Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Kolovoz 2019. 21:04

Aurora

Ona druga ti je doktorica koja je prije dosta godina imala prometnu nesrecu i ljeva ruka joj je ostala ne pokretna no naravno ona ti i dalje radi uz pomoc sestre pregled kod nje ti je izgledao ovako doktorica gurne prste dolje a sestra stisce od gore i tak te njih dvije pregledavaju.. Hahha mozda si i cula ti za nju dr Pešić ti si iz osijeka jelda? Pa ono mozda si cula za nju.. Moja legica bila kod nje i kao kasni joj menga ova ju pogleda i kaze imas upalu mjehura da antibiotike.. Ova ne dobije mengu dodje opet ova da druge antibiotike i tako jedno 4 mj ova i dalje ne dobija mengu.. A da se razumijemo imala decka rekla kao seksali se sa kondomom i ova ju nije slala da rafi test na t. Na kraju ova dosla opet na pregled i cim je gurnula ruku kaze jao ti si dobrano zaguzila. Cura trudna 20 tjedana zamisli samo kakav sok! 

PatyDi
    27. Kolovoz 2019. 21:24

Aurora87

DijMar

Aurora87

Martina, sad ce to brzo🤗.
    Manich, ajoj, pa mogu misliti kako ti to razocaranje…nadam se da nisi morala jos putovat u Dardu za ovaj pregled…
    A ja bila danas na poslu, nosila doznake, svi mi srecu zele da sve prođe ok i da krene sad sto prije…a ja gotova,reko neka njega do termina🤣. Ne znam, u mojoj glavi je to sve jos uvijek daleko, kaze meni mm bas danas da se ja ponasam kao da je tek 6.mjesec, a realno sad to moze svaki dan krenuti…ne znam jesam li normalna, ali ja bih da malac jos malo bude unutra😁.

Potpuno te razumijem ☺ Vecina zena jedva ceka da se rijesi, a i ja nekako zelim to, ali s druge strane bih radije da ostane jos neko vrijeme unutra iako postaje tesko 😅
    Jel imas osjecaj da se spustio ili jos ne? Na tecaju su nam rekli da kad pocnemo lakse disati i cesce osjecat pritisak na mjehur (mislim si jos cesce?! 😓) da se beba spustila…a to se moze dogoditi od 35-36 tjedna na dalje…

Pa mislim da se malo spustio jedino po tome sto ga osjecam kako mi nize ceprka…sutra cu se slikati za puni tjedan pa onda to super vidim na tim slikama kad usporedim. Kao da malo lakse disem kad lezim na leđima, a ovako ne bas…mozda od te sparine ne mogu to procijeniti. A mjehur…ne unam, i tako stalno visim na wc-u pa se ni ne sjecam otkad sam cesce na njemu🤣. A i imala sam faze i ranije da idem cesce tipa nocu pa onda nisam isla nocu i sad opet idem..
    Drago mi je da nisam jedina takvog razmisljanja, onda se kuzimo😁. Jel se tebi spustio?

Ja mislim da se nije jer još ne dišem lakše... a o wc-u da ne pričam, ko što si i sama rekla.... 

PatyDi
    27. Kolovoz 2019. 21:45

Danas je na tečaju bilo predobro! Za zadnji dan je bila glavna primalja, žena brbljava i iskrena do kraja, bez dlake na jeziku i tabua. 
    Prva koja je spomenula masiranje međice i to čak od 33.tj, pijenje čaja od lista maline kaže od 37.tj, te sa brdo savjeta kako i zašto kad krenu trudovi. Npr kad krenu onak po 5 min unutar 2 sata, preporučuje tuširanje cca 45 min, jako toplom, čak vrućom, vodom koliko možemo izdržati po križima - kaže da potiče otvaranje i do 6 cm, onda nek si masiramo međicu i kad dođemo u bolnicu i tražimo od sestre nek nam da pelenu namočenu sa toplom vodom i time masiramo jer će toplina još više olabaviti m., a na klitoris možemo stavit ulje metvice, ali sam zaboravila zašto...uglavnom, bez čokolade nek ne dolazimo jer kad se umorimo i maternica potroši energiju moramo je dignuti šećerom. Također, nije oduševljena klistirom jer se većini žena ionako dogodi nužda na stolu, a lakše je očistiti ako je stolica kompaktna nego ako je vodenasta nakon klistira. Stvarno toliko praktičnih info, baš me oduševila. E da, za brijanje, mi smo pucali  kaže da točno zna koja se sama, a koju je muž brijao pa su žene u čudu. Veli da bolje da pustimo, pogotovo žene koje se inače ne briju dolje, nego da svaki drugi dan "stružemo" radi porezotina i mogućih infekcija. Ionako nikog ne zanima kak izgledamo dolje, a one samo maknu mali dio koji im smeta. Obavezno maknuti i lak i gel, sve sa noktiju. I obavezno se puno seksati kad prođe termin hahah uglavnom otkidali smo svako malo na neke izjave, ali kažem, žena je stvarno top. 

luce35
    27. Kolovoz 2019. 22:04

Deja pusti ih sve, cetvrtak je d day  i uzivaj koliko god mozes, fotkaj nam se u vjencanici 😍. Ovo o bratu mi je tesko komentirati jer kako sam shvatila umro je iznenada, zbilja te nepotrebno uznemiravaju i nabijaju osjecaj "krivnje". Vjerujem da koliko god si sretna da te pere tuga, ali takav je zivot, nepredvidiv i surov katkad. Brat ce biti uz tebe odozgo a ti svu svoju paznju usmjeri na muza i bebaca, roditelje ako treba na neko vrijeme distanciraj. Oni mozda nemaju lose namjere nego se jos nisu pomirili s gubitkom al ti dok si u osjetljivom razdoblju cuvaj i gledaj sebe 😘

ygritte
    27. Kolovoz 2019. 22:11

Ja sam planirala masirati medjicu al nikako da krenemo 😊 Jel neka od vas to radi? Htjela sam kupiti ono ulje za tu masazu, prosla sam jedno 3 dm-a (velika) i nitko nema pojma o cemu pricam a kamoli da imaju. Cula sam da se moze s maslinovim ali malo mi je cudno, strah me da cu se osjecati kao purica koju spremaju za pecenje 🙈

• Martina0204
    27. Kolovoz 2019. 22:12

DijMar, bas sam razmisljala danas o tom brijanju. Do sad sam se svaki put sredila za pregled koji je bio najcesce jednom tjedno, ali sad kad idem svaka tri dana to nije moguce bas jer se samo sva izmrcvarim i iziritiram. Pa sam razmisljala kad svi kazu da te u bolnici obriju, dal te briju ak fkt imas dlake ili i  ak imas neke sitne od par dana dal i to mrcvare il im je to ok🙈

mc_zgb
    27. Kolovoz 2019. 22:26

DijMar

Danas je na tečaju bilo predobro! Za zadnji dan je bila glavna primalja, žena brbljava i iskrena do kraja, bez dlake na jeziku i tabua.
    Prva koja je spomenula masiranje međice i to čak od 33.tj, pijenje čaja od lista maline kaže od 37.tj, te sa brdo savjeta kako i zašto kad krenu trudovi. Npr kad krenu onak po 5 min unutar 2 sata, preporučuje tuširanje cca 45 min, jako toplom, čak vrućom, vodom koliko možemo izdržati po križima - kaže da potiče otvaranje i do 6 cm, onda nek si masiramo međicu i kad dođemo u bolnicu i tražimo od sestre nek nam da pelenu namočenu sa toplom vodom i time masiramo jer će toplina još više olabaviti m., a na klitoris možemo stavit ulje metvice, ali sam zaboravila zašto…uglavnom, bez čokolade nek ne dolazimo jer kad se umorimo i maternica potroši energiju moramo je dignuti šećerom. Također, nije oduševljena klistirom jer se većini žena ionako dogodi nužda na stolu, a lakše je očistiti ako je stolica kompaktna nego ako je vodenasta nakon klistira. Stvarno toliko praktičnih info, baš me oduševila. E da, za brijanje, mi smo pucalikaže da točno zna koja se sama, a koju je muž brijao pa su žene u čudu. Veli da bolje da pustimo, pogotovo žene koje se inače ne briju dolje, nego da svaki drugi dan "stružemo" radi porezotina i mogućih infekcija. Ionako nikog ne zanima kak izgledamo dolje, a one samo maknu mali dio koji im smeta. Obavezno maknuti i lak i gel, sve sa noktiju. I obavezno se puno seksati kad prođe termin hahah uglavnom otkidali smo svako malo na neke izjave, ali kažem, žena je stvarno top.

