Meni je otkriven stafilokok u trudnoci i to sad pred kraj i pitam doktoricu koje su opasnosti za bebu.kaze ma nista nemora znaciti ali moze peilikom izlaska kroz porodajni kanal pokupiti upalu pluca ili neznam ni ja sta.isto kao da mi je rekla dobar dan.dobila sam antibiotik ali kazu da je taj zlatni stafilokok dosta zestok i tesko ga je iskorjeniti tako da ja imam strah od poroda ne od bolova nego od toga hoce li sa bebicom biti sve u redu a nemam puno vremena za ljecenje s obzirom da sam dva do tri tjedna pred termin🙁
I zaboravila napisati da mi je kao slag na tortu dodala citiram "sigurno ce vam u bolnici reci da vam nisam trebala davati ovaj antibiotik"pa neznam ko je tu lud.u pitanju je cipraleks antibiotik
Pa i nije ti morala davati. Sasvim je uobicajeno da bilo koja od nas ima stafilokok, a te komplikacije su zbilja rijetke. Dobit ces na porodu antibiotik kao profilaksu za sebe i dijete. Ne brini, ima puno gorih stvari 😊
Ma dobila sam tu profilaksu sa prvim dijetom radi bhsb streptokoka
Eto.. ako doktori procijene da trebas nesto dobiti u bolnici dobit ces, sad popijes to sto ti je dala i dobro. Nema se smisla zivcirati oko tih bakterija kojima smo toliko podlozne u trudnoci. Komplikacije su rijetke, a ako i dode do njih, za 2-3 dana duze u bolnici se sve rijesi, nije ni to smak svijeta.
Vucem ureaplasmu cijelu trudnocu, svasta su mi govorili, i moje doktorice su me plasile prvo da cu pobaciti, a onda da cu prijevremeno roditi, pa evo do kud smo dogurali. Bit ce to sve dobro 🙂
Renata moja cura je do prije par dana bila na zadak ali okrenula se, no zadak u splitskom rodilistu i nije indikacija za carski iako sam prvi porod imala carskim rezom. Nadam se da cu uspjeti prirodno ovaj put 😍
Mislim da nigdje nije generalno indikacija, ovisi kod kojeg doktora zapadnes. Cula sam i slucajeva da je stariji doktor u trudnickoj rekao da bi prirodno, a kad krenu trudovi on ne bude, pa se mladi ne usudi i salje na carski.
A dijabetes (sam, bez dodatnih komplikacija) je cesce indukcija nego carski….
Sto bi ti izabrala da ti nude birati?
Tu mislim u slucaju da ostane na zadak
Ako mene pitas, ako ostane na zadak, carski. U vinogradskoj je i onako politika da se zadak poradja na carski, sto je razlog zasto sam i prvo tako rodila. Moj ginic je recimo dr starog kova i kaze da je x beba porodio na zadak prirodno (nekad je radio kao porodnicar). Ako se okrene, svakako bi voljela pokusati prirodan porod.
Renata moja cura je do prije par dana bila na zadak ali okrenula se, no zadak u splitskom rodilistu i nije indikacija za carski iako sam prvi porod imala carskim rezom. Nadam se da cu uspjeti prirodno ovaj put 😍
I ja se nadam da ce se moja okrenuti i da cu imati prirodan porod. Ako ne, Boze moj, samo neka ziva i zdrava izadje.
Ako cu na carski, probat cu traziti metodu francuskog carskog
Zene kako ste prezivjele ovaj dan? Sparno kisa pa hoce pa nece tek je sad navecer doslo nevrijeme. Jel imate vrtoglavice vi koje ste pri kraju ili u trecem tromjesjecju?
Meni je otkriven stafilokok u trudnoci i to sad pred kraj i pitam doktoricu koje su opasnosti za bebu.kaze ma nista nemora znaciti ali moze peilikom izlaska kroz porodajni kanal pokupiti upalu pluca ili neznam ni ja sta.isto kao da mi je rekla dobar dan.dobila sam antibiotik ali kazu da je taj zlatni stafilokok dosta zestok i tesko ga je iskorjeniti tako da ja imam strah od poroda ne od bolova nego od toga hoce li sa bebicom biti sve u redu a nemam puno vremena za ljecenje s obzirom da sam dva do tri tjedna pred termin🙁
Ja jos nisam digla nalaz za stafilokok. Dobro da si me podsjetila.. Kako se uopce skupi taj stafilokok?
