Ne Irma vec Lunica, pardon
Ja sam na trudnockom tecaju. Bas smo vjezbale i objasnila kako u trudu treba plice disati da bi vise kisika doslo do bebe...ugl..plitko disanje kao pasje onako u trudu a između trudova duboko ..malo dublke od normalnog...pretpostavljam.da ima na yt negdje..ako ne nađes ..mogu pitati ovu zenu sto nam je drzala vjezbe..ugll nije neka filozofija..mm je isto bio na tecaju i to sve pohvatao tako da je i on bio sa mnom na porodu pa smo u duetu disali☺😂
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Ayla cestitke☺☺☺Ja sam sa vrlo slicnim iskustvom s prvog pproda otisla i rekla ovdje me vise nece vidjeti! Međutim prijateljica koj ima 6ero djecw mi je rekla kako moram skuziti disanje i umjesto deranja (jer se pritom gubi puuno snage) koncetrirati na disanje. Vjerujte mi zene..koje vas ubrzo ceka porod ovo je bilo spasonosno kad sam nakon 3 godine opet dosla u rađaonu. Prvo..nisam zurila u bolnicu odmah nego doma uz laganu mjuzu hopsala na lopti i prodisavala trudove koji su bili na 10 min..tek kad su poceli na oko 5 min..otisla sam u bolnicu…al nekako smirena jer sam odlucila da se ne smjem i necu pogubiti u trudovima nego hrabro oddisati trud. Ovo sve pisem za vas koje uskoro ceka porod a potaknuta Aylinim iskilustvom. Ayla..bit ce to bolje drugi put😉😉
A i ovaj si hrabro to sve izdrzala i budi ponosna na sebe i bebicu!
Ja sam pitala kako treba disati i ok rekli mi na kraju da to nevalja udah na nos izdah na usta i radla sam tako koliko god sam mogla al bol je prevladala, i ja sam tila zadnji tren u bolnicu al kako mi tekla voda pripala sam se za bebu da neostane bez nje
a vjerujem ti..najgore je leci u trudovima..bilo bi bolje stajati ili cucati pa na stolcicu roditi..nekako je prirodniji izgon a i trudovi su laksi na nogama.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Ayla žao mi je zbog ružnog iskustva. Zaboravit ćeš ti to s vremenom,uz malu bebicu 🤗 nego zašto nisi mogla epidural dobit?
U nasoj bolnici je nema 🥴
Mislila sam da ne smiješ zbog nečega..nema ni kod nas u rodilištu,mada ću ja u bolnici u ST rađati. Al svejedno nezz bi li ju uzela i hoće li mi je dat uopće jer imam skoliozu 🤷
Mona, jel tebi 24.10. termin kad i meni? Ja radjam u Splitu isto. 30+2. I vidim da spominjes skoliozu i epiduralnu. Ja sam operirala skoliozu prije 14god i bas sam bila kod dr.Luetica na konzultacijama i rekao mi je da se lokalne anestezije nemogu aplicirati, ali da epiduralna moze jer ona ide dole nize, pri dnu ledja. Cak mi je i preporuca zato sto zadnjih 2mj imam svakodnevne bolove u cijelim ledjima. Koja slucajnost 😀 al ja se bojim jako te igle pa bi radije bez ako ne mogu. I kako mislis da nema epid. u st? Ima ima, samo nekima treba veza, a nekima malo srece 😂

Ayla osim muka fizickih, beba je izasla prirodno i lijepo
I bit ce zdrava i to ti je najveca sreca na svijetu. Polako ce blijediti slika poroda. Sad kad si u bolnici žicaj da ti ju odnose što više jer kad doma dodjes nema vise spavanja pa se probaj malo naspavati i povratiti snage.

Mona, jel tebi 24.10. termin kad i meni? Ja radjam u Splitu isto. 30+2. I vidim da spominjes skoliozu i epiduralnu. Ja sam operirala skoliozu prije 14god i bas sam bila kod dr.Luetica na konzultacijama i rekao mi je da se lokalne anestezije nemogu aplicirati, ali da epiduralna moze jer ona ide dole nize, pri dnu ledja. Cak mi je i preporuca zato sto zadnjih 2mj imam svakodnevne bolove u cijelim ledjima. Koja slucajnost 😀 al ja se bojim jako te igle pa bi radije bez ako ne mogu. I kako mislis da nema epid. u st? Ima ima, samo nekima treba veza, a nekima malo srece 😂
Eej ,24.10 mi je termin 🤗 iako mi spominju da ću ranije,jer sam heparinka. Nisam iz St pa nisam ni mislila na to rodilište ,nego moj grad nema epiduralnu,znam da St ima. U st vodim trudnoću i moram tu rodit.kompliciran sam slučaj za naše ode rodilište..mislim da sam čitala da ne može lokalna..moja skolioza nije operirana i ne znam točno stupanj oštećenja,a o bolovima u leđima neću niti govoriti. To boli cijelu godinu,al sad pogotovo kad i mirujem 🤷 a prvi porod sam također leđima "rađala". Mislila sam da ću se prepoloviti na pola od bola..
Ajoj 🥴🥴 nije lako s kicmom, i ja sam na mirovanju lezecem doma, cerviks na pola skracen i prst uloziv, tako da isto beba mozda dodje ranije, nadam se ne prerano... jesi isla na kontrole za skoliozu? Bilo bi dobro da te neko malo pogleda, ja sam operirana kod Dr. Kovaca u Zagrebu. Samo sad nikakve ni vjezbe ne dolaze u obzir zbog mirovanja, i mene od lezanja ubise ledja i rebra cijeli bozji dan, samo govorim muzu da me malo stisne i izmasira u prolazu

a vjerujem ti..najgore je leci u trudovima..bilo bi bolje stajati ili cucati pa na stolcicu roditi..nekako je prirodniji izgon a i trudovi su laksi na nogama.
Pa da mene su forsirali da lezim kao da su trudovi jaci i da cu brze se otvarati ono meni samo gore bilo
Jutro 🙄😁
Mene od 5 do maloprije derala menstrualna bol, vec sam mislila budit dragog pomalo al evo stalo je... I nisam spremna bome 😳 al ako mi bude jos danas ili sutra tako nazvat cu ginica pa se zaletit do njega makar na ctg...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji