Ayla hvala na napisanom iskustvu.Netko je spominjao kako treba prodisavati trudove pa sam se htjela osvrnuti na to.E lako je prodisavati kad su prirodni trudovi, ali kad su me kod prvog poroda jer se po njima nisam brzo otvarala stavili na drip malo sutra sam ja od bolova mogla prodisavati kako treba, još sam im napomenula da mi manju dozu dripa daju pa da vidimo kako ću se otvarati (mislim da me nitko nije doživio😂). Dakle na dripu ja nisam mogla prodisavati trudove kako treba, a pogotovo to disanje kako mi je u bolnici rečeno kao "dahtanje psa".
Što se tiče tog disanja, nama je čak na tečaju predložena opcija od par sekundi zadržavanja daha - udah na nos i izdah na usta ili naravno ta opcija dahtanja.
Evo od sutra krećem ja opet na tečaj - drugi grad, drugi predavači, pa ću imati svježe novosti
Jutro zenice
Sve sto je lijepo kratko traje, sad opet cekat mjesec i pol da mi se mm vrati s terena 😔… Ali jos malo vise od 2mj pa necu vise ostajati sama 🥰 mali blagoslov.
Zenice koje su u mojoj situaciji (muz na terenu) kako zamisljate vrijeme pred porod? Jel vas strah da budete bile potpuno same u tom trenutku?
Imam neki osjecaj da cu se sama, mirna i stalozena odvest u bolnicu 🙈😂 daj Boze da bude tako 🤭
Jutro!
Moj je već mj i pol vani i ostat će dok ne rodim, vjerojatno neće biti na porodu, ali odabrala sam opciju dolaska kod roditelja pa nisam sama, a mama će bit sa mnom na porodu…da je teško je, ali ni jednoj strani nije lako, no nekad se moramo žrtvovati kako bismo mogli živjeti, a ne preživljavati…naravno, mi koji nemamo sreće da nađemo ovdje dostojno plaćen posao…mene puno više pogađaju komentari tipa kako će dijete odrastati bez jednog roditelja i sl, no taj roditelj krvavo zarađuje za to dijete daleko od doma i teško mu je što nije u ovim trenucima uz mene. A kad bude doma, iskoristit će svaki trenutak da bude s nama.
Ne znam kako je kod tebe situacija, ali skužila sam da si sama? Imaš koga u blizini da ti uskoči?
Da, tvoj je na brodu ako se ne varam i dobro sjecam... 😒
Imam imam, roditelji i seka su u VG nije daleko svega 15min voznje i za sve se i oslanjam na njih najvise, ali osjecaj je uzasan pogotovo ovak kad tek ode a poslije je lakse malo, udubim se u svoje dnevne rituale . 🤭
Ma na takve komentare da nece biti uz bebu prve dane i da cu biti ko samohrani roditelj se ne obazirem. Ima oceva koji su 💩 i 🐖 prema zenama u trudnoci a bebu nit ne primjete, pa njima nitko nista ne kaze a svi sve vide...
Istina, znam da je njima puno veca zrtva i muka jer su sami, ali sve je to da osiguramo u buducnosti bebici nesto. Ma uz video pozive i sve moguce danas izvore komunikacija ce biti u toku s svim 🥰 u to ne sumnjam...
Jutro zenice
Sve sto je lijepo kratko traje, sad opet cekat mjesec i pol da mi se mm vrati s terena 😔… Ali jos malo vise od 2mj pa necu vise ostajati sama 🥰 mali blagoslov.
Zenice koje su u mojoj situaciji (muz na terenu) kako zamisljate vrijeme pred porod? Jel vas strah da budete bile potpuno same u tom trenutku?
Imam neki osjecaj da cu se sama, mirna i stalozena odvest u bolnicu 🙈😂 daj Boze da bude tako 🤭
Jutro!
Moj je već mj i pol vani i ostat će dok ne rodim, vjerojatno neće biti na porodu, ali odabrala sam opciju dolaska kod roditelja pa nisam sama, a mama će bit sa mnom na porodu…da je teško je, ali ni jednoj strani nije lako, no nekad se moramo žrtvovati kako bismo mogli živjeti, a ne preživljavati…naravno, mi koji nemamo sreće da nađemo ovdje dostojno plaćen posao…mene puno više pogađaju komentari tipa kako će dijete odrastati bez jednog roditelja i sl, no taj roditelj krvavo zarađuje za to dijete daleko od doma i teško mu je što nije u ovim trenucima uz mene. A kad bude doma, iskoristit će svaki trenutak da bude s nama.
Ne znam kako je kod tebe situacija, ali skužila sam da si sama? Imaš koga u blizini da ti uskoči?
Da, tvoj je na brodu ako se ne varam i dobro sjecam… 😒
Imam imam, roditelji i seka su u VG nije daleko svega 15min voznje i za sve se i oslanjam na njih najvise, ali osjecaj je uzasan pogotovo ovak kad tek ode a poslije je lakse malo, udubim se u svoje dnevne rituale . 🤭
Ma na takve komentare da nece biti uz bebu prve dane i da cu biti ko samohrani roditelj se ne obazirem. Ima oceva koji su 💩 i 🐖 prema zenama u trudnoci a bebu nit ne primjete, pa njima nitko nista ne kaze a svi sve vide…
Istina, znam da je njima puno veca zrtva i muka jer su sami, ali sve je to da osiguramo u buducnosti bebici nesto. Ma uz video pozive i sve moguce danas izvore komunikacija ce biti u toku s svim 🥰 u to ne sumnjam…
Moj je u sleperu, mislim da je od Felicite na brodu...
Naravno, nismo ko nekad da saljemo pisma 😃
Istina, ima onih koji su svaki dan doma, a ko da nisu...
Pikulica
Evo vam slucaj sa mojom sestricnom njen muz radi u Franvuskoj i ona je bila sama sa bebom prva 3 mj jer je tako moralo biti onda su 3 mj bili skupa pa 3 mj opet ona sama sa bebom i je tesko je on je plakao svaki rastanak al bebaci dok su tak jako mali ne pamte bas tak dobro i kad je on vidio da bebi to ne pada jako tesko u pocetku onda je lakse to odradjivao. Sad je to vec velika curica nasa i navikli su oni da to tako bude.. Sestricna ce sada u 9 mj opet ici kod njega i do bozica su zajedno onda dodju kuc skupa i tako pregrme to sve.. Sada ce biti meni tesko kad ona ode jer sam se na nju puno oslanjala i bila mi je pomoc na svakom cosku i ona me trebala vozit u bolnicu a sada i ja ostajem sama brat isto otisao vraca se 1.11 tek.. Tako da svi koji bi odma skocili i vozili me u bolnicu kad god zatreba oni nece biti tu pa cu morat zvat hitnu vjerojatno sto mi je ono bas grozno al jbg drugog izbora nemam.
Pikulica-kad god nešto trebas, tu sam ti i ja🤗
Kakvi su vam planovi za danas? Ja sam doruckovala i popila kavu, dragi iz nocne dosao pa spava jos, cekam da se digne🥰 Necu danas nista nakuhavati, imam meso od jucer, samo cu za ručak prilog i salatu,nije mi do hrane… Rade bi neki kolac radila😁😁😋 U petak sam opet malo preslagivala ormar, cistila stan i mislila sam da cu umrijeti 🙈😂😂 Bas sam ogromna i sad mi je sve teze, a di je kraj🥴😁 Ja taman zavrsavala s brisanjem kupaone kad je dragi dosao s posla, toliko sam stenjala da je rekao da pustim to sve, on završiti, da se ja idem okupati i leci… 😂 A stan nam stvarno nije veliki… Jos me ceka pranje prozora i zavjesa, to cu u utorak…
Uglavnom, sad sam malo mirnija jer smo skoroo sve kupili, samo da jos izdrzimo do kraja(nadam se ranije malo😁😁)
Ostavi prozore za kraj ako predjes termin.. Meni su vec rekli da cu ic po ulici i prat prozore dok me ne uhvate trudovi hahhahah... Zeniceeee ova moja lenta poludilaaaa kakoooo ja vec 30 tjedanaaa? 🤔🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄🙄🙄 Ajmeee panikaaaa lagana..
Ayla svaka cast da si to sve izdrzala. Najgore je lezati u trudovima. Ja srecom nisam morala dugo, neznam kako bi izdrzala toliko sati. A to da se zaboravi kasnije, nije da se zaboravi u smislu da mislis da je bilo bezbolno, nego je to stvarno posebna bol neusporediva s icim drugim, koju osjetis samo tada i kasnije si ju vise ne mozes predociti.
Kako ste ti i curka danas? Mene je isto bila frka tog bljuckanja. Kao po novom je najsigurnije da spavaju na ledima, al oni su ih u bolnici isto stavljali nekak polubocno, ja sam kasnije uglavnom na bok poslje jela, a dosta brzo sam pocela i na trbuh (ne preporuca se, pa ni ja je savjetujem drugima, al mom je tako godilo 😏)
Pikulica ja se stvarno nebi usudila voziti u trudovima....bolje si taxi zovi ako bas bude situacija da si sama. Naravno, mozes i hitnu. Samo onda nema biranja, voze gdje pripadas, cijeli novi zg ide u Petrovu
Za epiduralnu i probleme po kraljesnici-to ovisi o anesteziologu u tom trenu. Tipa ako imate skoliozu mogu oni tupiti da moze ici, ak je tamo netko tko se ne usudi necete ju dobiti. A na kraju, ako nije siguran i bolje da ne bode
Evo ja danas ko krepana......jučer se vratili s mora kasno, otišli na kupanje na jedan dan..... nisam vise za vožnje. Danas idemo gledati Generala koji traje 2,5 sati. Uzeli love box da se nogu zavalit ako mi bude tesko sjedit, a bit će 😂 za ručak ću puniti tikvice bešamelom i mljevenim....dragi to želi, ja nekako danas nemam apetit, kosu sam jedva oprala......sad perem veš i imam još mašinu od malog, plahte i ručnike i tak neke sitnice. Njegova sobica je gotova. Namještena i sve je oprano. Torbu ću danas spakirat pa nek doma stoji, za bolnicu. I onda polako krećem s generalkom, bez nekom forsiranja, kak će mi se dati. Nekako sam bas smirena glede poroda, čak ne utječe ni iskustvo Ayle na mene q inače sam trtaros svjetske klase. 😂🙈Samo čekam da taj dan dođe i prođe i da nam dođe taj mali medek 🥰🥰🥰
Jutro zenice
I ja se veselim sto dolazi malac pa necu biti sama dok je muz na brodu...moj bi trebao doc za tri tjedna i nadam se da cu izdrzat do tada ili da se njemu nece ugovor oduziti jer smo zamislili da on bude skupa sa mnom unutra pa o drugim opcijama nisam ni razmisljala.. sutra se vracam s mora i do onda cu dok muz ne dode biti kod mame ili ona kod mene...sve mi kojima su muzevi vani znamo da to nijr lako a isto tako znamo zasto se svi zrtvujemo. Negativnih komentara ce uvijek biti, ja se na to isto ne obazirem jer svi ti koji sude i prosipaju pamet sto bi i kako trebalo biti ispred svoga praga imaju puno toga za pocistiti kako bi se reklo...a mi koje cekamo znamo koliko je lijep i neprocjenjiv osjecaj kad nam polovice dodu doma i to je ono pravo za sto se zivi. To nas cini puno jacima nego sto smo ponekad i same svjesne.
Ayla, zao mi je da si imala toliko traumaticno iskustvo sa poroda i nadam se da ces sto prije to zaborvaiti. Najbitnije je da ste obje zive i zdrave a ostalo ce sve proci
Sortiraj odgovore
Najstariji