Kleaiva, brz oporavak malenom!!
Mrvica, moj gin uvijek salje na ogtt izmedu 24 i 26 tjedna
Senoritadrzi se! Borci smo mi a i bebice jos veci..dan po dan i bit ce sve ok. Zelim vam svako dobro 😚
Pitanje - nisam shvatila je li taj ogtt obavezan i rade li ga svi i kada se radi. Ja sam sutra tocno 20tt. Nista mi dr nije danas spomenuo,mozda zaboravio. I treba li se narucivati za ogtt u zg? Npr na vuk vrhovcu?
Nije obavezan,sve zavisi od ginekologa,recimo moj ginekolog salje svaku trudnicu,dok poznajem ginekologe koji salju samo u slucaju da sumljaju na secer (recimo ako dobivas puno na kilazi ili ako je secer na taste veci) ii da ja sam ga radila u 26tt
Kleaiva, brz oporavak malenom!!
Mrvica, pa koliko sam ja upoznata s time, svih salju... Izmedhu 24. I 26.tjedna.. ja sam isla u 24.tj
Hm...mene moja ginekologinja nije slala sa vađenje šećera...jedino sam morala biti u bolnici 2 dana radi višeg tlaka..u bolnici mi ni jednom nije bio povišen pa su me pustili doma...a mislim da je kod moje doktorice bio povišen jer sam jedva čekala da čujem spol 😂
A šećer mi na tašte 4,9...4,5..pa me možda neće niti slati 🤔🤔
IvanaIvica i meni je tako na taste pa svejedno salje radi sigurnosti na ogtt
i meni je inace secer na taste 4.5. pa me svejedno slala u 24 t na ogtt. ti si tek u 20tt,jel? vjerovatno ce te poslat jer se ogtt radi izmedju 24 i 28 t
Ja nisam bila na ogtt, tj mi moj ginekolog, inace kolega od muza, nije slao ni svoju zenu. Kazu da mora postojati indikacija za slanje. Eto. Koliko od vas je pronađen trudnicki secer? Mislim ni jednoj. Hvala Bogu da nije. Al kad citam koliko vam je tesko ta glukoza, muka mi je. Mjerila sam par dana kroz cijeli dan, po tablici, secer i sve je bilo super. Iskreno ne bi ni to radila ali kako sam citala vasa iskustva i kako ste sve bile, pocela sam sumnjati od svog liječnika svog muza... Pa da me smiri....bockao je tri dana. Jos sam cula da u nekim djelovima hrv kao npr u Zadru to uopće na rade tj ne dalju trudnice.
Sortiraj odgovore
Najstariji