Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    29. Srpanj 2019. 07:45

Imam dijete od 11 godina ali nemam strahova u pogledu ljubavi, ljubav se mnozi a ne dijeli i s te strane budite opustene. Mene brine hocu li imati snage i zivaca istovremeno podnijeti pubertet i grceve, zubice 🤣🤣.

Frajla
    29. Srpanj 2019. 07:46

sunshine1

Ima li koja mama ode, da cceka drugo dijete i u glavi prolazi kaos jer se boji kakav ce odnos s prvim djetetom bit nakon dolaska prinove? Molim vas recite mi da nisam jedina ludjakinja. Citam vas svakodnevno, osjecam ko da se poznajemo iako nikako ne tipkam jer manje vise sve znam. Al ovo ne znam, i uzasno me strah da cu za postavit prvo dijete htjela ne htjela. Razlika medju djecom ce biti 5godina. I starije dijete se uistinu raduje bebi, Al se ja uzasno bojim emocija i stalno me progoni pitanje kako cu volit oboje djece jednako kad ovo prvo volim najviše na svijetu. Mislim jasno mi je da to dodje prirodno Al evo ima li neka majka koja muci istu muku kao i ja🤔

Mene to cijelo vrijeme muci. Kod nas ce biti dosta mala razlika, samo godinu i pol i pece me savjest da ni za jedno dijete necu imati dovoljno vremena ni zivaca. Mali je jos malecki, trazi puno paznje i nista mu se ne moze objasniti 😏 ono tipa mama hrani bebu, igrat cemo se za 5 min nije nesto sto on trenutno moze razumjeti i pojmiti. Isto tako kad se sjetim da sam prvih tjedana znala lezati pored njega doslovno po cijeli dan, otici na wc i jesti mi je bilo ko ekskurzija, a sad to naravno nece biti izvedivo s drugom bebom....

• Noemi1
    29. Srpanj 2019. 08:06

melbi

Curke, kako ste ono rekle da se zove trgovina sa slovom E…..to prek interneta narucujete?

Ja narucila posteljinu, cini se super, dođe lijepo spakirana, dobijes jastuk (koji u pocetku ne trebas), poplun, navlaku za jastuk, navlaku za poplun, plahtu i ogradicu i to je bilo 280kn + 30kn postarine. Meni su isporucili za 2 dana. Placanje pouzecem ili uplatnicom ili kreditnom karticom.

• ReginaP
    29. Srpanj 2019. 08:36

Jutro cure, Ja vam mogu samo prenijeti on sto mi je sestra rekla jer je imala iste strahove kad je trebala druga beba doci. Prijedlog je da kada dolazite kuci iz bolnice donesete poklon vecem djetetu i kazete da mu je to donio novi braco ili seka. naravno znaju biti ljubomorni, ali ona kaze da se trudila starijeg necaka ukljuciti u procese oko bebe kako se ne bi osjecao iskljuceno od svega. Mogu reci da i sada nakon 2 godine on "brine" o sekici i vodi racuna o njoj, iako se znaju pokefat, ali vise prevlada ljubav. Kod njih je razlika 3 godine. Mislim da je u pocetku izazovnije kada je manja razlika izmedju djece jer im ne mozes objasniti, ali o tome ce nam vise moci rec Frajla za par mjeseci :D

• renata.koscec
    29. Srpanj 2019. 08:46

Moja ce biti 4g pa ce joj biti lakse objasniti a i ukljuciti je za pomoc oko seke. Jedino me brine ljubommora. Gledam sad, dok sam bila kod sveki, trebalo je malecku, npr. malo u kolicima vozati dok sveki tipa ode po nesto u kucu a ova moja odmah udri u plac. Dobro, zna da to nije "nase" dijete, ali svejedno me strah. Znam da ce to doci sve na svoje ali do onda treba izgurati a mozda bezrazlozno brinem 

Frajla
    29. Srpanj 2019. 09:22

renata.koscec

Moja ce biti 4g pa ce joj biti lakse objasniti a i ukljuciti je za pomoc oko seke. Jedino me brine ljubommora. Gledam sad, dok sam bila kod sveki, trebalo je malecku, npr. malo u kolicima vozati dok sveki tipa ode po nesto u kucu a ova moja odmah udri u plac. Dobro, zna da to nije "nase" dijete, ali svejedno me strah. Znam da ce to doci sve na svoje ali do onda treba izgurati a mozda bezrazlozno brinem

