ima kupiti u svakoj ljelarni i kostaju oko 130 kn

Aha hvala, a odkad da pocem davat biogaiu?

Cim prije..mozes poceti odmah

• Jeja4
    01. Rujan 2019. 14:59

Jules55

Jeja4

anemone

Jules55

XoXo

Mi smo trenutno u 34.tjednu :)
    Bebač je aktivan, jedino što se još nije okrenio pa mi ne gine carski… Toga se bojim :(

Suosjećam, mi smo 36+5 i curica je na zadak i u srijedu je rekao doktor da se u 39.tj dogovaramo za termin carskog…znam da je jedino bitno da je beba zdrava ali stvarno sam htjela prirodno i carski mi do pred malo nije ni pao na pamet😣

A su spominjali da postoji mogućnost da se u zadnji tren okrene?
    Meni je isto dr rekla na zadnjoj kontroli da je to za sada carski, ali da ne brinem, možda se ipak okrene
    Ja bi ga isto rado izbjegla zbog dužine oporavka

Rade ti jos zadnji uzv pred sam carski, za svaki slucaj, ako se beba okrene. Moja nije pa sam isla na carski

U kojem tjednu si rodila?

39+5. Sa 39tt su me hospitalizirali zbog visokog tlaka, koji je dalje bio normalan ali svejedno dr nije htio riskirati. Onda su vidjeli da mi i plodna voda odlazi (ja nisam osjetila) i odlucili me poroditi, i onako sam vec u terminu bila

01. Rujan 2019. 15:57

Zenice jel koristi koja onu kremu za depilaciju? Jel se to smije u trudnoći? Sad sam se sjetila da ja to imam pa si kontam namuljat to i skinut tako dlake dolje da se ne izrezem opet kao luda. 

sara2019
    01. Rujan 2019. 16:11

Manich

ReginaP

Joj malo mi je lakše kad vidim da ste i vi u sličnim razmišljanjima 😅 meni svi užasno idu na živce, odjednom me svi zovu i šalju poruke i to onak ljudi s kojima se nisam čula mjesecima i svi bi se sad družili ili dolazili, a meni nije do ničeg. Sklupcala bi se uz muža i psa i čekala kad će trudovi 😂 bas sam razmišljala kak sam zločesta i da ljudi imaju najbolju namjeru, ali ne mogu si pomoći. Meni su stopala otekla i šake, lijeva šaka puno više i bole me baš kosti u stopalu i rukama, ma sve me boli i smeta 🤣

Ja sam odavno takva da mi nije bas previse stalo do tudjih sranja.. Imam dosta svojih na glavi nemam snage slusat tudja.. A i moje prijateljice su meni dale do znanja kako im ja idem na zivce jer samo o trudnoci znam pricat tako da nemam ni potrebu imati takve osobe u svom zivotu..

Bas to.mi ja dok sam bila trudna normalno da pricas o simptomina ako te nesto boli i slicno i isto imala frendicu koja dok se svadala sa deckom je znala u dva tri ujutro dolatiti da joj budem rame za plakanje i da je tjesim satima pa nekad i do jutra bez obzira sto sam na poslu bila jutarnja a ja kad sam ostala trudna i znala pricat tako da me nesto boli znala je bezobrazno reci jojjj ti samo o trudnoci pricas i to je bio definitivno nas zadnji razgovor..to su ti sebicne osobe koje ako nisu u centru paznje ne zanima ih nista..egocentrici.i s godinama iskustva naucila sam takve osobe u startu eliminirati iz svog zivota😉

ygritte
    01. Rujan 2019. 18:25

Ja sam isto opsjednuta strijama, i mazem se redovito otpocetka trudnoce no sise popucale prije jos mjesec, dva a evo sad i lijevi bok i bedro. To jos dodatno mazem i nekim bio uljem za strije ali nema pomaka, dapace samo se pogorsava 😣😣😣 Dodje mi da odustanem ali onda si mislim mozda bi stavrno bilo i gore 😔

• Martina0204
    01. Rujan 2019. 18:47

Ja sam se od pocetka mazala ko manijak a ono popucalo sve kaj je moglo popucat.. onda sam odustala... sad pred kraj sam se opet pocela mazati od muke kad se pogledam u ogledalo 🙈 nekak mislim da to nema bas puno veze s mazanjem, ok mozda malo pomogne ali ak nemas elasticnu kozu mos se j... 😂

PatyDi
    01. Rujan 2019. 19:14

Ajme curke, meni je danas najgori dan u ovih 8 mj trudnoce 😭 Uzas jedan! Ne samo radi topline i pomanjkanja zraka (ajde sad se malo lakse dise vec) nego od jutra sama sebi idem na zivce, a pogotovo svi i sve oko mene...prvo me ujutro sve bolilo pa je super pomoglo rastezanje i lagana vjezba, ali nakon rucka sam legla i doslovno se svadjala s jastucima 😩 Cijeli dan mi se samo spava i bez volje sam, a potaknuvsi svadju s deckom, toliko sam plakala i ridala da se bebac full uznemirio i morala sam se brzo umiriti jer mi ga je bilo zao, ali u takvom stanju nikako da stanem 😢  Kad sam malo dosla sebi, pojela sam sve do cega sam dosla i sad jedva disem, ali od hrane 😅 
    Vjerujem u bolje sutra 😌

01. Rujan 2019. 20:09

DijMar

Ajme curke, meni je danas najgori dan u ovih 8 mj trudnoce 😭 Uzas jedan! Ne samo radi topline i pomanjkanja zraka (ajde sad se malo lakse dise vec) nego od jutra sama sebi idem na zivce, a pogotovo svi i sve oko mene…prvo me ujutro sve bolilo pa je super pomoglo rastezanje i lagana vjezba, ali nakon rucka sam legla i doslovno se svadjala s jastucima 😩 Cijeli dan mi se samo spava i bez volje sam, a potaknuvsi svadju s deckom, toliko sam plakala i ridala da se bebac full uznemirio i morala sam se brzo umiriti jer mi ga je bilo zao, ali u takvom stanju nikako da stanem 😢 Kad sam malo dosla sebi, pojela sam sve do cega sam dosla i sad jedva disem, ali od hrane 😅
    Vjerujem u bolje sutra 😌

Da ti malo olaksam znam kako ti je... Mene cesto uhvate takvi dani i cesto placem u zadnje vrijeme. Evo sad mi je muka sto moram ic pod tus i brijati se jer sam se zapustila opet pa cu se sad patit pola sata da se obrijem.. I naravnoo poslje me bas boli stomak od poze u kojoj se brijem.. Dzabe sto traje pola sata i sto se vise puta ispravim svejedno me sve boli dolje nakon saginjanja.. A da ne pricam kako bih si trebala i pete malo sredit jer mi se zadeblja koza na peti od papuca a to mi je tek sf napraviti sada sa ovolikim trbuhom.. 😔😔😔😔😵😵🙄🙄🙄🙄 Sto mukaaa 

ygritte
    01. Rujan 2019. 20:54

DijMar ja mislim da ti dragi samo jako fali 😊 Koliko jos do povratka?
    Manich ja mislim da mozes s kremom. Ionako posteljica filtrira stetne stvari a i nine ti tako strasno. Mislim da je cak netko ovdje pisao (neznam vise, puno se pise 😊) da je bolje krema nego da se britvicom izrezemo pa moze do infekcije doci. I ja sam se malo zapustila a u petak mi pregled i razmisljam da si uzmem kremu, iako cak sam dosta uspjesna bila prosli put s britvicom s obzirom da je bilo na sljepo 🙈
    Jel ti dolazi bivsi do/oko poroda? U zadnje vrijeme sto god da pitam za bebu ispada da mora i tata pa sam te se bas sjetila. Ne znam kak to ide ako tata nije u hr. Na maticni za prijaviti, za rodiljni inace imas samo 10mjeseci, cak su mi frendicuni za vrtic sad trazili.

01. Rujan 2019. 21:22

ygritte

DijMar ja mislim da ti dragi samo jako fali 😊 Koliko jos do povratka?
    Manich ja mislim da mozes s kremom. Ionako posteljica filtrira stetne stvari a i nine ti tako strasno. Mislim da je cak netko ovdje pisao (neznam vise, puno se pise 😊) da je bolje krema nego da se britvicom izrezemo pa moze do infekcije doci. I ja sam se malo zapustila a u petak mi pregled i razmisljam da si uzmem kremu, iako cak sam dosta uspjesna bila prosli put s britvicom s obzirom da je bilo na sljepo 🙈
    Jel ti dolazi bivsi do/oko poroda? U zadnje vrijeme sto god da pitam za bebu ispada da mora i tata pa sam te se bas sjetila. Ne znam kak to ide ako tata nije u hr. Na maticni za prijaviti, za rodiljni inace imas samo 10mjeseci, cak su mi frendicuni za vrtic sad trazili.

Ma nemam ja pojma kad on dolazi niti da li dolazi zadnji nas kontakt je zavrsio tako da sam ja rekla da se vidimo na sudu i na tome je ostalo. On je samo rekao da mu se ja ne obracam i da ce cekat poziv sa socijalnog/suda sto god. A na socijalnom sam pricala sa jednom zenom koja je upucena dosta u sve to i rekla je da kad rodim idem upisivat dijete u maticni i da ce me tamo pitat tko je otac ja kazem oni upisu ali se salje dopis u socijalno koje onda pozove mene i njega na razg da se on izjasni da li priznaje dijete ukoliko prizna onda se to sve upisuje i onda ja mogu trazit alimentaciju.. Ali nitko meni nije rekao da ja nemogu svoje dijete prijaviti bez njega to ide valjda samo u slucaju da ja zelim da beba nosi njegovo prezime a kako to meni ne pada na pamet onda valjda nema veze. Dijete se upise na mene a otac ako se izjasni onda se upise kao otac djeteta.. Sve me to ceka nakon sto rodim i nadam se samo da me nece zajebavat na svakom cosku sa svim tim jer prakticki se nemas vremena ni prilagoditi na bebu a ti vec moras trcat okolo i rijesavat papire. Iskreno ja sad nemam pojma ni di moram prvo ici. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.