Hvala ti za onaj popis, znam da ovisi od bolnice do bolnice, ali okvirno je to to 😊
    E a ovo je super sto si napisaka, stvarno se zena cini normalnom i bistrom, to bas volim.
    Deja, ne vjerujem da ti uopce idu ista takvog.govoriti,bas nisko i vjerujem da ti je grozno. Ali kao sto cure kazu, uzivaj taj dan, to je vas dan, kome nesto smetane mora niti doci ili nek suti, svatko je imao svoju priliku za napraviti po svome. 😊

luce35
    27. Kolovoz 2019. 22:26

Ja  se upravo obrijala uz pomoc ogledala, znoj me oblio od glave do pete, stvarno tlaka. Ako je ostala koja dlacica e bas me briga 😁

PatyDi
    27. Kolovoz 2019. 22:27

Aurora87

Dijmar, taj tvoj tecaj mi se cini tako super! Ovo moje je sve bilo o dojenju skoro😏. Ne kazem da to nije bitno, ali ovako neke stvari su bas zanimljive i dobro je znati i takve informacije…ja sam pitala nakon jednog susreta jednu brbljavu patronaznu isto o caju lista maline pa mi nije nista pametno rekla…iako brbljava, isla se ograditi…pa mi neke paralele vukla s alternativnom medicinom za koju je neka njena pacijentica imala iskustva i kao ona je za to, ali za ovo ne moze nista reci…masiranje međice i olaksavanje poroda nitko nije spominjao. U rađaoni se nista ne smije jesti ni piti, a ne da cokoladicu nosimo…kao da, ali za muza i neka jede i pije izvan rađaone da ne pravi zeni zazubice. Za brijanje su nam rekli da trebamo srediti onaj donji dio, a ne brezuljak😆 (hahaha, ma treba sve srediti da to lici na nesto🤣🤣🤣). Mah, ja uopce ne kuzim kako cu se ja srediti, i da mi mm sređuje, malo mi je spor ako me trudovi budu lovili dok me bude sređivao…ali ajde, zivi bili pa vidjeli😁. A sto se tice klistira, i nama je ta rekla da je po njoj to glupost ali nije bas u detalje objasnjavala zasto.
    Eh, da a to da nikog ne zanima kako izgledamo dolje…ne bi ih trebalo zanimati, a evo mojoj prijateljici se neki doktor na porodu sprdao jer je vidio komadic toaletnog papira🙄…vrlo humoristican covjek, nema sta.
    Nego, sta je na kraju rekla kad treba krenuti u bolnicu, kad su trudovi svakih koliko? Nama su rekli na svakih 10 min pa me bas zanima jer tu si napisala da se na svakih 5min treba tusirati 45min

Ona je rekla u roku 2 sata ako su razmaci po 5 min da krenemo u bolnicu. Ili ak pukne vodenjak ili pocnemo krvariti onda odmah krecemo. A s tim tusiranjem mozemo i doma, a mozemo i u bolnici. Znaci ako ti je svakih 5 min onda je vjerojatno to to pa mozemo pod tus, koliko sam skuzila. 
    A ovo s jelom u radjaoni valjda svatko ima svoje teorije. Da, pratnja isto nek uzme za jest i pit, ali bas je naglasila i za nas vodu, cokoladu i energetske plocice za nakon poroda. 

PatyDi
    27. Kolovoz 2019. 22:28

ygritte

Ja sam planirala masirati medjicu al nikako da krenemo 😊 Jel neka od vas to radi? Htjela sam kupiti ono ulje za tu masazu, prosla sam jedno 3 dm-a (velika) i nitko nema pojma o cemu pricam a kamoli da imaju. Cula sam da se moze s maslinovim ali malo mi je cudno, strah me da cu se osjecati kao purica koju spremaju za pecenje 🙈

Mozes uzet bademovo ili baby ulje ili kokosovo....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.