Nemam pojma.pazila sam nisam hodala ni po kupalistima ni sjedala na wc sem na svoj i dobijem..sa prvim sam imala streptokok u trudnoci ali isla sam na bazene par puta pa moguce tako pokupila a sam stvarno neznam
Nema tu pravila. Ja nisam išla na more nikako,nemam odnose jer su zabranjeni od početka,ne sjedam u sebe doma na wc školjku osim kad baš moram a i tada obložim sve,mijenjam rublje toliko puta da je to bolest pa opet dobila eserihiju. Te bakterije su valjda normalne u organizmu i stalno prisutne,samo do određene koncentracije.
Ja jos nisam digla nalaz za stafilokok. Dobro da si me podsjetila.. Kako se uopce skupi taj stafilokok?
Nemam pojma.pazila sam nisam hodala ni po kupalistima ni sjedala na wc sem na svoj i dobijem..sa prvim sam imala streptokok u trudnoci ali isla sam na bazene par puta pa moguce tako pokupila a sam stvarno neznam
Nema tu pravila. Ja nisam išla na more nikako,nemam odnose jer su zabranjeni od početka,ne sjedam u sebe doma na wc školjku osim kad baš moram a i tada obložim sve,mijenjam rublje toliko puta da je to bolest pa opet dobila eserihiju. Te bakterije su valjda normalne u organizmu i stalno prisutne,samo do određene koncentracije.
Ma da znam..samo eto nije mi bas trebala..mogla me zaobici🤣
Zene kako ste prezivjele ovaj dan? Sparno kisa pa hoce pa nece tek je sad navecer doslo nevrijeme. Jel imate vrtoglavice vi koje ste pri kraju ili u trecem tromjesjecju?
Jedva prvo tmurno, pa sam se obukla da se ne naladim s nogu e onda mi bilo vruco i maloprije sam sve skinula sa sebe jer mi pree vruco i mokra ko mis 🙄🙄🙄 ja nemam vrtoglavice hvala Bogu 😁
Ja imam vrtoglavice i uzas mi je to. Nemogu se nasloniti nigdje jer imam osjećaj da mi trbuh pritišće pa da nemam dovoljno zraka. Najbolje mi je na boku.
Bili smo sad u kinu. Dva i pol sata roštiljanja. Ne mogu se namjestit ni sjediti toliko i onda sam se samo unervozila. Odustajem od kina dok ne rodim.
Ja imam vrtoglavice i uzas mi je to. Nemogu se nasloniti nigdje jer imam osjećaj da mi trbuh pritišće pa da nemam dovoljno zraka. Najbolje mi je na boku.
Bili smo sad u kinu. Dva i pol sata roštiljanja. Ne mogu se namjestit ni sjediti toliko i onda sam se samo unervozila. Odustajem od kina dok ne rodim.
Eh kad vise nemozemo uzivati u nicemu... I ja brzo postanem nervozna ako se nemogu namjestiti.. Moj sincic opet ima utakmicu izgleda u stomaku cijeli stomak mi se trese koliko me mlati.. Smjesno mi je sto su tako aktivni u trbuhu a kad se rode 3 mj budu ko bubice hahah jedva da se micu.. 🤔😊😝
El imao ko vodenkasti iscjedak s sluzi el to normalno?
Mozda da pitas cure na Ljetnima da nije sluzni cep to?
Sluzni cep je vise smeckast i onako ljepljiv tj ljigav..sa prvim mi je otisao 3 sata prije pocetnih trudova a sa drugim sat vremena prije..neki kazu da zna otici i do dva tjedna prije..Mene cudi jer evo u dva puta mi je otisao nedugo prije poroda.par sati
Ne mora biti.Kod mene se jedva razlikovao od vode, čist kao suza, niti traga sukrvici kako su nam pričali na tečaju.
Sortiraj odgovore
Najstariji