Ja se nadam da je to ko s vrticem, na pocetku placu, onda se naviknu 😆
    Bumo vidili....
    A od iskustava sam stvarno stvasta cula, od toga da se djeca vesele, neka nisu sretna pa se navinku, a neka se nikak ne naviknu na novu situaciju 🙄

• danica_zvijezda
    29. Srpanj 2019. 09:30

Moja ima 2,5 godine i za bilo šta kad je pitam hoće li posuditi seki (ne znamo da li je seka ili braco jer svaki put na pregledu beba stisne nogice, a i moja curica neće niti čuti da je braco nego stalno govori seka) kaže da je to njeno, a da ćemo seki kupiti novo.😊

PatyDi
    29. Srpanj 2019. 09:57

Nisam mjerodavna u pogledu savjeta sta i kako, ali nemojte starije dijete kupovati poklonima...nadovezujem se na komentar da ce beba donijeti poklon bratu/seki iz bolnice 😯 Maleni jako puno toga razumiju i nikako im ne treba izmisljati mokru vodu. Isto tako, uvijek samo istinu reci i prikazati stvarnost. Ako vas boli nesto ili ste tuzni/ljuti/povrijedjeni, recite to djetetu, nemojte glumiti. Vjerujem da ce vam biti teze nego nama kojima je ovo jedina beba, ali kao sto rekoh, nisu oni slijepi i bedasti, jako dobro vide i kuze sto se dogadja oko njih, samo treba naci nacin kako im prezentirati tu stvarnost, a to najbolje znaju roditelji cija su djeca.  

Dinah
    29. Srpanj 2019. 10:09

I mene je bas brinulo kako ce seka prihvatiti bracu. Imala je 2,4g. Malac je stvarno u pocetku samo jeo i spavao i koristili smo svaki slobodni trenutak da joj posvetimo paznju, cak i mnogo vise nego kad je bila sama. Do tada nikad od nje nismo dobili pusu ili zagrljaj jer je jednostavno takva, a od kako se braco rodio i ona se htjela mazit, ljubit, grlit :) Na taj neki svoj nacin je pokazivala ljubomoru, ali zajedno smo to sve bezbolno prihvatili i prebrodili. Puno nam je znacilo i vrijeme nasamo s njom, bez bebe. 🤗
    Malac ce biti 2,1g kad dodje mala seka. On je totalna suprotnost od starije. Velika maza, ljubilica i grlilica i trazi puno vise nase paznje i angazmana oko igre npr, nego starija seka.
    Ne znam kako cemo, ali uvijek nekako je, cak i bolje nego sto si mi to zamisljamo! :D
    Mislim da su svi ti 'strahovi' normalni pa cak i pozeljni da bi extra paznje i njeznosti posvecivali starijima u tim prvim danima :) Bebi ce ionako, tih prvih dana i tjedana, biti potrebna 'samo' blizina i ljubav bez puno prica i objasnjavanja 💕

• sunshine1
    29. Srpanj 2019. 10:10

Drago mi je cuti da nisam sama u ovome
    Moje dijete je inace jako emotivnoj i jako puno stvari prima srcu, koje druga djeca jednostavno zaobidju, on to uzima srcu i u stanju je cijeli dan razglabat o tome sto ga muci. Vokabularu mu je jako napredan i s njim se vodi komunikacija kao sa starijim djetetom nego sto on je i to me cak ponekad zna uzasno iscrpit. Ne bojim se nicega po pitanju prinove jer znam sto me ceka, Al kako posvetit jednako paznje starijem djetetu uistinu ne znam. Fizicki cemo izdrzat sve su pa cemo i mi, Al psihicki i emotivnoj uistinu ne znam. I sama sam uzasno emotivna.  Ponekad imam osjecaj da je s te strane lqkse kad je razlika manja, Fizicki je doduse puno teze, ali s manjom djecom nema neke price i puno objasnjavanja. Nek nam je Bog na pomoci 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI