Jutro cure, jeste se naspavale 😀.
Ja ustala ukocena skroz, sanjam spavanje na stomaku 😂.
Minniejesu ti vec rekli da ides na carski ili? Obicno termin zakazu 2 tj prije termina ukoliko je prisutna indikacija za carski
Idem u ponedjeljak da se dogovorim valjda ce mi reci tocan datum.Danas sparina neka u zraku doslovno se nemogu pomaknuti. Nije lako biti ljetnja trudnica definitivno..
Koja je indikacija za carski ako smijem pitat?
Minniejesu ti vec rekli da ides na carski ili? Obicno termin zakazu 2 tj prije termina ukoliko je prisutna indikacija za carski
Idem u ponedjeljak da se dogovorim valjda ce mi reci tocan datum.Danas sparina neka u zraku doslovno se nemogu pomaknuti. Nije lako biti ljetnja trudnica definitivno..
Nisam imala carski ali koliko znam iz prica indikacije za carski ima brdo...produzeni porod koji traje duze od 10 sati.prethodni carski.uska zdjelica.poprecni polozaj bebe.neke infekcije.preeklamsija ma ima dosta indikacija za carski
Minnie_mi tako nekako sve pomijesano i onda jos strah, ti makar znas da ides na carski pa je drugacije ja cekam da nes krene, pomaklo se nije nista a 2mj mirovala sad se krecem i sijedim samo da krene..
Sara samo polako makar si otvorena meni je cerviks samo skracen i to je tako vec 2mj, jos toliko cemo izdurati do poroda smiriti se u glavi i lagano 😊
Da polako i ja kazem ali mene cure prpa.ja luda citala iskustva sa poroda i nije mi dobro.iako mi je ovo treca trudnoca mogu reci da sa prvim nisam imala nikakav strah jer nisam znala sta me ceka,i mislila sam kad su mogle sve ove zene roditi mogu i ja i da je tako strasno sve bi imale samo jedno dijete..sa drugim sinom je sve nekako proslo brzinski od ulaska u bolnicu u 19.30 navecer ulazak u radaonicu u 20.30 do prvog placa u 22.29.sve zajedno od prvih trudova 4 sata..valjda ce treci porod biti jos brzi…jedino me tjesi sto ce muz biti prisutan pa cu imati kome lomiti ruku umjesto one sipke na krevetu🤣
I mene je prpa samo takva, najrade nebi ni isla a znam da moram 😂😂 cekam taj famozni trenutak da pocme i da zavrsi 😁😁 moj nejde pa cu morati krevet da lomim i stakla ako ih ima u radaoni 😂😂
Ma znam da ima dosta indikacija, doduse od rodilista do rodilista ima razlika ali me zanima sto je kod Minnie indikacija obzirom jos nema zakazan termin. Ja sam imala prvi carski zbog disproporcije i dugog induciranog poroda a sada je carski jos pod upitnikom iako indikacija ima vise nego prvi put. Nekako prizeljkujem prirodni porod pa se tjesim da dijabetes i moje godine nece biti presudne
Minnie_mi tako nekako sve pomijesano i onda jos strah, ti makar znas da ides na carski pa je drugacije ja cekam da nes krene, pomaklo se nije nista a 2mj mirovala sad se krecem i sijedim samo da krene..
Sara samo polako makar si otvorena meni je cerviks samo skracen i to je tako vec 2mj, jos toliko cemo izdurati do poroda smiriti se u glavi i lagano 😊
Da polako i ja kazem ali mene cure prpa.ja luda citala iskustva sa poroda i nije mi dobro.iako mi je ovo treca trudnoca mogu reci da sa prvim nisam imala nikakav strah jer nisam znala sta me ceka,i mislila sam kad su mogle sve ove zene roditi mogu i ja i da je tako strasno sve bi imale samo jedno dijete..sa drugim sinom je sve nekako proslo brzinski od ulaska u bolnicu u 19.30 navecer ulazak u radaonicu u 20.30 do prvog placa u 22.29.sve zajedno od prvih trudova 4 sata..valjda ce treci porod biti jos brzi…jedino me tjesi sto ce muz biti prisutan pa cu imati kome lomiti ruku umjesto one sipke na krevetu🤣
I mene je prpa samo takva, najrade nebi ni isla a znam da moram 😂😂 cekam taj famozni trenutak da pocme i da zavrsi 😁😁 moj nejde pa cu morati krevet da lomim i stakla ako ih ima u radaoni 😂😂
Savjet od srca-nemoj vristati. Dva su osnovna razloga - ako vristis trosis snagu bezveze i ne dises pravilno. Kada ne dises pravilno ni ti ni beba ne dobivate dovoljno kisika. Potrazi si na netu kako ispravno disati i vjezbaj sto vise. Pogotvo ako te nesto zaboli probaj tako disati i vidjet ces da bude lakse. Sto vise vjezbati disanje da ude u rutinu... Meni je islo ok do pred kraj, onda je oslo k vragu u nekom trenu, pocela hiperventilirati, naravno odma mi se vrtilo jer nemam kisika, pa me babica morala malo dovoditi u red.
Ugl, na pocetku ide duuuuboki udah na nos i iza toga ili tri-cetiri onak puhtaja na usta ili pooooolako puhati na usta. A skroz na kraju kad ne ide tako onda ide ono dahtanje
Frajla znam da nemam koristi od vristanja 🙈🙈 kad sam prvi put bila radala ja sam trpila trudove jedino sam vristala kad je doktor iso rukom dole ja nezz sta je on radio al bolilo za poluditi 😵😵
Ja sam isla zbog polozaja zadkom. I drugi ce vjerojatno biti carski zbog prvog i ova beba je na zadak za sad.
Frajla znam da nemam koristi od vristanja 🙈🙈 kad sam prvi put bila radala ja sam trpila trudove jedino sam vristala kad je doktor iso rukom dole ja nezz sta je on radio al bolilo za poluditi 😵😵
Zao mi je da si to prozivila, srecom nemam osobnog iskustva.
Vjerujem da nije ni slicno to iskustvo kad se desilo sto se desilo i kad ti to rade "prisilno" i "pravi" porod gdje em si uzbudena sto ces bebu upoznati, em ti sto vrsta hormona kola tijelom ukljucujuci i adrenalin. Naravno, dogodi se da covjek vrisne, boze moj, ljudi smo i boli. Samo mislim da ne treba ici tamo i unaprijed odluciti "ja cu vikati"....
Drzim fige da bude brzo i lako koliko god moze biti
Zao mi je da si to prozivila, srecom nemam osobnog iskustva.
Vjerujem da nije ni slicno to iskustvo kad se desilo sto se desilo i kad ti to rade "prisilno" i "pravi" porod gdje em si uzbudena sto ces bebu upoznati, em ti sto vrsta hormona kola tijelom ukljucujuci i adrenalin. Naravno, dogodi se da covjek vrisne, boze moj, ljudi smo i boli. Samo mislim da ne treba ici tamo i unaprijed odluciti "ja cu vikati"….
Drzim fige da bude brzo i lako koliko god moze biti
Ma nikad se nezna kako ce proci, nadam se sto brze i bezbolnije ipak stize nagrada 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji