Aylacestitke i zao mi je da ti je porod traumatican bio,zelim ti brz oporavak i da uzivas sa svojom bebicom
Ostale cure samo hrabro,svaka zena je za sebe pa tako i porod,meni je ostao u lijepom sjecanju,posebno iskustvo i drago mi je da je zavrsio bez carskog i epiduralne
Hvala, ma sve smo mi drugacije al drago mi je da je tebi ostalo u ljepom sjecanju
Ayla, niko nije bio bas u tvojoj kozi, meni je isto nizak prag tolerancije na bol pa me strasi sve sto me ceka, zato stalno u glavi vazem tu epiduralnu da ne, a i ako se odlucim opet je tu paranoja; kako preziviti onu iglu golemu, oce djelovat, oce imat posljedica na moja ledja, oce mi je uopce prisatat dat itd. No kako god vazno da je gotovo, i nakon traume imamo najljepsu nagradu 🙂
Mona, zeza me mob pa kad te pokusam citirat ne mogu postati odgovor. Uglavnom neki su me od starta trudnoce laicki plasili i nagovarali da idem na carski, al neznam zasto bih, i ne svidja mi se ideja da spavam i prespavam cijelo iskustvo, i tek poslije vidim svoju bebicu sva zamantana i zbunjena. Ako bude bas moralo iz nekog razloga ok, al radije ne bih, bojim se dugog ostanka u bolnici, bolova i teskog oporavka uz novorodjence.
Koliko je tebi cerviks skracen i kako to da ne mirujes? Meni je bio 27mm do 28tjedna i onda s 30tj naglo pao na 22mm tako da bas moram strogo mirovanje, a od lezanja sve imam vise bolova, i strah me kako cu imati energije za porod i bebu. I zao mi je sto ne mogu sad po ducanima kupovati sve stvarnice sto nam jos trebaju, a ima dosta toga. Takodjer imam ogromnu potrebu za tzv.nesting-gnjijezdenjem i sve bih u kuci preokrenula i ocistila a ne smijem prstom maknit, sve je palo na muza kad dodje s pola, i kad me mama posjeti tu i tamo...
Ayla svaka cast da si to sve izdrzala. Najgore je lezati u trudovima. Ja srecom nisam morala dugo, neznam kako bi izdrzala toliko sati. A to da se zaboravi kasnije, nije da se zaboravi u smislu da mislis da je bilo bezbolno, nego je to stvarno posebna bol neusporediva s icim drugim, koju osjetis samo tada i kasnije si ju vise ne mozes predociti.
Kako ste ti i curka danas? Mene je isto bila frka tog bljuckanja. Kao po novom je najsigurnije da spavaju na ledima, al oni su ih u bolnici isto stavljali nekak polubocno, ja sam kasnije uglavnom na bok poslje jela, a dosta brzo sam pocela i na trbuh (ne preporuca se, pa ni ja je savjetujem drugima, al mom je tako godilo 😏)
Pikulica ja se stvarno nebi usudila voziti u trudovima….bolje si taxi zovi ako bas bude situacija da si sama. Naravno, mozes i hitnu. Samo onda nema biranja, voze gdje pripadas, cijeli novi zg ide u Petrovu
Za epiduralnu i probleme po kraljesnici-to ovisi o anesteziologu u tom trenu. Tipa ako imate skoliozu mogu oni tupiti da moze ici, ak je tamo netko tko se ne usudi necete ju dobiti. A na kraju, ako nije siguran i bolje da ne bode
Dobro smo, najbolje mi kad spava pa da i ja mogu malo odspavati 😂 pokusala dojiti pa mljeka jos kao nema al prvo na sisu onda bocica da se navuce mljeka.. Ovdje isto stavljaju polubocno i to mi ok zbog bljucanja jer cesto bljuca
Jutro zenice
Sve sto je lijepo kratko traje, sad opet cekat mjesec i pol da mi se mm vrati s terena 😔… Ali jos malo vise od 2mj pa necu vise ostajati sama 🥰 mali blagoslov.
Zenice koje su u mojoj situaciji (muz na terenu) kako zamisljate vrijeme pred porod? Jel vas strah da budete bile potpuno same u tom trenutku?
Imam neki osjecaj da cu se sama, mirna i stalozena odvest u bolnicu 🙈😂 daj Boze da bude tako 🤭
I ja se veselim sto dolazi malac pa necu biti sama dok je muz na brodu…moj bi trebao doc za tri tjedna i nadam se da cu izdrzat do tada ili da se njemu nece ugovor oduziti jer smo zamislili da on bude skupa sa mnom unutra pa o drugim opcijama nisam ni razmisljala.. sutra se vracam s mora i do onda cu dok muz ne dode biti kod mame ili ona kod mene…sve mi kojima su muzevi vani znamo da to nijr lako a isto tako znamo zasto se svi zrtvujemo. Negativnih komentara ce uvijek biti, ja se na to isto ne obazirem jer svi ti koji sude i prosipaju pamet sto bi i kako trebalo biti ispred svoga praga imaju puno toga za pocistiti kako bi se reklo…a mi koje cekamo znamo koliko je lijep i neprocjenjiv osjecaj kad nam polovice dodu doma i to je ono pravo za sto se zivi. To nas cini puno jacima nego sto smo ponekad i same svjesne.
Ayla, zao mi je da si imala toliko traumaticno iskustvo sa poroda i nadam se da ces sto prije to zaborvaiti. Najbitnije je da ste obje zive i zdrave a ostalo ce sve proci
Nadam se i ja ☺️
Ayla svaka cast da si to sve izdrzala. Najgore je lezati u trudovima. Ja srecom nisam morala dugo, neznam kako bi izdrzala toliko sati. A to da se zaboravi kasnije, nije da se zaboravi u smislu da mislis da je bilo bezbolno, nego je to stvarno posebna bol neusporediva s icim drugim, koju osjetis samo tada i kasnije si ju vise ne mozes predociti.
Kako ste ti i curka danas? Mene je isto bila frka tog bljuckanja. Kao po novom je najsigurnije da spavaju na ledima, al oni su ih u bolnici isto stavljali nekak polubocno, ja sam kasnije uglavnom na bok poslje jela, a dosta brzo sam pocela i na trbuh (ne preporuca se, pa ni ja je savjetujem drugima, al mom je tako godilo 😏)
Pikulica ja se stvarno nebi usudila voziti u trudovima….bolje si taxi zovi ako bas bude situacija da si sama. Naravno, mozes i hitnu. Samo onda nema biranja, voze gdje pripadas, cijeli novi zg ide u Petrovu
Za epiduralnu i probleme po kraljesnici-to ovisi o anesteziologu u tom trenu. Tipa ako imate skoliozu mogu oni tupiti da moze ici, ak je tamo netko tko se ne usudi necete ju dobiti. A na kraju, ako nije siguran i bolje da ne bode
Dobro smo, najbolje mi kad spava pa da i ja mogu malo odspavati 😂 pokusala dojiti pa mljeka jos kao nema al prvo na sisu onda bocica da se navuce mljeka.. Ovdje isto stavljaju polubocno i to mi ok zbog bljucanja jer cesto bljuca
Samo odmaraj sto vise mozes. Bitno da ste obje sada dobro
Mlijeko dode nekom prije, nekom poslije...pazi kad ti dode, obavezno puno masirati da se ne stvore kvrge, ako ne ide zovi sestru nek ti pokaze i pomogne.
Cure evo i moje price od cijelog dana i poroda..neznam jesam li napomenula da sam bila na moru..taj dan 11.8 ustala u pola 7 ujutro otisli doruckovati i spakirati stvari za povratak kuci s obzirom da je odjava iz hotela bila do 10 h.i tako poslije dorucka uzeli stvari i u auto mesjutim zao mi djece bilo da se jos taj dan ne okupaju pa odlucim ostati jos..nista stvari u autu ostavili i na plazu..bili smo do 13h i kazem muzu hajmo sad jer bojala sam se guzve do zagreba s obzirom da je bila nedjelja..put je iz poreca u pitanju..znaci nekih 3 i pol sata voznje ako nema guzve..vani +40..neki pritisak u zraku nemozes disati,muz svakih 15 min morao stajati da ja obavim nuzdu jer mjehur podivljao..dolazimo na naplatu lucko a ono guzva 5 km...tu me vec pocela panika kao sta da me sad prime trudovi a kolona ispred nemozes se pomaknuti i od svog tog uzasa u glavi mene stvarno pocelo boliti(na psihickoj bazi)..napokon prosli naplatu dosli kuci oko 19h.od ulaska u kucu nisam znala sta bi prvo..3 masine vesa za oprati klinci gladni( jedan ima 6 drugi 2 god)
Ayla, niko nije bio bas u tvojoj kozi, meni je isto nizak prag tolerancije na bol pa me strasi sve sto me ceka, zato stalno u glavi vazem tu epiduralnu da ne, a i ako se odlucim opet je tu paranoja; kako preziviti onu iglu golemu, oce djelovat, oce imat posljedica na moja ledja, oce mi je uopce prisatat dat itd. No kako god vazno da je gotovo, i nakon traume imamo najljepsu nagradu 🙂
Mona, zeza me mob pa kad te pokusam citirat ne mogu postati odgovor. Uglavnom neki su me od starta trudnoce laicki plasili i nagovarali da idem na carski, al neznam zasto bih, i ne svidja mi se ideja da spavam i prespavam cijelo iskustvo, i tek poslije vidim svoju bebicu sva zamantana i zbunjena. Ako bude bas moralo iz nekog razloga ok, al radije ne bih, bojim se dugog ostanka u bolnici, bolova i teskog oporavka uz novorodjence.
Koliko je tebi cerviks skracen i kako to da ne mirujes? Meni je bio 27mm do 28tjedna i onda s 30tj naglo pao na 22mm tako da bas moram strogo mirovanje, a od lezanja sve imam vise bolova, i strah me kako cu imati energije za porod i bebu. I zao mi je sto ne mogu sad po ducanima kupovati sve stvarnice sto nam jos trebaju, a ima dosta toga. Takodjer imam ogromnu potrebu za tzv.nesting-gnjijezdenjem i sve bih u kuci preokrenula i ocistila a ne smijem prstom maknit, sve je palo na muza kad dodje s pola, i kad me mama posjeti tu i tamo…
Tebi je dosta kraći cerviks..moj je od 19tt na 30mm. Ne miče s mjesta..što se tiče poroda meni je potpuno svejedno,kako liječnik procjeni. Ne može mu bit gore nego mi je bilo,spremna sam 💪 samo da je izgurati uredno,lijepo do kraja. Imam i ja bolesnu želju da sve okrenem,pospremim,muž nije baš za neke poslove,a što se mojih tiče svi se nude ali nitko ne dolazi 😅
Tako jadna umorna od puta od svega jedva hodam po kuci i ne stajem..napokon oko 23h idem se istusirati djeca zadovoljna zaspala a ja se vec tresem od umora i jedva cekam da legnem spavati..za vrijeme tusiranja vidim da mi je nesto prozirno i ljigavo kao slina izaslo van..legnem spavati i sva sretna sto sam docekala krevet kad ono osjetim neku toplinu medju nogama i ode plodna voda..nista jadna budim muza koji isto od umora nezna za sebe i kazem da idemo u bolnicu..njegova faca je bila kao da sam mu orislonila pistolj na celo kao kud bas sad 🙄...nista djecu spustili kat nize kod njegovog brata i zene sreca zivimo u istoj kuci..a muz i ja pravac petrova..dolazimo ja sva umorna jedva hodam a iz mene curi kao iz pipe.isto mislim sigurno cu ja to brzo,treci porod sad ce to kad sok. Doktorica gurne ruku i veselje kaze nista niste otvoreni samo jedan prst.a mene vec rastura za umrijeti..
Kazu setajte po hodniku pa cu vas zvati kad dodje vrijeme..obavili klistir.. od 2 ujutro do 4 setam hodnikom a glava mi pada od umora al bolovi me drze budnom..vidim da su mi trudovi na 2 min i da jedva disem izmedju njih..u 4 me stavljaju u boks i opet pregled isto kao i prije 3 sata samo prst otvorena a vec se gubim od bolova i umora.molim za epiduralnu kao malo dijete medjutim nista jer za nju trebam biti 5 cm otvorena znaci nikad😫🙁..oko 6 ujutro cujem doktoricu kako prica sa nekim i govori imamo jednu ali to jos nece.znala sam da za mene prica..u 8 ujutri vec na rubu snage tjelo mi se pocinje tresti i gubim se molim za vodu i trazim bilo sta samo da se porodim vise..moze i drip i carski samo nek me rijese ovoga i kopcaju mi drip koji je bio za poluditi ali od pola 9 do 9 sati zbaci svega pola sata otvara me do kraja i u 9 i 25 radam svoju curu..i sva bol nestaje u trenu..eto isto bolno iskustvo ali sad kad gledam cure moje mi smo toliko jake da nismo ni svjesne toga..🥰🥰🥰🥰
Saro svaka čast razumim te u potpunosti i bol i sve, tvoje je jedino krace trajalo od moga al vjerujem da je bol ista 😣
Sortiraj odgovore
Najstariji