Rodiljni dopust zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno majka koristi od 28., odnosno najranije 45. dana prije dana očekivanog poroda, te isti traje do navršenih 6 mjeseci djetetova života, od čega obvezni dio rodiljnog dopusta obuhvaća razdoblje od 28. dana prije dana očekivanog poroda do 70. dana nakon rođenja djeteta. Dodatni rodiljni dopust, stoga obuhvaća razdoblje od proteka obveznog dijela rodiljnog dopusta do navršenih 6 mjeseci djetetova života.
Nakon 70. dana od rođenja djeteta (znači, nakon proteka obveznog rodiljnog dopusta), majka djeteta može korištenje preostalog dijela rodiljnog dopusta (tzv. dodatni rodiljni dopust) u cijelosti ili djelomično prenijeti na oca djeteta.
Po ovome ja mislim da se prvih 6 mjeseci racuna od dana kada je djete rodeno ili?

Ajoj, nadam se da ce onda doc ili na termin ili malo poslije da se stignete malo druziti jer znam koliko to znaci narocito nama kojima muzevi ili partneri nisu stalno kraj nas…drzim fige ❤❤❤ Moj ce ostat sad 2 i pol mjeseca, do sredine 11. Negdje je uspio iskombinirati. Reko je u firmi pa su mu izasli ususret hvala Bogu, inace bi poludila…ne zelim ovo sama prolaziti i bilo me strah da cu roditi prije nego on dode ali evo dolazi u srijedu pa smo izdrzali ajmo rec :)
Ma super kombinacija mu ispala :D
Sto to onda poslije nece moci doci za Bozic i NG???
Nazalost ne ove godine 😥😥 svaki drugi bozic je doma tako su se dogovorili on i smjena mu jer tako.je najvise fer…ali dolazi u 1. Mjesecu onda pa cemo nadoknaditi. U krajnjem slucaju uvijek mozemo proslavit poslije 😂😂😂 tako je to…on je 2 na brodu, 2 doma to je jos ok kad cujem curke da su njihovi lo 10-20 dana ali mozda su krace na terenu….sve je to kruh sa 7 kora nazalost ali.naviknes se na to i nades prednosti toga svega
I mislila sam se da je tako, jer i mog kaci ciklus tek nakon Bozica i NG da dodje i to ga je tako u depresiju bacilo pa sam mu rekla da cemo mi slavit i cijeli 1.mj. I biti u bozicnom duhu jer ce mi je to nebitno kada vec s kim slavim.
Moj je 5 i pol tjedana na terenu i onda 10dana kuci, svakako si u boljoj poziciji kako god okrenes 😉😁
Bas tako, da ne vidimo neki pomak nebi nit bilo ovako…
To smo si birale i sad se moramo s time nositi, ali jake smo mi 💪💪💪izdrzat cemo, a jos kad nas ima vise koje djelimo isto nekako je lakse :) bar ye mozemo jedne drugima pojadati

Ajoj, nadam se da ce onda doc ili na termin ili malo poslije da se stignete malo druziti jer znam koliko to znaci narocito nama kojima muzevi ili partneri nisu stalno kraj nas…drzim fige ❤❤❤ Moj ce ostat sad 2 i pol mjeseca, do sredine 11. Negdje je uspio iskombinirati. Reko je u firmi pa su mu izasli ususret hvala Bogu, inace bi poludila…ne zelim ovo sama prolaziti i bilo me strah da cu roditi prije nego on dode ali evo dolazi u srijedu pa smo izdrzali ajmo rec :)
Ma super kombinacija mu ispala :D
Sto to onda poslije nece moci doci za Bozic i NG???
Nazalost ne ove godine 😥😥 svaki drugi bozic je doma tako su se dogovorili on i smjena mu jer tako.je najvise fer…ali dolazi u 1. Mjesecu onda pa cemo nadoknaditi. U krajnjem slucaju uvijek mozemo proslavit poslije 😂😂😂 tako je to…on je 2 na brodu, 2 doma to je jos ok kad cujem curke da su njihovi lo 10-20 dana ali mozda su krace na terenu….sve je to kruh sa 7 kora nazalost ali.naviknes se na to i nades prednosti toga svega
I mislila sam se da je tako, jer i mog kaci ciklus tek nakon Bozica i NG da dodje i to ga je tako u depresiju bacilo pa sam mu rekla da cemo mi slavit i cijeli 1.mj. I biti u bozicnom duhu jer ce mi je to nebitno kada vec s kim slavim.
Moj je 5 i pol tjedana na terenu i onda 10dana kuci, svakako si u boljoj poziciji kako god okrenes 😉😁
Bas tako, da ne vidimo neki pomak nebi nit bilo ovako…
To smo si birale i sad se moramo s time nositi, ali jake smo mi 💪💪💪izdrzat cemo, a jos kad nas ima vise koje djelimo isto nekako je lakse :) bar ye mozemo jedne drugima pojadati
Istina, bar se razumijemo i suosjecamo jedna s drugom 🥰 .... Dosta cura/zena si tako ne moze niti zamisliti 🙈

Cure kojiđa su muzevi na terenu, ja vam se divim. Mei dragi rijetko kad ode pa ga nema dan, a ja jedva da mogu zaspati. Samo me pere tuga i jad. Meni dode da placem samo kad se sjetim da cu biti par dana i bolnici bez njega.

Ja bih trebala pouzdanu informaciju od vas.
S obzirom da radim u drzavnoj firmi, koja mi nista ne govori…pa ni ovi na hzzo-u, koji meni to ne rjesavaju vec forma, no zanima me sljedece (stvarno sam sa tim svim ko blesava, ti papiri i sve to, koliko citam sve mi je gore 😂) meni ke gin od 1.9 otvorio porodiljni, a 16.10 mi ke termin, te mene zanima sljedece da li sam ja uopce doma do 1 god. bebe? Ili kraće?
Znam samo fa se sa 5 mj moram javit. A s obzirom di radim, zanima me kako to ide. Jer sam ja mislila da smo doma godinu dana kako se beba rodi.
Ispricavam se, prva beba, mlada mama, neiskusna, previse papira.
Rodiljni traje tocno do onog dana kada dijete napuni 6 mjeseci (oni ce znati kada je to jer ces im prijaviti dijete kada se rodi). Sa njegovih navrsenih 5 mj. se moras javiti cisto zato sto se to mora obaviti prije nego sto to razdoblje istekne, znaci tih zadnjih mjesec dana.
Porodiljni traje takoder 6 mjeseci, ali se tu ne gleda kada ce dijete navrsiti godinu dana nego racunaju da svaki mjesec ima 30 dana, sto znaci da sveukupna godina dana zavrsava koji dan prije djetetovog prvog rodendana, a radi se o cca 3-4 dana

Jutro 🤗.. Nama danas veliki dan, prvi dan skole 😻😻, kao da se jucer rodila ☹
Zenice jel koristi koja onu kremu za depilaciju? Jel se to smije u trudnoći? Sad sam se sjetila da ja to imam pa si kontam namuljat to i skinut tako dlake dolje da se ne izrezem opet kao luda.
Koriatim veet cijelu trudnocu za depilirati dolje. Isto sam i u prosloj trudnoci
Jutro!
Pikulica i Felicita, di su im baze? Moj je trenutno u Nizozemskoj.
Martina, ne znam kakav je tvoj stav, ali ako mozes, probaj si odgoditi koji dan ukoliko je sve uredno, mozda se beba odluci sama pokrenuti. Kako god, sretno 😉
Danas je izgleda nesto cudno u zraku… i ja sam cijeli dan nesto tugaljiva bila, pa su me svi nervirali, na kraju kad se sveki pojavila na vratima to je bila zadnja kap… nakon sto je otisla, plakala sam kao kisna godina jer mi se sve tako skupilo… nisam imala snage da pricam s dragim, pa smo onako pisali i bas se posteno potrudio da me oraspolozi… iako je uspio samo da ne placem vise, jer sam tek u razgovoru s njim skontala da me gledaju djecica dok ja tako suze ronim.. mali mi je prisao i pita me, mama zasto places, gdje te boli, gdje si se udarila? Onako svojim djecijim, tuznim glasicem, da sam jos vise pocela plakati i pobjegla u kupatilo… bas mi je nesto tesko danas sve…
Ovo se meni neki dan dogodilo. Muz me nesto nasekirao, meni teku suze, dodje moja kcer, uzme maramicu i brise mi suze, kaze mama nemoj plakati, ne volim kad places. U zadnje vrijeme mogu na svaku sitnicu plakati
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji