Da li je cervikalni bris skoro isto sto i bris rodnice, jer dok sam guglala pise se kao preporucljiv je bris rodnice u slucaju streptokoka izmedju 35-37tj, al pretpostavljam da i bris cerviksa to pokaze ako ima sta.
Meni je u peti mj u urinu izoliran streptokok agalacticae, klavocin ga je rjesio. Iduca urinokultura bila uredna, i sad ponavljam trecu za redom.
Cure, evo me pod drugim imenom (renata.koscec), nesto me zezala prijava preko fejsa, non stop baca gresku i nikako se prijaviti.
Nego, htjela sam pitati gdje ste isle na more ili ako jos planirate? Mi smo mislili ici na Krk, 3.9. ali gledam dugorocnu prognozu, nece biti bas neka toplina a ni vrijeme. Tesko mi je nekud daleko putovati a htjela bi malo i radi kceri otici a i meni dobro dodje.
Mi bili u porecu inace iz zagreba..isti dan od povratka kuci rodila🥰
Ovo smo nas dvoje prosli cet, a druga slika moj tata i ja neki dan 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣🤣 slikica je zakon..tako smo negdje pred kraj trudnoce bili suprug i ja..samo ja se sad polako nakon 8 dana od poroda ispuhujem ali muz ostaje vjeran svom trbuhu🤣🤣🤣🤣
P.S. Ja mislim da ona njihova vaga preuvelicava , a oni ne zele oduzeti 1kg kao prethodna dokt (od odjece/obuce/hrane). Doma sam jutros imala 63.7kg, a dva sata poslije 65 na pregledu. Al kako sestra nije gledala dok sam se vagala onda sam rekla 64. Nece oni meni tek tako kile nadodavat 😂😂😂
Svaka vaga pokazuje drugacije. Ja se otpocetka vodim za svojom doma, a kod njih mi nekad pokaze kilu vise...tak da se uopce ne sekiram 😁
Monaevo i ja danas bila na pregledu u st rodilistu, 30+5 isto. Prosli tjedan sam imala uzv i cervikometriju pa mi je danas radila palpatorno samo, na moju zalost jer mislim da mi se tako samo vise provocira cerviks. Nalaz nepromijenjen, al mi je onda odlucila i napravit cervikalni bris i ja sam se preznojila sva od tog, od onog spekuluma unutra sam dobila instant jake ko menstr.grceve i jedva izdrzala dok je zavrsila 😰
Neznam jeste sve radile briseve cerviksa u trudnoci, i ako je pokazao koju bakteriju jel to moze bit i bez simptoma ili sta? Jer na nemam simptoma nikakvih al et kao za svaki slucaj. Samo ke frustira to cackanje dole svako malo sa vec zeznutim cerviksom. I opet za 10 dana kontrola
Meni danas nije gledao cerviks ,samo preko trbuha jer me gledao prije 9 dana. Jao te briseve mrzim inače ,u trudnoći pogotovo. Mislim da to boli psihosomatski,i ja se ukočim. Radila sam ih na početku,bili su uredni. Ali npr imala sam eserihiju u urinu bez simptoma. Tako da nezz da li se moraju imati simptomi za briseve. Imam frendicu kojoj je streptokok nađen u cerviksu,ona nije imala simptome.
Da li je cervikalni bris skoro isto sto i bris rodnice, jer dok sam guglala pise se kao preporucljiv je bris rodnice u slucaju streptokoka izmedju 35-37tj, al pretpostavljam da i bris cerviksa to pokaze ako ima sta.
Meni je u peti mj u urinu izoliran streptokok agalacticae, klavocin ga je rjesio. Iduca urinokultura bila uredna, i sad ponavljam trecu za redom.
I ja mislim da su i jedan i drugi na isti princip pokazu ako ima kakvih vakterija ili streptokoka..ja sa prvi imala streptokok i to moras naglasiti u rodilistu da primis profilaksu a sada sa malom imala stafilokok ali za to ne daju profilaksu
Monaevo i ja danas bila na pregledu u st rodilistu, 30+5 isto. Prosli tjedan sam imala uzv i cervikometriju pa mi je danas radila palpatorno samo, na moju zalost jer mislim da mi se tako samo vise provocira cerviks. Nalaz nepromijenjen, al mi je onda odlucila i napravit cervikalni bris i ja sam se preznojila sva od tog, od onog spekuluma unutra sam dobila instant jake ko menstr.grceve i jedva izdrzala dok je zavrsila 😰
Neznam jeste sve radile briseve cerviksa u trudnoci, i ako je pokazao koju bakteriju jel to moze bit i bez simptoma ili sta? Jer na nemam simptoma nikakvih al et kao za svaki slucaj. Samo ke frustira to cackanje dole svako malo sa vec zeznutim cerviksom. I opet za 10 dana kontrola
Meni danas nije gledao cerviks ,samo preko trbuha jer me gledao prije 9 dana. Jao te briseve mrzim inače ,u trudnoći pogotovo. Mislim da to boli psihosomatski,i ja se ukočim. Radila sam ih na početku,bili su uredni. Ali npr imala sam eserihiju u urinu bez simptoma. Tako da nezz da li se moraju imati simptomi za briseve. Imam frendicu kojoj je streptokok nađen u cerviksu,ona nije imala simptome.
Nema simptoma..ja imala streptokok i stafilokok u ovoj trudnoci bez ikakvih simptoma..
Evo cure da se i ja javim..guzva u bolnici bila samo takva, cekala sam 4 sata 🤔🤔 uglavnom.na plus 13 kg sam, beba ne okrenuta glavom prema dole, tesms 2,500 kn...jer.to puno? Kolike su vama bebe koje ste.blizu mog termina? Pise uloziva za vrsak prsta to je pretpostavljam ok
Bas ste sve divne trudnice.
Ja sam bris radila negdje u 21.tt jer ga nisam prije, na svoju ruku i imala bakteriju (bez simptoma). Morala piti antibiotik.
Pikulica- moja beba je nisko otkako je pocela biti veca, znaci svaki uzv je do kraja zdjelice nisko glavom, ona se i rita i udara i sve ali joj ta poza jedostavno paše od samog pocetka. Ne trebas se brinuti, to je normalno takoder, ja kazem da je ona pametnica i da odpocetka zna gdje treba biti 😉 ja sam sad 31 tjedan i kako raste pocela sam osjecat dole taj pritisak. Ginekolog je samo rekao da izbjegavam biti u polozaju da sjedim jel onda ona dodatno pritisce i omeksava cervix. Malo smanji aktivnosti ( ja i lezim dosta ali bome svaki dan i ocistim nesto i pospremam i prosetam). Kad god si u mogucnisti lezi na bok i to je to :)
Ma vjeruj mi tijelo to samo trazi nekako od sebe da je na boku i osjetim da ne mogu dugo sjedit pogotovo kad cekam nesto, nekad mi lakse stajat....
Jos se cudila doktorica kako ne osjecam da je tako nisko, ocito je mislila na taj pritisak dole o kojem pricas ali i to me ceka, lijepo da znam 🥰.. Dosta ja odmaram ali dok su ove vrucine budem i vise 🙈
Hvala ti 😉🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji