Ma znam da ima dosta indikacija, doduse od rodilista do rodilista ima razlika ali me zanima sto je kod Minnie indikacija obzirom jos nema zakazan termin. Ja sam imala prvi carski zbog disproporcije i dugog induciranog poroda a sada je carski jos pod upitnikom iako indikacija ima vise nego prvi put. Nekako prizeljkujem prirodni porod pa se tjesim da dijabetes i moje godine nece biti presudne
Neuroloski problemi. Da ne duljim nesmijem na drip niti ista sta izaziva umjetne trudove ni velika napinjanja. Vec sam imala jedan carski. Doktor ne zeli riskirati. U ponedjeljak cu biti 37+6 i dobit cu vjerovatno termin. Trudnoca uredna, zatvorena sam,sve je kako treba..
El imao ko vodenkasti iscjedak s sluzi el to normalno?
Je ayla. Prvo vodenasti pa sam zabrijala da mi ide plodna voda ali ipak sam se samo preforsirala sa kucanskim poslovima a sad samo bijeli iscjedak malo vise ujutro.. Ne brinem, normalno je da imas iscjedak pred kraj smoo.
Mozda da pitas cure na Ljetnima da nije sluzni cep to?
Ja sam tek sad shvatila da cijelo vrijeme imam BH kontrakcije. Oduvijek sam govorila da mi je nekad pritisak a ginekolog mi dao magnezij davno već kao terapiju,i mirovanja više. Sad kako sam već 28+1tt više osjećam ta stezanja. I tako par puta dnevno. Ima li od vas itko te kontrakcije? Cijeli trbuh se stvrdne ali jako kratko traje. To mi se dogodi pogotovo ako se beba jako miče,ako dugo sjedim ili sam duže na nogama,i ako mi je mjehur pun. Pregled mi je tek za 10 dana..
Ja ti imam BH kontrakcije vec vise od mjesec dana, isto pijem magnezij od 375 al mi nije bas pomagalo, jer sam ih ja stvarno jako cesto imala, do 15 puta dnevno. Na zadnjem pregledu mi je doktorica dala utrogestan i od njih su mi se poprilicno smanjile, sad sam pala na ispod 10 puta dnevno sto je ok. Rekla mi je doktorica da je do 10tak puta dnevno ok i normalno.
Julie sretan put i uzivaj za nas koji ne smijemo na more 😭😊
Da,nemam ni ja preko 10 puta,nekad i manje. Ovisi o aktivnostima u danu. Najbolje je dok ležim.. jel ti utječu te kontrakcije na cerviks,otvaranje ili je sve ok?
Nista za sada, zatvorena i dalje, sve je dobrih duljina tako da je za sada sve ok. Ma bit ce to sve ok, ja se tako tjesim 😀
Je ayla. Prvo vodenasti pa sam zabrijala da mi ide plodna voda ali ipak sam se samo preforsirala sa kucanskim poslovima a sad samo bijeli iscjedak malo vise ujutro.. Ne brinem, normalno je da imas iscjedak pred kraj smoo.
Ma ja se vise ne pazim pa moguće da sam se preforsirala 😁
Drugcije su opisivale sluzni cep s krvi ili zilicama, idem sutra na ctg pa cu doktoru rec
Sluzni cep je vise smeckast i onako ljepljiv tj ljigav..sa prvim mi je otisao 3 sata prije pocetnih trudova a sa drugim sat vremena prije..neki kazu da zna otici i do dva tjedna prije..Mene cudi jer evo u dva puta mi je otisao nedugo prije poroda.par sati
Sto se spavanja tice, mislim da se u danasnje vrijeme previse drami oko toga. Ljudi svasta procitaju na internetu. Bez uvrede ikome. Ali ako doktor nije rekao da trebate lezati samo na lijevom boku (sto kazu kod sumnje na zastoj u razvoju) to je maltretiranje bezveze same sebe. Lezim kak mi je udobno. Nije to samo tako da ce se sad prekinuti krvotok ak lezis na ledima
Ja sam isto tako razmišljala,ali evo meni ginekolog u bolnici rekao na lijevi bok obavezno zbog protoka i plodne vode. Doduše ja sam heparinka
I ja sam heparinka.. Znači za nas je najbolji lijevi bok?
Renata moja cura je do prije par dana bila na zadak ali okrenula se, no zadak u splitskom rodilistu i nije indikacija za carski iako sam prvi porod imala carskim rezom. Nadam se da cu uspjeti prirodno ovaj put 😍
Renata moja cura je do prije par dana bila na zadak ali okrenula se, no zadak u splitskom rodilistu i nije indikacija za carski iako sam prvi porod imala carskim rezom. Nadam se da cu uspjeti prirodno ovaj put 😍
Mislim da nigdje nije generalno indikacija, ovisi kod kojeg doktora zapadnes. Cula sam i slucajeva da je stariji doktor u trudnickoj rekao da bi prirodno, a kad krenu trudovi on ne bude, pa se mladi ne usudi i salje na carski.
A dijabetes (sam, bez dodatnih komplikacija) je cesce indukcija nego carski....
Sto bi ti izabrala da ti nude birati?
Sortiraj odgovore
Najstariji